Презентація "Насильству- Ні!"

Про матеріал

Використовується як додатоковий матеріал в проведенні відкритого заходу до дня боротьби з насильством в суспільстві. Матеріали підібрані з метою уникнення насильства, розумння їх витоків та боротьби з ними...

Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Насильству - НІ!”

Номер слайду 2

«Всі ми родом із дитинства», «Все – і добре, і погане – людина отримує в родині» Насильством є будь-які дії однієї людини по відношенню до іншої, в результаті яких наноситься шкода фізичному або психічному здоров’ю

Номер слайду 3

Жорстоке поводження з дітьми, нехтування їхніми інтересами не лише завдає непоправної шкоди їх фізичному здоров’ю, але й тягне за собою важкі психічні та соціальні наслідки. У  більшості дітей — жертв насильства — з’являються серйозні відхилення в психічному, фізичному розвитку, в  емоційній сфері. Отже, дитина потребує соціально- правового захисту.

Номер слайду 4

ОСНОВНІ ТИПИ НАСИЛЬСТВА ЧОЛОВІК-ЖІНКА ЖІНКА-ЧОЛОВІК БАТЬКИ-ДІТИ ДОРОСЛІ ДІТИ-БАТЬКИ ЧЛЕН СІМ’Ї – ІНШИЙ ЧЛЕН СІМ’Ї СТАРШІ ДІТИ-МОЛОДШІ ДІТИ

Номер слайду 5

Види насильства Фізичне Сексуальне Економічне Психологічне

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Фізичне насильство - нанесення дитині батьками або особами, що їх замінюють, вихователями чи іншими будь-якими особами фізичних травм, різних тілесних ушкоджень, які заподіюють шкоду здоров'ю дитини, порушують її розвиток і позбавляють життя. Ці дії можуть здійснюватися у формі побиття, катування, струсу, у вигляді ударів, ляпасів, припікання гарячими предметами, рідинами, запаленими сигаретами, у вигляді укусів і з використанням різних предметів. 

Номер слайду 8

Сексуальне насильство або спокушання  використання дитини (хлопчика чи дівчинки) дорослим чи іншою дитиною для задоволення сексуальних потреб чи отримання вигоди.

Номер слайду 9

Психологічне (емоційне) насильство - постійна або періодична словесна образа дитини, погрози з боку батьків, опікунів, вчителів, вихователів, приниження її людської гідності, звинувачення її в тому, в чому вона не винна, демонстрація нелюбові, неприязні до дитини. До цього виду насильства відносяться також постійна брехня, обман дитини (у результаті чого вона втрачає довіру до дорослого), а також пред'явлення до дитини вимог, що не відповідають її віковим можливостям. 

Номер слайду 10

Економічне насилля - відсутність належного забезпечення основних потреб і потреб дитини в їжі, одязі, житлі, вихованні, освіті, медичній допомозі з боку батьків або осіб, які їх замінюють, в силу об'єктивних причин (бідність, психічні хвороби, недосвідченість) і без таких. Типовим прикладом зневажливого ставлення до дітей є залишання їх без нагляду, що призводить до нещасних випадків, отруєнь і інших небезпечних для життя і здоров'я дитини наслідків.

Номер слайду 11

Як діти регаують на насилля Діти, які зазнали різного роду насильства, самі відчувають гнів, який найчастіше виливають на більш слабких: молодших за віком дітей, на тваринах. Часто їхня агресивність проявляється в грі, часом спалахи їх гніву не мають видимої причини. 

Номер слайду 12

Над дитиною також здійснюють емоційне насильство, якщо:  принижують її гідність,  використовують образливі прізвиська,  дитину соромлять,  використовують дитину як передавача інформації іншому з батьків (дорослому)  дорослі використовують свої привілеї:  - поводяться з дитиною як зі слугою, з підлеглим,  - відмовляються повідомляти дитині про рішення, які відносяться безпосередньо до неї, її долі,  - дитину перебивають під час розмов.

Номер слайду 13

Кожна людина в нашій країні має право на життя, вільне від страху й насильства!  

Номер слайду 14

У випадку виявлення насильства ви можете звернутися: 1) до будь-якої дорослої особи, якій довіряєш (батьки, бабуся, дідусь, дядько, тітка, сусіди тощо);  2) до вихователів, вчителів, адміністрації закладу; 3) до дільничого інспектора міліції або в кримінальну міліцію у справах неповнолітніх; 4) в органи опіки і піклування; 5) в спеціалізовані установи для жертв насильства в сім’ї:     – кризові центри для жертв насильства в сім’ї та членів сім’ї, стосовно яких існує реальна загроза вчинення насильства в сім’ї;     – центри медико-соціальної реабілітації жертв насильства в сім’ї;  6) в центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

Номер слайду 15

Всеукраїнська безкоштовна гаряча лінія з питань запобігання насильству – 0-800-500-335 або 386 (для дзвінків з мобільного)   Всеукраїнська гаряча дитяча лінія 0-800-500-21-80   Телефон довіри 0-800-500-33-50

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Меньшакова Алла Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Федоров Сергій Іванович
    Дякую за Вашу роботу! Завдяки Вам використаю як класний керівник.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
8 серпня 2018
Переглядів
16275
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку