Презентація "Верховенство прав людини"

Про матеріал

Презентація може служити як для ознайомлення учнів на уроках історіх з Деклараціїєю прав людини та створення ООН, так і до дня захитсу прав людей, з метою усвідомлення та підтримання толерантного ставлення у суспільстві

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Права і свободи людини... Знай свої права!» «СЬОГОДНІ ДІТИ – ЗАВТРА НАРОД» В. Сухомлинський

Номер слайду 2

        У неньки народилося дитя,         Дитя моє! Бог дав тобі життя,         І щоб ніхто не заподіяв шкоди         Тобі, малесенький громадянине,          Бог дав закони нашого народу.

Номер слайду 3

Уся історія людства— це історія війн. Одна із найстрашніших в історії, тривала 6 років і закінчилася в 1945 р.  Право на життя було порушено для 90 млн чол. Життя втратили люди, чисельність яких перебільшує чисельність населення сучасної України. І тоді люди всього світу зрозуміли, що треба об'єднатися для захисту прав людини.

Номер слайду 4

Вони створили ООН — Організацію Об'єднаних Націй, що відповідає за підтримку миру і безпеки в усьому світі.   10-го грудня 1948 року різні народи світу вирішили і проголосили, що всі люди мають рівні права. Так виникла Загальна Декларація прав людини. - Пропоную вам переглянути відеосюжет про права людини ( відео «Еволюція прав людини»)

Номер слайду 5

Дорослі можуть захищати свої права від злодіїв, шахраїв, а діти ще не в змозі Тому 20 листопада  1957 року Генеральною Асамблеєю ООН була проголошена Декларація прав дитини - дуже важливий документ, в якому визначені права дитини. 

Номер слайду 6

  Дитина це найцінніший скарб. Пройде не одне тисячоліття, поки людство зрозуміє цю істину, і пройде не одне тисячоліття, поки людство, нарешті, прийме закони, які оберігатимуть дитину - найбільше наше багатство. Права дитини - це певні можливості, які треба дітям (до 18 років) для того, щоб жити і дорослішати. Діти мають особливе право на піклування та допомогу з боку держави. Але, на жаль, життя, здоров’я, навчання, щастя дітей усього світу недостатньо захищені.

Номер слайду 7

Сьогодні більше 250 млн. дітей живе за рахунок важкої праці, жебрацтва, пограбувань. Кожен рік від хвороб помирає 5 млн. дітей. Поширюється торгівля дітьми. Використовують дітей, від яких відмовилися батьки, для пересадки органів. В Україні три чверті дітей- діти з хронічними хворобами.  З’явився новий тип дітей – «діти вулиці». Це діти, що залишили рідні домівки і живуть та харчуються, як заманеться. Основна маса з них має освіту 3-4 класи. Більшість з них— малолітні злочинці, наркомани,- торгівці наркотиками.

Номер слайду 8

На основі Конституції України у 1991 році прийняла Закон України про охорону дитинства. У кожній державі є один найголовніший закон - Конституція. Ось чому, кожен народ хоче мати хорошу Конституцію. Від Конституції залежить щастя й доля нашого народу. Кожний громадянин повинен добре знати Конституцію своєї держави, розуміти її, виконувати і боронити. Конституція – Основний Закон будь- якої держави. У ній записані усі правила, з якими повинні жити люди цієї країни. І правила ці, ні в якому разі не можна порушувати! За допомогою Конституції держава піклується про своїх громадян. Але в усіх маленьких громадян є ще своя Конституція. Вона називається «Декларація прав дитини».

Номер слайду 9

Тому y 1989 році представники урядів прогресивних країн світу, втому числі Україна, підписали Конвенцію про права дитини.  В цій Конвенції країни домовилися охороняти права всіх дітей світу. Там записано, що дитиною вважається людина, якій ще не виповнилося 18 років. Конвенція — це міжнародний договір. Згідно з цією угодою, Україна у квітні 2001 року прийняла Закон України про охорону дитинства. Зараз ми помандруємо сторінками Конвенції прав дитини. Конвенція має 54 статті, написаних на 6 мовах. ООН має комітет з права дитини, йому кожна держава звітує про заходи, які вжиті згідно з Конвенцією. Він же досліджує, як у країнах дотримуються права.

Номер слайду 10

Твої права закінчуються там, де починаються права іншої людини. Ти маєш не лише права, але і обовязки

Номер слайду 11

Щиро вдячні за увагу!) Успіхів Вам!

ppt
Додано
8 серпня 2018
Переглядів
2468
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку