КТП 11 клас 2 семестр

Про матеріал
за підручником для 10 класів закладів загальної середньої освіти Ю.Клименко, Французька мова (Français 11), Київ, видавництво «Генеза» 2019 Навчальне навантаження – 70 годин, 2 рази на тиждень
Перегляд файлу

Французька мова Клименко підручник для 11 класу 2019Календарно-тематичне планування

з французької мови

 

11 клас

11-й рік навчання, рівень стандарту

 

( за підручником  для 10 класів закладів загальної середньої освіти Ю.Клименко,

Французька мова (Français 11), Київ, видавництво  «Генеза» 2019)

 

Навчальне навантаження – 70 годин, 2 рази на тиждень

 

II-семестр

Дата

Змістова

лінія

Тематика

ситуативного

спілкування

Мовний компонент

Мовленнєвий компонент

Соціокультурна компетенція/

Загальнонавчальна компетенція

Д/З

 

 

 

 

фонетична

граматична

лексична

аудіювання

говоріння

читання

письмо

 

 

Тема 4: Франція та франкомовні країни ( le France et les pays francophones)

34

 

Громадянська

відповідальність

Історія географії Франції

Ex. 9 c p.81

Tout

Ex.7 p.80

repérer la France sur la carte,

pays francophone,

l'hexagone,

retrouver la place

Ex.1 p.78

Ex.3 p.79

Ex.8 p.80

Ex.10 p.81

Введення в соціокультурне середовище: ознайомити з новим лексичним матеріалом/ Усвідомлювати мету поставленого завдання; активно застосовувати мову, що вивчається;

оцінювати соціокультурні події та відмінності./ Усвідомлювати мету поставленого завдання

Формувати елементарні уявлення про цінності чужої культури. 

Виховувати естетичні смаки./ Усвідомлювати мету поставленого завдання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учні вміють називати усі регіони Франції, знають про території Франції, розповідають про Канаду, описують сади в Парижі, знають про ресторани в Парижі, вживають лексичні засоби, використовують нові граматичні вміння

Ex.13 p.82

(усно)

35

 

Діалекти французької мови: фламанська і валозька

Ex.11 p.82

Tout

Ex.6 p.79

Les Flamandes,

Les Wallons,

Les moules-frites,

La CEE,

L'OTAN

 

Ex.9 p.80

Ex.3 p.79

Ex.8 p.80

Ex.12 p.82

Ex.14 p.82

(письмово)

36

 

Заморські територіальні володіння Франції

 

Les pronoms relatifs

Ex.7 p.86

DOM-TOM (Départements et territoires d'Outre-Mer)

COM (Collectives territoires d'Outre-Mer )

Guadeloupe

Martinique

Guyane

La Réunion

Mayotte

Saint-Pierre-et-Miquelon

Saint-Barthélemy

Saint-Martin

Wallis-et-Futuna

Polynésie française

Nouvelle-Calédonie

Terres australes et antarctiques françaises

Ex.1 p.83

Ex.3 p.84

Ex.10 p.87

Ex.9 p.86

Ex.5 p.84

(усно)

37

 

Франко-арабські країни

 

Les pronoms relatifs

Ex.8 p.86

l'Afrique,

l'Egypte,

l'Algerie,

l'Islam

Ex.6 p.84

Ex.4 p.84

Ex.10 p.87

Ex.9 p.86

Ex.11 p.84

(письмово)

38

 

Регіони Франції. Бретанія

 

Les pronoms relatifs

Ex.8 p.90

Aquitaine Lorraine Poitou-Charentes

Bretagne Basse-Normandie Rhône-Alpes Bourgogne Nord-Pas-de-Calais

Franche-Comté

Haute Normandie

Auvergne

Centre

Île-de-France

Pei de la Loire

Champagne-Ardennes

Corse

Picardie

Alsace

Languedoc

Roussillon

Provence

Alpes

Côte d'Azur

Pyrénées-du-Sud

Limousin

Ex.1 p.88

Ex.6 p.89

Ex.2 p.89

Ex.4 p.89

Ex.11 p.91

(усно)

39

 

 

Канада

 

Les pronoms relatifs

Ex.9 p.90

le Canada

le Québec

un navigateur

un explorateur

un Québécois

une Québécoise

atteindre

un posession

au nom de

gros, grosse

une découverte

un pilot

Ex.10 p.91

Ex.7 p.90

Ex.2 p.89

Ex.5 p.89

Ex.12 p.91

(письмово)

40

 

Париж та його сади

 

 

Le jardin du Luxembourge,

Le jardin des Plantes,

Le jardin du Rodin,

Le jardin d'Atlantique,

Ex.1 p.92

Ex.3 p.93

Ex.5 p.93

Ex.2 p.93

Ex.6 p.93

(усно)

41

 

Париж або прогулянка для гурманів

 

Les pronoms relatifs

Ex.8 p.99

la gastronomie

les goûts gastronomiques

la préférence

la plat de la région

la variété de plats

la cuisine internationale

un cuiseur

l'écoles de cuisine

un restaurant chinois

une cuisine française

une cuisine italienne

une cuisine orientale

un restaurant mexicain

un restaurant de restauration rapide

Ex.1 p.97

Ex.3 p.98

Ex.12 p.100

Ex.7 p.98

Ex.11 p.100

(письмово)

42

 

 

Bilan 4

 

 

 

 

Ex.1 p.101

 

 

 

Ex.7 p.103

(усно)

43

 

Твір-розповідь:

«Франція на карті світу»

(контроль говоріння)

 

 

 

 

 

 

 

 

Розказувати розповідь

 

 

 

 

 

Тема 5: Харчування (la nourriture)

44

 

Здоров'я тт. безпека

Французька кухня

Ex.4 p.106

Les pronoms

Ex.8 p.107

les huîtres

un poulet basquaise

l'escargots au beurre persillé

les galettes bretonnes

une carbonnade flamande

la quiche lorraine

une bouillabaisse

le ratatouille

un coq-au-vin

les cuisses de grenouilles

un soufflé au fromage

Ex.1 p.105

Ex.3 p.106

Ex.4 p.106

Ex.7 p.107

Введення в соціокультурне середовище: ознайомити з новим лексичним матеріалом/ Усвідомлювати мету поставленого завдання; активно застосовувати мову, що вивчається;

оцінювати соціокультурні події та відмінності./ Усвідомлювати мету поставленого завдання

Формувати елементарні уявлення про цінності чужої культури. 

Виховувати естетичні смаки./ Усвідомлювати мету поставленого завдання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учні вміють вести діалог у ресторані, знають користь від здорових продуктів, розказують назви французьких страв та української кухні, обережні при споживанні фаст-фуду, вживають нову лексику, використовують нові граматичні можливості

Ex.10 p.107

(письмово

45

 

Ресторан

 

Les pronoms relatifs

Ex.9 p.11

un restaurant

un restaurant rapide

le service

le serveur

la serveuse

le réservation

réserver

le menu

un carte des vins

appelle le serveur

laisser un pourboire

aller au restaurant

une plateau

Ex.1 p.108

Ex.5 p.110

Ex.10 p.112

Ex.4 p.109

Ex.11 p.112

(усно)

46

 

 

Клієнт завжди правий

 

Les expressions des causes

Ex.7 p.116

le menu,

fruits de mer,

specialites,

entrees froides,

entrees chaudes,

les poissons,

nos specialites,

le plateau de fromage,

les desserts maison

Ex.1 p.113

Ex.5 p.115

Ex.4 p.114

Ex.2 p.114

Ex.6 p.116

(письмово)

47

 

Ресторан швидкого приготування

 

Les expressions des causes

Ex.8 p.116

la pizza,

le hambugres,

les hot-dogs,

les sandwichs

Ex.4 p.114

Ex.9 p.116

Ex.4 p.114

Ex.3 p.114

Ex.10 p.114

(усно)

48

 

Українська кухня

 

Les expressions des causes

 

le varenyky

le pampouchky

la galouchky

la salo

le farchyrovani pertsi

le farchyrovani synenki

le glazunia z salom

la holoubtsi

le pid-chouboyu

les marynovani ovotchi i froukty

le borchtch

les cotelettes a la kievienne

la pate

Ex.1 p.117

Ex.3 p.118

Ex.4 b p.118

Ex.7 p.120

Ex.8 p.120

(усно)

49

 

 

Bilan 5

 

 

 

Ex.1 p.121

 

 

 

 

Ex.4-5 p.122

(письмово)

 

 

50

 

Твір-розповідь:

«Культура харчування»

(контроль говоріння

 

 

 

 

 

 

 

Розповідати розповідь

Тема 6: Робота та професія. Наука та технічний прогрес (le travail et le métier. Les sciences et le progres technique)

51

 

Громадянська

відповідальність

Працевлаштування

 

Les pronoms

Ex.6 p. 126

l'employé de bureau

la bureau

l'employeur

l'employé

le secrétaire

le directeur de l'entreprise

la comptable

la firme

le directeur des ventes

la logistique

le tuteur

le nettoyeur

le administrateur

Ex.1 p. 123

Ex.5 p. 125

Ex.8 p. 127

Ex.7 p. 126

Введення в соціокультурне середовище: ознайомити з новим лексичним матеріалом/ Усвідомлювати мету поставленого завдання; активно застосовувати мову, що вивчається;

оцінювати соціокультурні події та відмінності./ Усвідомлювати мету поставленого завдання

Формувати елементарні уявлення про цінності чужої культури. 

Виховувати естетичні смаки./ Усвідомлювати мету поставленого завдання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учні вміють розрізняти обов'язки між професіями, вибирають свою професію, обізнані в науці та освіті сучасності, розказують про сучасні винаходи, вживають нові лексичні одиниці, використовують нові граматичні вміння

Ex.9 p. 127

(усно)

52

 

Контроль аудіювання

(семестровий)

 

 

 

 

 

 

 

Повторити Л.О

53

 

Адміністрація. Обслуговування. Поштове відділення

 

La forme passive

Ex.7 p. 130

le coiffeur

le mécanicien

la chauffeur de taxi

le maquilleur

la créateur de mode

le manager

le vendeur

le postier

le constructeur

le présentateur

l'écrivain

le chauffeur

Ex.1 p. 128

Ex.3 p. 129

Ex.4 p. 129

Ex.6 p. 130

Ex.9 p. 131

(усно)

54

 

Контроль читання

(семестровий)

 

 

 

 

 

 

 

Повторити правила читання

55

 

Молодь та майбутнє

 

 

un annonce d'emploi

la salaire 

les exigences

la expérience

les compétences besoin de

la habileté l'éducation

numéro de téléphone de contact

Ex.1 p. 133

Ex.4 p. 134

Ex.5 p. 134

Ex.6 p. 136

Ex.7 p. 136

(усно)

56

 

Контроль письма

(семестровий)

 

 

 

 

 

 

 

Повторити Г.С та Л.О

57

 

Наука та освіта

 

Plus-que-parfait

Ex.6 p. 140

 

l’appareil

le mécanisme le moteur

l'outil  (m.)

le robot

être en panne

fonctionner

marcher bien/mal

Ex.1 p. 137

Ex.3

p.138

Ex.4

p. 138

Ex.8 p. 141

Ex.10

 p.141

(усно)

58

 

Контроль говоріння

(семестровий)

 

 

 

 

 

 

 

Повторити вивчені теми

59

 

Великі винахідники

 

Imparfait ou Passe Composee

Ex.8 p. 145

le chercheur/la chercheuse

le constructeur

l’ingénieur(e)

l’inventeur

le/la scientifique

Ex.1 p. 142

Ex.4

p. 144

Ex.5 p. 144

Ex.10 p. 145

Ex.6 p. 145

(усно)

60

 

Винаходи майбутнього

Ex.11 p. 149

Des hypotheses probable

Ex.7 p. 148

le GPS internet    l’ordinateur (m.)   

la tablette

le téléphone portable

Ex.1 p. 146

Ex.5 p. 147

Ex.6 p. 147

Ex.9 p. 148

Ex.10 p. 148

(письмово)

61

 

Bilan 6

 

 

 

Ex.3 p. 150

 

 

 

Ex.4-5 p. 151

(усно)

62

 

Твір-розповідь:

«Моя майбутня кар'єра»

(контроль говоріння)

 

 

 

 

 

 

 

Розповідати розповідь

Тема 7: Освіта. Молодь та культура

63

 

 

Громадянська відповідальність

Навчання за кордоном

Ex.9 p. 155

Exprimer l'ennuie

Ex.5 p. 154

aller à l’école passer un examen

sauter les cours

faire de la recherche dispenser un cours étudier élever mémoriser demander  obtenir des marques

aller à l’université corriger l’erreur obtenir un diplôme répondre

Ex.1 p. 152

Ex.3 p. 153

Ex.4 p. 154

Ex.8 p. 154

Введення в соціокультурне середовище: ознайомити з новим лексичним матеріалом/ Усвідомлювати мету поставленого завдання; активно застосовувати мову, що вивчається;

оцінювати соціокультурні події та відмінності./ Усвідомлювати мету поставленого завдання

Формувати елементарні уявлення про цінності чужої культури. 

Виховувати естетичні смаки./ Усвідомлювати мету поставленого завдання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учні вміють вибирати програму для навчання за кордоном, долають шкільні труднощі, обізнані культурному світі , створюють власний театральний спектакль, вживають нові лексичні одиниці, використовують нові граматичні вміння

Ex.10

 p. 155

(усно)

64

 

Шкільні труднощі

Ex.10

 p. 159

Exprimer la cause

Ex.5 p. 157

a discipline

l’ étudiant l’évaluation l’examen

le certificate

l’ erreur

la leçon

le devoirs

le programme d’études

les vacances le professeur

Ex.1 p. 156

Ex.6

p.157

Ex.9

 p. 158

Ex.8

p.158

Ex.11

 p. 155

(письмово)

65

 

Молодь та культура

 

Exprimer la cause

Ex.5 p. 162

les grandes créations

je voudrais avoir l’art de vous plaire

les habiletés du métier

faire œuvre utile/pie

œuvre de collaboration/œuvre collective

la peinture des mœurs

 

Ex.1 p. 160

Ex.4

p.161

Ex.8

p.163

Ex.7

p.163

Ex.10

p. 163

(письмово)

66

 

Культура

 

Le participle present et le gerondif

Ex.10 p. 167

billet/coupon de théâtre

réalisation de l’art

homme de théâtre 

aller au théâtre 

paraître sur le théâtre 

théâtre de boulevard

dans la coulisse

faire du théâtre 

artiste de variétés

acteur de composition

acteur comique

spectacle pour enfants 

à grand spectacle

aimer le spectacle

Ex.1 p. 164

Ex.7

 p.166

Ex.5

 p.165

Ex.3

p.165

Ex.12

 p.167

(усно)

67

 

Bilan 7

 

 

 

Ex.1 p. 168

 

 

 

Ex.4-5

 p. 169

(письмово)

 

 

68

 

Твір-розповідь:

«Вища освіта у Франції»

(контроль говоріння)

 

 

 

 

 

 

 

Розповідати розповідь

(усно)

69

 

 

Повторення вивченої теми:

Освіта. Молодь та культура

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повторити вивчений матеріал

70

 

 

Підсумок II

семестр

 

 

 

 

 

 

 

 

Підбити підсумок

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Святенюк Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додав(-ла)
Магера Андрій
Додано
6 липня 2021
Переглядів
1210
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку