Краса й буденність нашого життя

Про матеріал
Мета - навчити учнів правильно й грамотно висловлювати власну думку, удосконалювати вміння доречно використовувати в писемному мовленні різні типи складних речень, правильно будувати їх, ставити розділові знаки, чітко висловлювати власну думку на задану чи самостійно обрану тему: аргументувати, наводити приклади, членувати текст на абзаци; писати твір-роздум з елементами розповіді, опису. Відповідає вимогам чинної програми.
Перегляд файлу

                                                               

                                               Краса й буденність нашого життя

          Літній вечір повільно опускається на землю. Він такий же втомлений, як і люди після активного трудового дня. Повітря не просто тепле,  воно навіть здається гарячим; лише вечірня прохолода дає можливість відчути людському організму не тільки денне навантаження, а також  можливість спокійного й такого бажаного, омріяного  відпочинку.

         Небо кучерявиться синьо-червоними вечірніми хмарами, які вже нікуди не поспішають. Вони простягнулися зі сходу на захід, ніби величезний лев, який приліг відпочити після довготривалого  вдалого полювання. Вечірня прохолода огортає всю землю. Відпочивають люди після напруженої, але такої необхідної праці. Притихли домашні тварини: котики знайшли місце для нічного сну на сіннику. Пес Каштан  на сторожі домашнього господарства, він прислухається до кожного шелесту, несподіваного звуку, чи не пробрався до господи чужинець, чи не зазіхає на добро господаря.

         Поволі все затихло, заспокоїлося, занурилося в сон, дякуючи природі за можливість відпочити, поновити сили, підготуватися до наступного трудового дня. Ось на небі з’явилися зорі, і воно стало схожим на величезне красиве шатро, прикрашене  розсипаними діамантами. Спостерігати таку красу, милуватися нею  – це велике щастя, несказанне задоволення. А якщо й не бачити, то хоча б помріяти про неї, таку несподівану казку, відволіктися від сірої буденності, проблем, негараздів, неприємностей, відчути себе щасливою й задоволеною людиною. Побачити красу навколо й відчути щось неймовірне, прекрасне, небачене ніколи – бажання кожної людини. Дуже добре, якщо воно стає реальністю. Адже краса в нашому житті – це прекрасно! Люди повинні жити в красі, бути красивими душею, підтримувати один одного, допомагати тим, хто потребує допомоги.

          Казка, краса – це не сон. Вони повинні бути в нашому житті, омріяні, прекрасні, реальні й такі  бажані. Як чудові й мальовничі квіти, краса природи, котрі приносять задоволення, радість, від погляду на них щастям сяють очі й калатає серце, а людині хочеться  співати!

          Хай назавжди зникнуть негаразди й горе з нашого життя, небо стане чистим, безхмарним, діти не плачуть, а  люди  будуть щасливими.

          Мирного неба й великого щастя тобі, мій рідний український народе!                 

docx
До підручника
Українська мова (академічний рівень) 10 клас (Єрмоленко С.Я., Сичова В.Т.)
Додано
13 червня
Переглядів
22
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку