Лабораторний дослід №1Виявлення органічних кислот у харчових продуктах.

Про матеріал

Лабораторний дослід №1 до теми 3 в 10 класі за новою програмою рівень стандарту. Матеріал для вчителя і учнів. Містить інструкцію до виконання досліду, правила техніки безпеки, таблицю, в яку потрібно занести результати експерименту, зробити висновки. Розробка є спробою розробити зошит для лабораторних та практичних робіт, 10 клас, рівень стандарту.

Перегляд файлу

                    Лабораторний дослід №1

Дата:_____________________

 

 Тема: «Виявлення органічних кислот у харчових продуктах»

 

 Мета: Експериментальним способом виявити органічні кислоти у  харчових продуктах, навчитися планувати й проводити експерименти, спостерігати та робити висновки на основі отриманих результатів.

 

 Реактиви та матеріали:  Універсальний індикаторний папір, лакмусовий, фенолфталеїновий та метилоранжевий папір. Розчини лимонного та томатного соків, кефіру та столового оцту.

 

 Обладнання: штатив із пробірками, медичні піпетки, скляні палички.

 

 Правила техніки безпеки: 1.Виконуйте  досліди згідно інструкції.

2.Уважно читайте етикетки на реактивах, не беріть їх  руками, не пробуйте на смак.

3.Після закінчення роботи приберіть робоче місце, вимийте руки.

 

                                Хід роботи

 

  1. Налийте в пробірки по 1мл виданих розчинів.
  2. За допомогою скляної палички нанесіть по краплі кожного розчину на індикаторні папірці.
  3. Спостерігайте зміну кольору індикаторів.
  4. Результати спостережень занесіть у таблицю.

 

 

№п/п

Розчин

лакмус

фенолфталеїн

метилоранж

універсальний

1

Лимонний сік

 

 

 

 

2

Томатний сік

 

 

 

 

3

Кефір

 

 

 

 

4

Столовий оцет

 

 

 

 

 

  1. Висновок:

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Стахурська Ніна Петрівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
doc
Пов’язані теми
Хімія, Розробки уроків
Додано
12 січня 2019
Переглядів
9905
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку