Урок виробничого навчання на тему: "Приготування шаруватих коктейлів"

Про матеріал
Додатковий матеріал до уроку виробничого навчання при вивченні теми" Приготування коктейлів" для здобувачів освіти
Перегляд файлу

 

Принципи готування шаруватих коктейлів


Базовий секрет готування коктейлю шарами – це правильне чергування компонентів, залежно від їх щільності. Так, нижній пласт повинен бути щільним, а верхній – самим легким. Виявляють щільність за вмістом цукру – чим більше цукру, тим вона вища.

Наприклад:

  1. До легкого питтю відносяться – коньяк, горілка, віскі;
  2.  Напоїв помірної щільності – напої десертні, молоко, настоянки солодкі, аперитиви;
  3. Щільних (важких) – гренадін, наливки, лікери, креми, сиропи.

 

Для отримання естетичного на вигляд пиття важливо, щоб кольори обраних складових поєднувалися один з одним.
Техніка готування
 

Отже, вам уже відомі методи приготування коктейлів.

Шаруваті напої готують так:

  Усі шари в келих наливають по черзі по барній ложці або лезу ножа. Перш ніж додавати наступний шар, потрібно дочекатися, щоб попередній прийняв спокійний стан.

  Келих повинен бути прозорим, інакше весь сенс шаруватості зникне.

Всі складові для смугастого напою зазвичай беруть у рівних пропорціях.

  Якщо в рецепті є жовток яєчний, то його обережно по стінці впускають в стопку.

 Якщо верхній шар напою підпалюють, то подають з соломинкою. В інших випадках – без неї.

 

 

Коктейль «Афродизіак»

C:\Users\admin\Desktop\images.jpg


Вам потрібно мати:

  • лікер «Бейліс» — 20 мл;
  • лікер Блю Кюрасао» — 20 мл;
  • лікер «Калуа» — 20 мл

Процес приготування: всі складові охолодіть і влийте в келих шарами.


Коктейль «Зелений мексиканець»

C:\Users\admin\Desktop\images (14).jpg

Вам потрібно:

сік лимонний – 10 мл;

текілу – 25 мл;

лікер «Пізан амбон» (на основі зелених бананів) – 25 мл

Виконайте наступні кроки:  Влийте в чарку лікер, потім сік лимонний. Текілу вливайте третім шаром. «Мексиканця» потрібно випити залпом.

 

 

Коктейль «Хіросіма»


Методы приготовления коктейлей : описание и назначение Кулинария
Вам потрібно:

абсент – 15 мл;

«Бэйлис» — 15 мл;

самбуку (італійський лікер з запахом анісу) – 15 мл;

пару крапель гренадину.

Виконайте такі дії:  Влийте в високий келих самбуку, потім «Бэйлис» і абсент.  У готовий напій капніть трохи гренадину, який опуститься на дно і дасть ефект вибуху. Цей коктейль подають підпаленим.

Міжнародні одиниці вимірювання рідин

При виготовленні змішаних напоїв і коктейлів бармени повинні точно відмірювати об'єми всіх компонентів, строго дотримувати їх співвідношення. Будь-які відхилення, приблизне дозування можуть привести до зміни смаку напоїв.

У деяких країнах в рецептурах коктейлів використовують різні позначення об'ємів рідини. Для точного дотримання рецептур рекомендується використовувати наступні позначення мір об'єму:

1 сантілітр (1 с1) = 10 мл;

1 міллілітр (1 ш1) = 0,001 л;

1 деш (сплеш) = 0,5 мл [5 - 6 крапель, які витікають з пляшки з дешевой пробкою (шпрітцером) в результаті одного прийому наливання напою];

1 унція = 29,5 мл;

1 барная ложка = 5 мл;

1 чайна ложка = 3,7 мл;

1 столова ложка = 15 мл;

1 чашка = 250 мл;

1 кварта = 1 л;

1 магнум = 1,5 л.

 

 

docx
Додано
17 січня 2021
Переглядів
1205
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку