контрольні роботи з основ правознавства у 9 класі

Про матеріал

Контрольні роботи з основ правознавства (9 клас) укладені відповідно до вимог програми 2016 року. Завдання контрольних робіт підібрані до всіх тем, містять різнорівневі тестові завдання відкритої та закритої форм. Контрольні роботи можуть бути використані вчителями у своїй практичній діяльності.

Перегляд файлу

Основи правознавства, 9 клас

Контрольна робота з розділів 1, 2 «Основи теорії держави і права»,                               «Правовідносини. Правопорушення. Юридична відповідальність»

 

І варіант                                                                                                                                     

 

Початковий рівень

 

1. Про яку функцію за сферами суспільного життя йдеться: «У 2003 році держава забезпечила школи підручниками на 20%».                                                                                                                                                            а) економічну;                                                                                                                                                                   б) політичну;                                                                                                                                                                                  в) гуманітарну.                                                                                                                                        2. Який з наведених документів є нормативно – правовим актом?

а) Міжнародний пакт про громадянські і політичні права;                                                                                                                                                                   б) договір оренди земельної ділянки;                                                                                                                                                                                  в) наказ керівника підприємства про прийом на роботу громадянина Сидоренка;                                                                                                                                                   г) колективний договір між  адміністрацією Кам’яне – Случанської ЗОШ І – ІІ ступенів та профспілковим комітетом.                                                                                                                                     

3. Об’єкт правовідносин складають:

а) права сторін правовідносин;                                                                                                                                                                   б) обов’язки сторін правовідносин;                                                                                                                                                                                  в) майнові або немайнові блага, з приводу яких складаються правовідносини;                                                                                                                                                   г) приписи норм права, що регулюють правовідносинию                                                                                                                                   

 

 Середній рівень

 

4 – 5.Дайте визначення понять: «держава», «правопорушення».                                                       6. Наведіть приклади юридичних дій (не менше трьох).                                                                          

Достатній рівень

 

7. Назвіть елементи системи права.

8. Охарактеризуйте види юридичної відповідальності.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   9.Громадянин Петров вигулював свого собаку і раптом став свідком скоєння злочину:невідомий пограбував дівчину, погрожуючи пістолетом,а потім почав тікати. Петров дав собаці команду на затримання невідомого. Адвокат грабіжника вимагає покарати за це Петрова,адже особисто йому грабіжник не заподіяв ніякої шкоди. Яка ваша думка?

 

Високий рівень

                                                                                                                                                              10 – 12. Визначте до форми правління, форми державного устрою та політичного режиму належить Україна, підтверджуючи свої слова конкретними фактами.                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Основи правознавства, 9 клас

Контрольна робота з розділів 1, 2 «Основи теорії держави і права»,                               «Правовідносини. Правопорушення. Юридична відповідальність»

 

ІІ варіант

 

Початковий рівень

 

1. Про який вид соціальної норми йдеться: «Стався до інших так, як би ти хотів, щоб вони ставилися до тебе»                                                                                                                                                          а) норма права;                                                                                                                                                                   б) норма моралі;                                                                                                                                                                                  в) релігійна норма;                                                                                                                                                   г) корпоративна норма.                                                                                                                                      

2. Форма вини, за якої особа не передбачала можливості настання суспільно небезпечних наслідків діяння, але повинна та могла їх передбачити – це

а) прямий умисел;                                                                                                                                                                   б) непрямий умисел;                                                                                                                                                                                  в) протиправна самовпевненість;                                                                                                                                                   г) протиправна недбалість.                                                                                                                                      

3. До якої галузі права належить дана правова норма: «Забороняється залучати працівників, молодше ніж 18  років до нічних, надурочних робіт і робіт у вихідні дні»?

а) цивільне право;                                                                                                                                                                   б) сімейне право;                                                                                                                                                                                  в) трудове право;                                                                                                                                                   г) фінансове право..                                                                                                                                      

 

Середній рівень

 

4 – 5.Дайте визначення понять: «право», «юридична відповідальність».                                                                                                                                                                              6. Наведіть приклади юридичних подій (не менше трьох).                                                                          

Достатній рівень

 

7. Що входить до складу правовідносин?                                                                                                                                                                                             8. Охарактеризуйте ознаки права.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

9.Громадянин Бондар, прямуючи додому, зробив зауваження компанії п’яних молодиків, які нецензурно лаялися біля під’їзду. Молоді люди розізлилися, взяли палиці і стали вимагати від Бондаря відкрити двері квартири, щоб поговорити. Бондар відмовився.  Вони вибили двері  та увірвалися до квартири, один з молодиків при цьому вдарив господаря палицею. Бондар у відповідь на це вистрілив з мисливської рушниці і смертельно поранив цього нападника. Рішенням суду Бондаря визнано винним у вбивстві, бо його дії кваліфікована як перевищення меж необхідної оборони.  Дайте оцінку рішенню суду.

 

Високий рівень

                                                                                                                                                                                  10 – 12.  Користуючись наведеним текстом, визначіть форму правління, форму територіального устрою та форму політичного режиму вказаної країни, назвіть характерні їм ознаки.

Монако (князівство Монако). Законодавча влада формально здійснюється князем і Національною радою  9складається з вісімнадцяти членів, формується на основі загальних і прямих виборів терміном на 5 років). Законодавчу  ініціативу в Національній раді можуть здійснювати  її члени та князь. Однак відповідне право глави держави нерідко реалізується  через уряд.  З іншого боку глава держави  наділений правом вето на закони, прийняті Національною. Радою, при цьому вето має абсолютний характер.

     За Конституцією, «управління князівством здійснюється під верховенством князя державним міністром, під орудою якого є Рада уряду». Ця конституційна формула дозволяє главі держави втручатися у процеси реалізації виконавчої влади. Необхідно також врахувати, що за князем збережене право за певних умов розпустити Національну раду.

     Вищим органом виконавчої влади є рада уряду, очолювана державним міністром. До її складу, окрім глави  уряду, входить три інші члени. Усіх членів ради уряду  призначає на посади князь, проте вони несуть політичну відповідальність як перед главою держави, так і перед парламентом.

     Особливістю публічної влади в Монако, пов’язаною з незначними розмірами території і кількістю населення країни, є своєрідна територіальна інтеграція, симбіоз державного управління і місцевого самоврядування. За Конституцією, «князівство складає єдину общину». У країні складено двоєдину муніципальну адміністрацію:шляхом загальних і прямих виборів формується рада общини, у складі якої 15 радників. При цьому припускається сумісність мандата радника з мандатом члена Національної ради – парламенту.                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Основи правознавства, 9 клас

Контрольна робота з розділу 3 «Взаємозв’язок людини і держави»

 

І варіант

 

Початковий рівень

 

1. Конституція України була прийнята                                                                                                                                                         А) 24 серпня 1991 року                                                                                                                                                                   Б) 1 грудня 1991 року                                                                                                                                                                                  В) 28 червня  1996 року                                                                                                                                                  Г) 1 вересня 1996 року                                                                                                                                      

2. Орган державної  влади, який  вирішує питання відповідності Конституції України законів та інших правових актів - це

А) Президент України;                                                                                                                                                                  Б) Верховна Рада України;                                                                                                                                                                                  В) Верховний Суд України                                                                                                                                                   Г) Конституційний Суд України                                                                                                                                     

3. Громадянства України втрачається внаслідок                                                                                              А) Добровільного набуття громадянином України громадянства іншої держави                                                                                                                                                                Б) Добровільного вступу на військову службу іншої держави                                                                                                                                                                                  В) Усього перерахованого                                                                                                                                                 Г) Набуття особою громадянства внаслідок обману, неправдивих відомостей або фальшивих документів                                                                                                                                    

 

 

Середній рівень

 

4. Продовжіть речення.                                                                                                                                                Під зверненнями громадян слід розуміти викладені в письмовій або  усній формі …

5.Дайте визначення поняття «конституція»                                                                                                                                                                             6.Встановіть відповідність

А)Право на охорону здоров’я                                                            1.Екологічне право

Б) Право на безпечне для життя і здоров’я довкілля                       2. Політичне право

В)Право на життя                                                                                3.Соціальне право

Г)Право брати участь в управлінні державними справами            4.Громадянське право

 

Достатній рівень

 

7.Виберіть з даного переліку зайве та поясніть чому воно зайве

Обласна рада, сільська рада, Верховна Рада України, староста, міський голова.                                                                                                                                                                                           8. Назвіть конституційні обовязки людини і громадянина в Україні                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

9. Дайте коротку характеристику виконавчої влади в Україні                                                                                                                                                                                                                                               

 

Високий рівень

                                                                                                                                                                                  10 – 11. Охарактеризуйте підстави набуття громадянства України.  

12.Визначте, яке право людини і громадянина було порушено чи дотримано у зазначеній ситуації                                                                                                                                                                  За рішенням міської ради громадянину О. (89 років, інвалід  Великої Вітчизняної війни, пересувається на інвалідному візку ) було надано квартиру на першому поверсі із пологим підйомом для інвалідної коляски.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Основи правознавства, 9 клас

Контрольна робота з розділу 3 «Взаємозв’язок людини і держави»

 

ІІ варіант

 

Початковий рівень

 

1. Яка з ознак нормативно – правового акта не є ознакою Конституції?                                                                                                                                                          А) Має найвищу юридичну силу                                                                                                                                                                  Б) Ухвалюється на підставі і відповідно до Закону                                                                                                                                                                                 В) Має підвищену стабільність                                                                                                                                                   Г) Виступає базою поточного законодавства                                                                                                                                      

2. Єдиний орган законодавчої влади в Україні                                                                                                                                                                            А) Президент України;                                                                                                                                                                  Б) Верховна Рада України;                                                                                                                                                                                  В) Верховний Суд України                                                                                                                                                   Г) Конституційний Суд України                                                                                                                                     

3. Громадянство України припиняється внаслідок

А) Усиновлення;                                                                                                                                                                   Б) Встановлення батьківства;                                                                                                                                                                                  В) Втрати громадянства;                                                                                                                                                   Г) Встановлення опіки чи піклування                                                                                                                                    

 

 

Середній рівень

 

4.Продовжіть речення.                                                                                                                                                Державна влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на …

5.Дайте визначення поняття «громадянство»                                                                                       6.Встановіть відповідність

А) Міра можливої поведінки особи                                                                     1.Свобода

Б) Міра необхідної поведінки особи                                                                    2.Гарантія

В)Право особи, яке проявляється в способах її можливої поведінки               3.Право

Г)Умови та засоби, що забезпечують ефективну реалізацію прав і свобод     4.Обов’язок                                                                      кожною людиною та громадянином.

                                                                                                                                                                                                                                                   

Достатній рівень

 

7. Виберіть з даного переліку зайве та поясніть чому воно зайве

Право на недоторканість особистості, право на таємницю листування, право на користування досягненнями вітчизняної та світової культури, свободу пересування, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

8. Назвіть умови прийняття до громадянства України   

9. Дайте коротку характеристику судової влади в Україні.                                                                                                                                                                                                                                               

 

Високий рівень

                                                                                                                                                                                  10 – 11. Назвіть механізми захисту прав і свобод людини і громадянина.                                              12.Визначте, яке право людини і громадянина було порушено чи дотримано у зазначеній ситуації.                                                                                                                                                           Громадянин К. після закінчення університету довгий час не міг знайти роботу за фахом і за порадою друзів вирішив розпочати власну справу, відкривши магазин.                                                                                                                                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Основи правознавства, 9 клас

Контрольна робота з розділу 4 «Неповнолітні як суб’єкти цивільних, сімейних,трудових, адміністративних і кримінальних правовідносин»

 

І варіант

 

Початковий рівень

 

1. Яке судження є правильним?                                                                                                                                                         А) Примушування жінки та чоловіка до шлюбу не допускається.                                                                                                                                                                  Б) За загальним правилом на роботу приймаються особи, яким виповнилося 15 і більше років.                                                                                                                                                                               В) Адміністративним стягненням є позбавлення волі.                                                                                                                                                  Г) Опіка над дитиною встановлюється у віці від 14 до 18 років.                                                                                                                                      

2. Чоловіки набувають права одружуватися у                                                                                                                                                                            А) 17 років;                                                                                                                                                                  Б) 18 років;                                                                                                                                                                                  В) 19 років;                                                                                                                                                  Г) 20 років.                                                                                                                                     

3. Продовжіть речення

Винагорода, обчислена у грошовому виразі, яку роботодавець виплачує працівникові за виконану ним роботу – це …

 

Середній рівень

 

4 – 5.Дайте визначення понять «цивільна правоздатність», «адміністративне правопорушення»                                                                                                                                        6.Якими є підстави створення сім’ї?

                                                                                                                                                                                                                                                   

Достатній рівень

 

7. Виберіть з даного переліку зайве та поясніть чому воно зайве

Трудова книжка, свідоцтво про шлюб, заява, медична довідка, партійний квиток, паспорт.

8- 9. Як відбувається влаштування дитини – сироти, дитини,  позбавленої батьківського піклування до прийомної сім’ї?                                                                                                                                                                                                                                            

 

Високий рівень

                                                                                                                                                                                  10 – 11. Охарактеризуйте робочий час і час відпочинку неповнолітніх.                                              12.Мисливець Заєць недбало зберігав удома рушницю. Вона висіла на стіні на видному місці, невисоко від підлоги. Залишаючи квартиру, Заєць не завжди замикав двері своєї кімнати. Одного разу, коли Зайця не було вдома, сусідський 15 – річний Мишко увійшов до незамкненої кімнати, зняв рушницю зі стіни і вийшов із нею у двір, де було багато дітей. Бажаючи попустувати, і не знаючи, що рушниця заряджена, Мишко крикнув: «Стій, руки вгору» і натис на гачок. Пролунав постріл, яким було вбито 6 – річну дівчинку. Чи є дії Зайця і Мишка злочинні?                                                                                                                                                           

 

 

 

 

 

Основи правознавства, 9 клас

Контрольна робота з розділу 4 «Неповнолітні як суб’єкти цивільних, сімейних,трудових, адміністративних і кримінальних правовідносин»

 

ІІ варіант

 

Початковий рівень

 

1. Яке судження є правильним?                                                                                                                                                          А) Усиновлювачем дитини може бути повнолітня дієздатна особа.                                                                                                                                                                 Б) Шлюб  може бути укладений з особою, яка є недієздатною.                                                                                                                                                                               В) За вчинення адміністративного проступку особа притягається до кримінальної відповідальності.

Г) Підставою для розірвання трудового договору з ініціативи власника є листок непрацездатності працівника на 1 місяць.                                                                                                                                     

2. Жінки набувають права одружуватися у                                                                                                                                                                            А) 17 років;                                                                                                                                                                  Б) 18 років;                                                                                                                                                                                  В) 19 років;                                                                                                                                                  Г) 20 років.                                                                                                                                     

3. Продовжіть речення.

Основний документ про трудову діяльність працівника – це…

 

 

Середній рівень

 

4 - 5.Дайте визначення понять «сім’я», «злочин»                                                                                       6.Що включає в себе склад злочину?

                                                                                                                                                                                                                                                   

Достатній рівень

 

7. Виберіть з даного переліку зайве та поясніть чому воно зайве

Штраф, позбавлення волі на певний строк, службові обмеження для військовослужбовців, адміністративний арешт, обмеження волі, позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

8 – 9. Які права споживачів закріплені законодавством України?   

 

Високий рівень

                                                                                                                                                                                  10 – 11. Охарактеризуйте обсяг цивільної правосуб’єктності неповнолітніх.                                              12. Аркадій (14 років) під час літніх канікул вирішив допомогти батькам, влаштувавшись на будівництво виконробом. Проте виконроб будівництва заявив, що хлопець неповнолітній і його не прийняли. Чи правомірні дії виконроба?

 

 

 

 

 

 

 

 

Основи правознавства, 9 клас

Контрольна робота з розділу 4 «Неповнолітні як суб’єкти цивільних, сімейних,трудових, адміністративних і кримінальних правовідносин»

 

ІІІ варіант

 

Початковий рівень

 

1. Яке судження є правильним?                                                                                                                                                          А) Адміністративним стягненням є штраф.                                                                                                                                                                 Б) Цивільна правоздатність фізичної особи виникає у 18 років.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   В) Працівники у віці від 16 до 18 років можуть залучатися до нічних, надурочних робіт.                                                                                                                                                  

Г) Реєстрація шлюбу може відбуватися без нареченого.                                                                                                                                    

2. До адміністративної відповідальності притягаються особи, яким виповнилося                                                                                                                                                                            А) 16 років;                                                                                                                                                                  Б) 17 років;                                                                                                                                                                                  В) 18 років;                                                                                                                                                  Г) 19 років.                                                                                                                                    

3. Продовжіть речення.

Особа, яка вчинила злочин, до кримінальної відповідальності притягається …

 

 

Середній рівень

 

4  -5.Дайте визначення понять «шлюб», «кримінальний проступок».                                                                                       6.Які є види цивільної дієздатності фізичної особи?

                                                                                                                                                                                                                                                   

Достатній рівень

 

7. Виберіть з даного переліку зайве та поясніть чому воно зайве

Дитячий будинок сімейного типу, усиновлення, патронат над дітьми, притулки для дітей, прийомна сім’я, опіка і піклування над дітьми.

8 – 9. Охарактеризуйте ознаки злочину.

 

Високий рівень

                                                                                                                                                                                  10 – 11. Охарактеризуйте особливості прийняття на роботу неповнолітніх.                                              12. Батьки Валентина та Маші товаришували з дитячих років своїх дітей, мріючи про їхній шлюб. Але Маша довго відмовлялася одружуватися з Валентином. Та лише після численних вмовлянь весілля таки відбулося. Чи буде визнано такий шлюб дійсним?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Основи правознавства, 9 клас

Контрольна робота з розділу 4 «Неповнолітні як суб’єкти цивільних, сімейних,трудових, адміністративних і кримінальних правовідносин»

 

ІУ варіант

 

Початковий рівень

 

1. Яке судження є правильним?                                                                                                                                                          А) Покаранням за вчинення злочину є адміністративний арешт.                                                                                                                                                                  Б)  За вчинення адміністративного проступку до неповнолітнього можуть бути застосовані заходи впливу.                                                                                                                                                                               В) Неповнолітньою є особа у віці до 14 років.                                                                                                                                                   Г) При влаштування на роботу осіб у віці 16 років проходження медичного огляду не є обов’язковим.                                                                                                                                     

2. Шлюб реєструється від дня подання заяви про реєстрацію шлюбу після                                                                                                                                                                            А) одного місяця;                                                                                                                                                                  Б) двох місяців;                                                                                                                                                                                  В) трьох місяців;                                                                                                                                                   Г) чотирьох місяців.                                                                                                                                     

3. Продовжіть речення

Взаємними обовязками батьків та дітей є…

 

 

Середній рівень

 

4 - 5.Дайте визначення поняття  «цивільна дієздатність», «трудовий договір».

6.Наведіть приклад злочину.                                                                                     

                                                                                                                                                                                                                                                   

Достатній рівень

 

7. Виберіть з даного переліку зайве та поясніть чому воно зайве

Позбавлення волі на певний строк, позбавлення спеціального права, наданого даному громадянинові, конфіскація грошей, одержаних унаслідок вчинення адміністративного правопорушення, оплатне вилучення предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об’єктом адміністративного правопорушення, адміністративний арешт, штрафні бали.

8. Опишіть, як встановлюється патронат над дитиною.

 

Високий рівень

                                                                                                                                                                                  10 – 11. Охарактеризуйте адміністративну відповідальність неповнолітніх.                                              12. Сімнадцятирічна Марина навчається в університеті на відмінно й отримує підвищену стипендію. Коли Марина придбала на отриману стипендію модні джинси – її батьки заявили, що вони їм не подобаються і дочка не мала права самостійно здійснювати таку покупку, оскільки ще неповнолітня. Дайте характеристику юридичній ситуації.

 

 

 

 

 

Основи правознавства, 9 клас

Контрольна робота з розділу 5 «Якщо право – це професія»

 

І варіант

 

Початковий рівень

 

1.Не належить до вимог на посаду нотаріуса                                                                                                                                                          А володіє державною мовою                                                                                                                                                                Б  повна вища юридична освіта                                                                                                                                                                              В громадянин України , не молодший тридцяти та не старший шістдесяти п’яти років                                                                                                                                                

Г стаж роботи у сфері права не менш як шість років                                                                                                                                    

2. Адміністративне затримання особи, яка вчинила правопорушення, може тривати не більш як                                                                                                                                                                            А десять годин                                                                                                                                                                  Б три години                                                                                                                                                                                  В сімдесят дві години                                                                                                                                                                    

Г  двадцять чотири години                                                                                                                                  

3. Не є особливістю допиту малолітньої або неповнолітньої особи                                                                                                                                                                           А малолітню особу у віці до 14 років забороняється допитувати як свідка                                                                                                                                                                  Б  допит не може продовжуватися без перерви понад одну годину                                                                                                                                                                               В роз’яснюється обов’язок про необхідність давання правдивих показань, не попереджуючи про кримінальну відповідальність за відмову від давання показань                                                                                                                                                                     

Г  допит проводиться у присутності законного представника, педагога або психолога, а за необхідності - лікаря                                                                                                                                 

 

 

 

Середній рівень

 

4.Дайте визначення поняття  «юрисконсульт».

5. Хто такий поліцейський?

6.Наведіть приклад  діяльності нотаріуса.                                                                                     

                                                                                                                                                                                                                                                   

Достатній рівень

 

7. Хто може бути адвокатом?

8 – 9. Якими є функції прокуратури?

 

Високий рівень

                                                                                                                                                                                  10 – 11. Які права мають поліцейські патрульної поліції?                                                                        12. Чоловік Олени П. приходив щодня з роботи у нетверезому стані, ображав дружину та часто бив. Чи потрібно їй звернутися за юридичною допомогою з вказаної проблеми?До якого органу можна звернутися за юридичною допомогою?

 

 

 

 

 

 

Основи правознавства, 9 клас

Контрольна робота з розділу 5 «Якщо право – це професія»

 

ІІ варіант

 

Початковий рівень

 

1.  Не належить до вимог на посаду адвоката                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  А вища юридична освіта                                                                                                                                                                  Б  володіє державною мовою                                                                                                                                                                              В склав кваліфікаційний іспит та пройшов стажування                                                                                                                                                           Г стаж роботи у сфері права не менш як шість років                                                                                                                                                                                                                                                                         

2. У разі нагальної необхідності запобігти злочинові чи його припинити уповноважені на те законом органи можуть застосувати тримання особи під вартою як тимчасовий запобіжний захід, обґрунтованість якого має бути перевірена судом протягом

А десяти годин                                                                                                                                                                  Б трьох години                                                                                                                                                                                  В сімдесяти двох години                                                                                                                                                                    

Г  двадцяти чотирьох годин 

3. Поліцейський не має права вимагати в особи пред’явлення нею документів, що посвідчують особу, у таких випадках:

А якщо особа вчинила або має намір вчинити правопорушення                                                                                                                                                                 Б якщо особа володіє зовнішніми ознаками, схожими на зовнішні ознаки особи, яка перебуває в розшуку, або безвісно зниклої особи                                                                                                                                                                                  В якщо особа здійснює покупку автомобіля в салоні                                                                                                                                                                    

Г якщо особа перебуває в місці вчинення правопорушення або дорожньої-транспортної пригоди, іншої надзвичайної події                                                                                                                                  

 

 

 

 

Середній рівень

 

4. Дайте визначення поняття  «Національна поліція України».

5. Що є головною функцією слідчого?

6.Наведіть приклад діяльності адвоката.                                                                                     

                                                                                                                                                                                                                                                   

Достатній рівень

 

7. Хто може бути суддею?

8 – 9. Якими є завдання поліції?

 

Високий рівень

                                                                                                                                                                                  10 – 11. Опишіть процедуру розгляду цивільної справи в суді.                                                                12. Громадянин Г. після смерті дружини вирішив укласти заповіт. Чи потрібно йому звернутися за юридичною допомогою? До якого органу можна звернутися за юридичною допомогою з указаної проблеми?

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Січенко Марія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Зінчин Марія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Ляшенко Оксана Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
29 липня 2018
Переглядів
24839
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку