Кроссенс до творчості Р. Акутагави

Про матеріал
Кроссенс– асоціативна головоломка нового покоління. Слово «кроссенс» означає «перетин значень» і придумане за аналогією зі словом «кросворд». Створено для перевірки знань учнів з теми та для розвитку мовленнєвих навичок учнів
Перегляд файлу

 

 

 

C:\Users\Наташа\Desktop\УРОК в ЖУРНАЛ\Моє\Кроссенс\Акутагава. Кроссенс.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кроссенс– асоціативна головоломка нового покоління. Слово «кроссенс» означає «перетин значень» і придумане за аналогією зі словом «кросворд». Цей вид головоломки винайшли зарубіжні педагоги в 2002 році. Ідея належить письменнику, педагогу і математику Сергію Федіну і доктору педагогічних наук, філософу і художнику Володимиру Бусленко. Ідея кроссенса проста, як і все геніальне. Це асоціативний ланцюжок, що складається з дев'яти картинок. Зображення розташовують так, що кожна картинка має зв'язок із попередньою і наступною, а центральна поєднує за змістом зразу декілька картинок. Завдання того, хто розгадує кроссенс – знайти асоціативний зв'язок між сусідніми (тобто тими, що мають спільний бік) картинками. Зв’язки в головоломці можуть бути і поверхневими, і глибокими.  

 

  1. Японія - країна, в якій народився і працював письменник-новеліст Рюноске Акутаґава.
  2. Сакура - символ Японії та японської культури.
  3. Божество Будда є центральним символом буддизму. Він має різні зображення та інтерпретації, а його вчення спрямоване на духовне вдосконалення людини, на те, щоб вона пізнала саму себе й усвідомила, що «нічого не залишається без відповіді»: якщо ти вчиняєш добре, то на тебе чекає теж добро, а якщо погано, тобі доведеться відповідати перед вищою силою.
  4. Лотос уважається в Японії священною квіткою, пов’язаною з буддизмом. Лотос символізує саме вчення Будди, утілюючи досконалість, мудрість, духовну чистоту, прагнення до моральної довершеності й просвітлення. Ця квітка нагадує про те, що в якому б середовищі не народила ся людина й де б не перебувала, вона здатна досягти високого ідеалу.
  5. Павук – символ мудрості, багатства й фортуни.
  6. Зображення смерті з косою. Фортуна (удача) відвернулася від Кандати і він помер.
  7. Кандата і після смерті залишився жорстоким. Він не хотів допомогти грішникам, які лізли за ним по павутинці, тому павутинка обірвалася і злочинець упав у Криваве озеро, де залишиться назавжди.
  8. Фудзіяма – головна пам’ятка і символ Японії. Гора Фудзі завжди вважалася місцем де живуть боги, а її вершина - вратами в потойбічний світ.
  9. Рюноске Акутаґава – майстер японської новели.
docx
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
4 січня 2020
Переглядів
3031
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку