КОРИСНІ ПОРАДИ КУХАРЮ
При приготуванні страв з овочів
1. Щоб натерта сира картопля не потемніла, її заливають невеликою кількістю гарячого молока або посипають борошном.
2. Якщо після смаження кабачки будуть тверді, їх необхідно накрити кришкою та потримати на слабкому вогні 10-15 хв.
3. Якщо овочеве рагу заправляють сметанним соусом, то часник не кладуть.
4. Для смаження краще використовувати невеликі кабачки (до 20 см.) з дрібним насінням.
5. Якщо натерта картопля потемнішала, її можна освітлити: сік зливають, а в масу вливають холодне молоко.
6. Щоб оладки з кабачків під час смаження не втратили форму, з натертих кабачків треба злити частину соку.
7.Щоб під час варіння старої обчищеної картоплі не з'являться темні плями, треба у воду додати трохи оцту чи лимонної кислоти.
8. Пам'ятайте: картоплю не слід переварювати або тримати після варіння у відварі, бо вона стає водянистою, і погіршується смак.
9. Варена картопля буде смачнішою, якщо при варінні покласти 2- 3 зубчики часнику або цибулі чи трохи сушеного кропу, загорнутого марлю.
10. Картопля звариться швидше, якщо у воду покласти ложку маргарину чи перед варінням обчищену картоплю потримати 2-3 хв. під сильним струменем холодної води.
11. Додавайте окремо в картопляну масу жовток і збитий білок: вироби будуть пухкішими.