Кросенс "Ернест Сетон-Томпсон "Снап. Історія бультер`єра"

Про матеріал
Кроссенс – асоціативна головоломка нового покоління. Слово «кроссенс» означає «перетин значень» і придумане за аналогією зі словом «кросворд», яке в перекладі з англійської мови означає «перетин слів». Зображення розташовують так, що кожна картинка має зв'язок із попередньою і наступною, а центральна поєднує за змістом зразу декілька картинок. Завдання того, хто розгадує кроссенс – знайти асоціативний зв'язок між сусідніми (тобто тими, що мають спільний бік) картинками. Зв’язки в головоломці можуть бути і поверхневими, і глибокими. Починати розгадувати кроссенс можна з будь-якої картинки, що розпізнається, але центральним є квадрат під номером 5. Центральна картинка, за бажанням автора, може бути пов’язана за змістом зі всіма зображеннями в кроссенсі. Але зазвичай потрібно встановити зв’язки по периметру між квадратами 1-2, 2-3, 3-6, 6-9, 9-8 8-7, 7-4, 4-1 («основа»), а також по центральному хресту між квадратами 2-5, 6-5, 8-5 и 4-5 («хрест»). Таким чином, кроссенс є сукупністю дванадцяти (за числом сусідніх пар) асоціативних головоломок. Відповідь не завжди є однозначною, але в більшості випадків ті, хто відгадують, знаходять однаковий ланцюжок асоціацій. Якщо образи на зображеннях прості і логічні, то для розгадки кроссенса треба лише знання фактів. У такому разі правильна відповідь одна і тематика конкретна. При створенні кроссенса можна скористатися таким алгоритмом: 1. Визначити тематику(загальну ідею). 2. Вибрати 8-9 елементів (образів), що мають відношення до теми. 3. Найти зв'язок між елементами. 4. Визначити послідовність елементів за типом зв’язку «хрест» і «основа».
Перегляд файлу

                                        Ернест Сетон-Томпсон "Снап. Історія бультер`єра"                                                  

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\Canada_2.jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\427.jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\Без названия (11).jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\1248401060.jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\tmb_43268_1114.jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\Без названия (9).jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\gorgeous-buffalo-farm-near-zion-national-park-utah-united-states_242111-3269.jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\18461425_401.jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\depositphotos_14978983-stock-photo-christmas-gingerbread.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


По периметру:

1 - 2.  Північна Америка. Край прекрасної, але такої суворої природи. Багато років Е. Сетон-Томпсон прожив у Північній Америці. Він любив цей край, його природу, мешканців цієї землі.

 2 – 3. Ще змалечку Ернест навчився стежити за тваринами, вів щоденник своїх спостережень, занотовував усе, що було пов`язано зі світом природи. Ще одним захопленням було мистецтво. З часом Сетон-Томпсон став відомим художником-анімалістом.

 3 – 4.  На Хеллоуїн герой оповідання отримав незвичайну посилку від давнього друга із загадковим попередженням бути ввічливим, бо так безпечніше.

4 –5. Маленький бультер`єр мав дивне прізвисько Джинджерснап, що означало "імбирний пряник". Він зовсім не знав страху і дуже розбірливо удостоював великої честі - особистої дружби. Герой та пес так здружилися, що навіть найбільші багатії не могли зібрати грошей, "щоб купити в мене мого маленького собаку Снапа".

5 – 6. Під час відрядження герой знайомиться з фермерами братами Пенруф, які скаржаться на великі збитки через вовків.

6 – 7.  Вовки безжалісно винищували худобу. Щоб позбутися хижаків, фермери почали розводити мисливських собак.

7 – 8.  Під час полювання на вовків Снап був поранений, але саме завдяки йому зграя собак сама вбила вовка, бо до того часу собаки не наважувалися нападати на вовків.

8 – 1.  Останнє полювання закінчилося трагедією. Снап, який став ватажком у собачій зграї, вбив величезного вовка та помер від страшних ран, що заподіяв йому хижак.

По хресту:

2 – 9. У 1902 році Е. Сетон-Томпсон став засновником громадського руху "Життя в природі", який мав на меті екологічне виховання дітей, а згодом створив організацію "Американська ліга виживання в природі", що повинна була навчати людей будь-якого віку жити в злагоді з довкіллям.

4 – 9.  Історія про Снапа є великим урокам сміливості, який дала людям природа.

6 – 9. Природа може бути жорстокою. Виживає найсильніший.

8 – 9.  В оповіданні Джек пожартував над своїм товаришем, надіславши йому в подарунок на Хеллоуїн  бультер`єра (тобто злого собаку). Але цей злий жарт не вдався, тому що Снап і розповідач потоваришували. Доброта людини та її шанобливе ставлення до природи перемогли злість собаки.

                                       Ільченко Микола Миколайович, учитель зарубіжної літератури Миколаївського ЗЗСО І-ІІІ ст.№11

                                       Ільченко Алла Михайлівна, учитель зарубіжної літератури Миколаївського ЗЗСО І-ІІІ ст.№11

 

                                                         

 

 

doc
Додано
12 лютого 2023
Переглядів
726
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку