Контрольна робота "Розв'язування задач на рух за допомогою рівнянь"

Про матеріал
Контрольна робота складається із трьох завдань різного рівня складності. Призначена для перевірки рівня засвоєння знань з теми "Розв'язування задач на рух за допомогою рівнянь"
Перегляд файлу

Контрольна робота

з теми “Розв’язування задач на рух за допомогою рівнянь”

 

 

Варіант І

 

  1. Винтик і Шпунтик  їдуть на сиропомобілі втричі  швидше, ніж  Незнайка на велосипеді, і на 10 км/год повільніше, ніж Пилюлькін на швидкій. Позначте швидкість сиропомобіля за х км/год і виразіть швидкості руху  інших героїв.
  2. Веселі чоловічки  в поході йдуть зі швидкістю y км/год. Першого дня вони рухались 7 годин, другого -  6 годин, третього - 4 години. Запишіть усі можливі вирази для знаходження загальної довжини пройденого маршруту.
  3. Незнайка, зібравшись до школи, вийшов з дому на 3 хвилини пізніше за Знайку. Відстань до школи 320 метрів. Зазвичай Незнайка іде зі швидкістю 40 м/хв, а Знайка - 32 м/хв. Чи дожене Незнайка Знайку, перш ніж той прийде до школи?

 

 

 

Варіант ІІ

  1. Швидкість руху крокодила на суші на 15 км/год  менша, ніж його швидкість у воді. Позначте швидкість крокодила на суші через х і виразіть його швидкість у воді.  Обчисліть значення виразу, якщо  х=17.
  2. Швидкість орла у польоті може досягати 130 км/год. Яку максимальну відстань подолає орел за t годин польоту? Яку відстань подолає орел за два дні, якщо другого дня він перебуватиме в польоті на одну годину менше?
  3. Тиранозавр може бігти зі швидкістю 60 км/год, а максимальна швидкість трицератопса 50 км/год. Чи зможе хижий тиранозавр наздогнати травоядного трицератопса, якщо тиранозавр помітив здобич за 5 кілометрів, а до укриття трицератопсу треба пробігти 20  кілометрів?

 

 

docx
Додано
3 січня 2021
Переглядів
1645
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку