Календарно-тематичне планування
з французької мови
11 клас
11-й рік навчання, рівень стандарту
( за підручником для 10 класів закладів загальної середньої освіти Ю.Клименко,
Французька мова (Français 11), Київ, видавництво «Генеза» 2019)
Навчальне навантаження – 70 годин, 2 рази на тиждень
II-семестр
№ |
Дата |
Тематика ситуативного спілкування |
Мовний компонент |
Мовленнєвий компонент |
Соціокультурна компетенція/ Загальнонавчальна компетенція |
Д/З |
|||||||
|
|
|
|
фонетична |
граматична |
лексична |
аудіювання |
говоріння |
читання |
письмо |
|
|
|
Тема 4: Франція та франкомовні країни ( le France et les pays francophones) |
|||||||||||||
34 |
|
Історія географії Франції |
Ex. 9 c p.81 |
Tout Ex.7 p.80 |
repérer la France sur la carte, pays francophone, l'hexagone, retrouver la place |
Ex.1 p.78 |
Ex.3 p.79 |
Ex.8 p.80 |
Ex.10 p.81 |
Введення в соціокультурне середовище: ознайомити з новим лексичним матеріалом/ Усвідомлювати мету поставленого завдання; активно застосовувати мову, що вивчається; оцінювати соціокультурні події та відмінності./ Усвідомлювати мету поставленого завдання Формувати елементарні уявлення про цінності чужої культури. Виховувати естетичні смаки./ Усвідомлювати мету поставленого завдання
Учні вміють називати усі регіони Франції, знають про території Франції, розповідають про Канаду, описують сади в Парижі, знають про ресторани в Парижі, вживають лексичні засоби, використовують нові граматичні вміння |
Ex.13 p.82 (усно) |
||
35 |
|
Діалекти французької мови: фламанська і валозька |
Ex.11 p.82 |
Tout Ex.6 p.79 |
Les Flamandes, Les Wallons, Les moules-frites, La CEE, L'OTAN
|
Ex.9 p.80 |
Ex.3 p.79 |
Ex.8 p.80 |
Ex.12 p.82 |
Ex.14 p.82 (письмово) |
|||
36 |
|
Заморські територіальні володіння Франції |
|
Les pronoms relatifs Ex.7 p.86 |
DOM-TOM (Départements et territoires d'Outre-Mer) COM (Collectives territoires d'Outre-Mer ) Guadeloupe Martinique Guyane La Réunion Mayotte Saint-Pierre-et-Miquelon Saint-Barthélemy Saint-Martin Wallis-et-Futuna Polynésie française Nouvelle-Calédonie Terres australes et antarctiques françaises |
Ex.1 p.83 |
Ex.3 p.84 |
Ex.10 p.87 |
Ex.9 p.86 |
Ex.5 p.84 (усно) |
|||
37 |
|
Франко-арабські країни |
|
Les pronoms relatifs Ex.8 p.86 |
l'Afrique, l'Egypte, l'Algerie, l'Islam |
Ex.6 p.84 |
Ex.4 p.84 |
Ex.10 p.87 |
Ex.9 p.86 |
Ex.11 p.84 (письмово) |
|||
38 |
|
Регіони Франції. Бретанія |
|
Les pronoms relatifs Ex.8 p.90 |
Aquitaine Lorraine Poitou-Charentes Bretagne Basse-Normandie Rhône-Alpes Bourgogne Nord-Pas-de-Calais Franche-Comté Haute Normandie Auvergne Centre Île-de-France Pei de la Loire Champagne-Ardennes Corse Picardie Alsace Languedoc Roussillon Provence Alpes Côte d'Azur Pyrénées-du-Sud Limousin |
Ex.1 p.88 |
Ex.6 p.89 |
Ex.2 p.89 |
Ex.4 p.89 |
Ex.11 p.91 (усно) |
|||
39
|
|
Канада |
|
Les pronoms relatifs Ex.9 p.90 |
le Canada le Québec un navigateur un explorateur un Québécois une Québécoise atteindre un posession au nom de gros, grosse une découverte un pilot |
Ex.10 p.91 |
Ex.7 p.90 |
Ex.2 p.89 |
Ex.5 p.89 |
Ex.12 p.91 (письмово) |
|||
40 |
|
Париж та його сади |
|
|
Le jardin du Luxembourge, Le jardin des Plantes, Le jardin du Rodin, Le jardin d'Atlantique, |
Ex.1 p.92 |
Ex.3 p.93 |
Ex.5 p.93 |
Ex.2 p.93 |
Ex.6 p.93 (усно) |
|||
41 |
|
Париж або прогулянка для гурманів |
|
Les pronoms relatifs Ex.8 p.99 |
la gastronomie les goûts gastronomiques la préférence la plat de la région la variété de plats la cuisine internationale un cuiseur l'écoles de cuisine un restaurant chinois une cuisine française une cuisine italienne une cuisine orientale un restaurant mexicain un restaurant de restauration rapide |
Ex.1 p.97 |
Ex.3 p.98 |
Ex.12 p.100 |
Ex.7 p.98 |
Ex.11 p.100 (письмово) |
|||
42 |
|
|
Bilan 4
|
|
|
|
Ex.1 p.101 |
|
|
|
Ex.7 p.103 (усно) |
||
43 |
|
Твір-розповідь: «Франція на карті світу» (контроль говоріння)
|
|
|
|
|
|
|
|
Розказувати розповідь
|
|||
Тема 5: Харчування (la nourriture) |
|||||||||||||
44 |
|
Французька кухня |
Ex.4 p.106 |
Les pronoms Ex.8 p.107 |
les huîtres un poulet basquaise l'escargots au beurre persillé les galettes bretonnes une carbonnade flamande la quiche lorraine une bouillabaisse le ratatouille un coq-au-vin les cuisses de grenouilles un soufflé au fromage |
Ex.1 p.105 |
Ex.3 p.106 |
Ex.4 p.106 |
Ex.7 p.107 |
Введення в соціокультурне середовище: ознайомити з новим лексичним матеріалом/ Усвідомлювати мету поставленого завдання; активно застосовувати мову, що вивчається; оцінювати соціокультурні події та відмінності./ Усвідомлювати мету поставленого завдання Формувати елементарні уявлення про цінності чужої культури. Виховувати естетичні смаки./ Усвідомлювати мету поставленого завдання
Учні вміють вести діалог у ресторані, знають користь від здорових продуктів, розказують назви французьких страв та української кухні, обережні при споживанні фаст-фуду, вживають нову лексику, використовують нові граматичні можливості |
Ex.10 p.107 (письмово |
||
45 |
|
Ресторан |
|
Les pronoms relatifs Ex.9 p.11 |
un restaurant un restaurant rapide le service le serveur la serveuse le réservation réserver le menu un carte des vins appelle le serveur laisser un pourboire aller au restaurant une plateau |
Ex.1 p.108 |
Ex.5 p.110 |
Ex.10 p.112 |
Ex.4 p.109 |
Ex.11 p.112 (усно) |
|||
46 |
|
|
Клієнт завжди правий |
|
Les expressions des causes Ex.7 p.116 |
le menu, fruits de mer, specialites, entrees froides, entrees chaudes, les poissons, nos specialites, le plateau de fromage, les desserts maison |
Ex.1 p.113 |
Ex.5 p.115 |
Ex.4 p.114 |
Ex.2 p.114 |
Ex.6 p.116 (письмово) |
||
47 |
|
Ресторан швидкого приготування |
|
Les expressions des causes Ex.8 p.116 |
la pizza, le hambugres, les hot-dogs, les sandwichs |
Ex.4 p.114 |
Ex.9 p.116 |
Ex.4 p.114 |
Ex.3 p.114 |
Ex.10 p.114 (усно) |
|||
48 |
|
Українська кухня |
|
Les expressions des causes
|
le varenyky le pampouchky la galouchky la salo le farchyrovani pertsi le farchyrovani synenki le glazunia z salom la holoubtsi le pid-chouboyu les marynovani ovotchi i froukty le borchtch les cotelettes a la kievienne la pate |
Ex.1 p.117 |
Ex.3 p.118 |
Ex.4 b p.118 |
Ex.7 p.120 |
Ex.8 p.120 (усно) |
|||
49 |
|
|
Bilan 5 |
|
|
|
Ex.1 p.121 |
|
|
|
|
Ex.4-5 p.122 (письмово)
|
|
50 |
|
Твір-розповідь: «Культура харчування» (контроль говоріння |
|
|
|
|
|
|
|
Розповідати розповідь |
|||
Тема 6: Робота та професія. Наука та технічний прогрес (le travail et le métier. Les sciences et le progres technique) |
|||||||||||||
51 |
|
Працевлаштування |
|
Les pronoms Ex.6 p. 126 |
l'employé de bureau la bureau l'employeur l'employé le secrétaire le directeur de l'entreprise la comptable la firme le directeur des ventes la logistique le tuteur le nettoyeur le administrateur |
Ex.1 p. 123 |
Ex.5 p. 125 |
Ex.8 p. 127 |
Ex.7 p. 126 |
Введення в соціокультурне середовище: ознайомити з новим лексичним матеріалом/ Усвідомлювати мету поставленого завдання; активно застосовувати мову, що вивчається; оцінювати соціокультурні події та відмінності./ Усвідомлювати мету поставленого завдання Формувати елементарні уявлення про цінності чужої культури. Виховувати естетичні смаки./ Усвідомлювати мету поставленого завдання
Учні вміють розрізняти обов'язки між професіями, вибирають свою професію, обізнані в науці та освіті сучасності, розказують про сучасні винаходи, вживають нові лексичні одиниці, використовують нові граматичні вміння |
Ex.9 p. 127 (усно) |
||
52 |
|
Контроль аудіювання (семестровий) |
|
|
|
|
|
|
|
Повторити Л.О |
|||
53 |
|
Адміністрація. Обслуговування. Поштове відділення |
|
La forme passive Ex.7 p. 130 |
le coiffeur le mécanicien la chauffeur de taxi le maquilleur la créateur de mode le manager le vendeur le postier le constructeur le présentateur l'écrivain le chauffeur |
Ex.1 p. 128 |
Ex.3 p. 129 |
Ex.4 p. 129 |
Ex.6 p. 130 |
Ex.9 p. 131 (усно) |
|||
54 |
|
Контроль читання (семестровий) |
|
|
|
|
|
|
|
Повторити правила читання |
|||
55 |
|
Молодь та майбутнє |
|
|
un annonce d'emploi la salaire les exigences la expérience les compétences besoin de la habileté l'éducation numéro de téléphone de contact |
Ex.1 p. 133 |
Ex.4 p. 134 |
Ex.5 p. 134 |
Ex.6 p. 136 |
Ex.7 p. 136 (усно) |
|||
56 |
|
Контроль письма (семестровий) |
|
|
|
|
|
|
|
Повторити Г.С та Л.О |
|||
57 |
|
Наука та освіта |
|
Plus-que-parfait Ex.6 p. 140
|
l’appareil le mécanisme le moteur l'outil (m.) le robot être en panne fonctionner marcher bien/mal |
Ex.1 p. 137 |
Ex.3 p.138 |
Ex.4 p. 138 |
Ex.8 p. 141 |
Ex.10 p.141 (усно) |
|||
58 |
|
Контроль говоріння (семестровий) |
|
|
|
|
|
|
|
Повторити вивчені теми |
|||
59 |
|
Великі винахідники |
|
Imparfait ou Passe Composee Ex.8 p. 145 |
le chercheur/la chercheuse le constructeur l’ingénieur(e) l’inventeur le/la scientifique |
Ex.1 p. 142 |
Ex.4 p. 144 |
Ex.5 p. 144 |
Ex.10 p. 145 |
Ex.6 p. 145 (усно) |
|||
60 |
|
Винаходи майбутнього |
Ex.11 p. 149 |
Des hypotheses probable Ex.7 p. 148 |
le GPS internet l’ordinateur (m.) la tablette le téléphone portable |
Ex.1 p. 146 |
Ex.5 p. 147 |
Ex.6 p. 147 |
Ex.9 p. 148 |
Ex.10 p. 148 (письмово) |
|||
61 |
|
Bilan 6 |
|
|
|
Ex.3 p. 150 |
|
|
|
Ex.4-5 p. 151 (усно) |
|||
62 |
|
Твір-розповідь: «Моя майбутня кар'єра» (контроль говоріння) |
|
|
|
|
|
|
|
Розповідати розповідь |
|||
Тема 7: Освіта. Молодь та культура |
|||||||||||||
63 |
|
Навчання за кордоном |
Ex.9 p. 155 |
Exprimer l'ennuie Ex.5 p. 154 |
aller à l’école passer un examen sauter les cours faire de la recherche dispenser un cours étudier élever mémoriser demander obtenir des marques aller à l’université corriger l’erreur obtenir un diplôme répondre |
Ex.1 p. 152 |
Ex.3 p. 153 |
Ex.4 p. 154 |
Ex.8 p. 154 |
Введення в соціокультурне середовище: ознайомити з новим лексичним матеріалом/ Усвідомлювати мету поставленого завдання; активно застосовувати мову, що вивчається; оцінювати соціокультурні події та відмінності./ Усвідомлювати мету поставленого завдання Формувати елементарні уявлення про цінності чужої культури. Виховувати естетичні смаки./ Усвідомлювати мету поставленого завдання
Учні вміють вибирати програму для навчання за кордоном, долають шкільні труднощі, обізнані культурному світі , створюють власний театральний спектакль, вживають нові лексичні одиниці, використовують нові граматичні вміння |
Ex.10 p. 155 (усно) |
||
64 |
|
Шкільні труднощі |
Ex.10 p. 159 |
Exprimer la cause Ex.5 p. 157 |
a discipline l’ étudiant l’évaluation l’examen le certificate l’ erreur la leçon le devoirs le programme d’études les vacances le professeur |
Ex.1 p. 156 |
Ex.6 p.157 |
Ex.9 p. 158 |
Ex.8 p.158 |
Ex.11 p. 155 (письмово) |
|||
65 |
|
Молодь та культура |
|
Exprimer la cause Ex.5 p. 162 |
les grandes créations je voudrais avoir l’art de vous plaire les habiletés du métier faire œuvre utile/pie œuvre de collaboration/œuvre collective la peinture des mœurs
|
Ex.1 p. 160 |
Ex.4 p.161 |
Ex.8 p.163 |
Ex.7 p.163 |
Ex.10 p. 163 (письмово) |
|||
66 |
|
Культура |
|
Le participle present et le gerondif Ex.10 p. 167 |
billet/coupon de théâtre réalisation de l’art homme de théâtre aller au théâtre paraître sur le théâtre théâtre de boulevard dans la coulisse faire du théâtre artiste de variétés acteur de composition acteur comique spectacle pour enfants à grand spectacle aimer le spectacle |
Ex.1 p. 164 |
Ex.7 p.166 |
Ex.5 p.165 |
Ex.3 p.165 |
Ex.12 p.167 (усно) |
|||
67 |
|
Bilan 7 |
|
|
|
Ex.1 p. 168 |
|
|
|
Ex.4-5 p. 169 (письмово)
|
|||
68 |
|
Твір-розповідь: «Вища освіта у Франції» (контроль говоріння) |
|
|
|
|
|
|
|
Розповідати розповідь (усно) |
|||
69 |
|
|
Повторення вивченої теми: Освіта. Молодь та культура
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Повторити вивчений матеріал |
|
70 |
|
|
Підсумок II семестр |
|
|
|
|
|
|
|
|
Підбити підсумок |
|