Контрольне списування для 4 класу .

Про матеріал
Презентація містить тексти для списування в 4 класі на ІІ семестр і передбачає перевірку орфографічної грамотності учнів. .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Списування 4 клас ІІ семестр

Номер слайду 2

Вимоги до текстів для списування Контрольне списування рекомендовано проводити фронтально наприкінці кожного семестру. Списування, як і диктанти є основними формами перевірки орфографічної та пунктуаційної грамотності учнів. Кількість слів у тексті для 4 класу в ІІ семестрі має обсяг 80 – 90 слів. У тексті має бути 25 % орфограм від загальної кількості слів, у тому числі 2 слова з переліку передбачених у програмі слів, значення , вимову і написання яких учні мають запам’ятати. 

Номер слайду 3

В_сна над морем Над морем буяє ра(н,нн)я в_сна. З_лений ряст вкрив усе надб(е,и)ре(ж,жж)я, ліг на кручі, на приб_режні скелі. Наче саме море вийшло з б_регів і хлинуло на берег з_леними хвилями. Тихими в_чорами спалахували на темному небі зорі. Вони ніби збіл_шились, нал(е,и)лись тріпотливим яскравим світлом і ни(с,з)ько повисли над морем. (З)в_сочини часом (до)літав на землю далекий гусиний покрик. Л_тіли під в_сняними хмарами дикі гуси курликали журавлі, і те призивне курлика(н,нн)я довго бр(е,и)ніло в теплому й тихому в_сняному повітрі.

Номер слайду 4

Весна Ви чуєте, як заспівала на повний голос красуня в(е,и) сна? З(е,и)мля ч(е,и) кала цієї миті. Сонце залило золотим промі(н, ння)м усе навкруги і розбудило холодну землю. (З, дз)венить, (з, дз)юркотить між перешкодами тала вода. Вирує бурхливим потоком до ставу. А там старезні куч(и,е)ряві в(и,е)рби замріяно шепочуть поміж собою. Рве(ця, ться) молоде життя на волю, пробиває собі дорогу. (З,с)трепенувся в зеленому колива(н,нн)і від зимового сну ліс. Ніжним перволистом красую(ться, ця) дерева. Пишається бері(с,з)ка своїм ві(т,тт)ям з маленькими липкими листочками. Скрізь з(е,и)мля одягається в трави і квіти. Яка краса!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Піддубна Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 січня 2020
Переглядів
33374
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку