Копілка досвіду: «Волонтерство як соціальна діяльність на благо інших».

Про матеріал
Волонтерська діяльність – соціально спрямована, благодійна, неприбуткова, вмотивована, суспільно корисна діяльність, що провадиться волонтерами та волонтерськими організаціями шляхом виконання робіт та надання послуг громадянам, організаціям та суспільству в цілому.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Копілка досвіду: «Волонтерство як соціальна діяльність на благо інших». Підготувавпедагог-організатор Талалаївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Чуба Олег Анатолійович

Номер слайду 2

Сутність волонтерства та волонтерського руху. Волонтер – фізична особа, яка добровільно здійснює соціально спрямовану, благодійну, неприбуткову та вмотивовану діяльність, що має суспільно-корисний характер. Волонтером може бути особа, якій виповнилося чотирнадцять років. Волонтерська діяльність – соціально спрямована, благодійна, неприбуткова, вмотивована, суспільно корисна діяльність, що провадиться волонтерами та волонтерськими організаціями шляхом виконання робіт та надання послуг громадянам, організаціям та суспільству в цілому.

Номер слайду 3

Принципи волонтерської діяльностіНеприбутковості;Добровільності;Доброчинності;Законності;Гуманності;Етичності;Конфіденційності;Суспільної корисності;Доступності та відкритості. Невтручання органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб у волонтерську діяльність.

Номер слайду 4

Ресурси волонтерства. Основними категоріями ресурсів є: Моральні ресурси. Соціально-організаційні ресурси. Людські ресурси. Матеріальні ресурси.

Номер слайду 5

Класифікація волонтерських груп. Волонтерська група – це невелика за чисельністю спільнота людей, що діє на добровільних засадах, об’єднана певною благодійною діяльністю, утворена при державній чи неурядовій організації, або ж функціонує як неформальна ініціативна група.

Номер слайду 6

Сфери діяльності волонтерів. Соціальний захист;Охорона здоров’я;Освіта та виховання;Охорона навколишнього середовища;Спорт і туризм;Культура та молодіжний рух;Розвиток міжнародного співробітництва;Правозахисна діяльність;Менеджмент – керівництво волонтерською діяльності.

Номер слайду 7

Напрямки волонтерської діяльності: Надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги;Благодійництво та благодійницька діяльність;Охорона навколишнього природного середовища;Організація дозвілля для дітей та юнацтва та туристична діяльність;Розвиток культури та мистецтва, охорона та відтворення пам’яток історії та архітектури, захист національної спадщини;Зміцнення національних традицій та підтримка національних меншин;Охорона здоров’я, материнства та дитинства.

Номер слайду 8

Напрямки волонтерської діяльності: Акція «Весна переможе»

Номер слайду 9

МОЇ ПРАВА разом до перемоги

Номер слайду 10

Смаколики на передову

Номер слайду 11

Осінній благодійний ярмарок

Номер слайду 12

Допомагаємо плести маскувальні сітки

Номер слайду 13

Збір коштів на тепловізор

Номер слайду 14

Допомагаємо плести маскувальні сітки

Номер слайду 15

Шкільний благодійний ярмарок

Номер слайду 16

Акція «Янголи миру»

pptx
Додано
22 травня 2023
Переглядів
153
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку