Контрольна робота "Кредитна математика"

Про матеріал
Контрольна робота з фінансової математики (фінансової грамотності) на тему "Кредитна математика"
Перегляд файлу

 

Задача 1

 Громадянин 1 червня поточного року отримав кредит у сумі 23 000 грн. на 6 місяців для придбання смартфона. Кредитним договором передбачено щомісячну сплату відсотків і погашення основної суми кредиту рівними частинами через три місяці та в кінці строку кредитування. Громадянин 1 вересня поточного року перерахував банку 11 960 грн.

 Визначити відсоткову ставку за кредитом та суму, яку отримає банк за весь термін кредитування.

 

Задача 2

         Громадянин відкрив в банку картковий рахунок з кредитним лімітом 10 тис. грн. На 1 лютого 2020 року залишок на рахунку становив 1 тис. грн. На рахунок  5.02 надійшла зарплата в розмірі 12 тис. грн. Протягом місяця здійснено такі платежі з рахунку:

10.02 — придбання товарів в супермаркеті електроніки на 11 000 гривень

15.02 — придбання продуктів в супемаркеті на 3000 гривень

20.02 — оплата комунальних послуг на 4000 гривень.

Визначити заборгованість громадянина перед банком станом на початок операційного дня 1 березня 2020 року, якщо відсоткова ставка на заборгованість по рахунку нараховується за ставкою 36% річних.

 

Задача 3

Громадянин отримав кредит у розмірі 6 тис. грн. 1.03. поточного року строком на 3 місяці під 24% річних. Кредитним договором передбачається щомісячна сплата відсотків і щомісячне погашення кредиту рівними частинами. 31.05 банк отримав прохання про пролонгацію кредиту на місяць через труднощі з погашенням останнього платежу за кредитом.. Після пролонгації відсоткова ставка за кредитом становила 36%. Громадянин не допускав прострочення сплати відсоткових платежів за користування кредитом. Визначити загальну суму відсотків, яка має бути сплачена громадянином банку за користування кредитом.

 

Задача 4

Віктор отримав кредит у банку на 6 місяців у сумі 18 000 грн на придбання ноутбука. Річна процентна ставка становила 36%. Погашення тіла кредиту має відбуватися рівними частинами щомісячно, процентні платежі за кредитом потрібно теж сплачувати щомісячно. Розрахуйте суму, яку має повернути банку Віктор.

 

 

 

doc
Додано
18 квітня 2020
Переглядів
1418
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку