О. Грін. «Пурпурові вітрила».Літературний диктант

Про матеріал
Завдяки проведенню такого літературного диктанту можна здійснити перевірку учнівських знань за змістом твору «Пурпурові вітрила» Олександра Гріна
Перегляд файлу

О. Грін. «Пурпурові вітрила».Літературний диктант

  1. Лонгрен, колишній моряк, жив зі своєю дочкою Ассоль на кошти  ... (від продажу зроблених ним вітрильників і кораблів.)
  2.  В місті, де проживала сім’я, його не любили, так як вважали винним... ( у смерті деякого Меннерса.)
  3. Ассоль бігла за яхтою, намагаючись не випустити з уваги, але вона все ж вислизнула та відірвалась .. Неочікувано на допомогу прийшов незнайомець – це ... (був старий Егль)
  4. Він пообіцяв, що коли вона стане дорослою, ... (до берега їхнього села підійде судно з червоними вітрилами, а з нього, на очах здивованих земляків, вийде хоробрий принц та забере Ассоль в чарівну країну мрій)
  5. У ... (п’ятнадцять років )  Артур утік з маєтку і пішов у море юнгою на шхуні Ансельм», на яку капітан Гоп взяв його спочатку з цікавості і бажання  ... (показати изнеженному хлопчині справжнє море і життя моряків.)
  6. Грей вирішує вступити на службу до парусного судна. Роки праці в морі зміцнили любов героя до яхт та подорожей водою, з часом його захоплення спонукає його стати власником ... (особистого галіота «Серкрет».)
  7. Минуло сім років з моменту зустрічі Ассоль і Егля. Вперше за ці роки дівчина повернулася додому дуже засмучена ... ( і з повним кошиком непроданих іграшок. Вона розповіла Логрену, що господар лавки більше не хоче купувати їх вироби.)
  8. Перед тим як покинути берег, та піти на розвідку міста Каперни, чоловік залишив ... (на пальці у сплячої красуні кільце)
  9. Чоловік, якого вигнали з трактиру розповів свою історію Грею, в якій Ассоль зовсім не божевільна жінка, а ... (хороша дівчина з цікавим внутрішнім світом.)
  10. Артур купив  ...(дві тисячі метрів) потрібної йому тканини, чим здивував власника, який назвав захмарну ціну за свій товар.
  11. Через деякий час на березі зібрались усі жителі села, та стали спостерігати за .... (дивовижним судном з пурпуровими вітрилами)
  12. Опинившись на кораблі, дівчина запитала, ... (чи забере Грей старого Лонгрена. Він відповів «Так» і поцілував щасливу Ассоль)
docx
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
12 січня 2020
Переглядів
6544
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку