Літературна казка. Іван Франко "Лисиця та Журавель"

Про матеріал
Мультимедійна презентація ознайомить дітей із літературними казками та творчістю Івана Яковича Франка. Учні віртуально подорожуватимуть літературною казкою та виконуватимуть цікаві завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературні казкиІван Якович Франко Підготувала вчитель початкових класів Ярошик О. М.

Номер слайду 2

Це дивна країна,Довкола – чудеса.І все там чарівне, Скрізь – диво - краса. КАЗКАПодумайте, друзі,Промовте, будь – ласка,Яка це країна?Згадали? Це ж ….style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typeppt_x

Номер слайду 3

СКОРОМОВКАЇв лелека кашу з глека. Хоч дістати її нелегко,Та в лелеки довга шия – Він із глека їсти вміє.

Номер слайду 4

В темнім лісі проживає,Довгий хвіст пухнастий має,Та на місці не сидиться, А зовуть її ... За морями бував. Через гори літав. Облітав сто земель. Хто такий? Лисиця. Журавельstyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 5

ppt_x

Номер слайду 6

Лисичка з Журавлем дуже заприятелювали. От Лисичка і кличе Журавля до себе в гості:- Приходь, Журавлику, приходь, лебедику! Чим хата багата, тим і вгощу.

Номер слайду 7

От приходить Журавель на ласкаві запросини. А Лисичка наварила кашки з молочком, розмазала тоненько по тарілці та й припрошує: - Призволяйся , не погордуй. Сама варила.

Номер слайду 8

Журавель до кашки - стукав, стукав дзьобом по тарілці – нічого не спіймав.

Номер слайду 9

А Лисичка як узялася до страви - лизь та лизь гарненько язиком, поки сама всієї кашки не з’їла. А коли кашки не стало вона й мовить:

Номер слайду 10

Вибачай, кумочку, - що мала, тим і приймала, а більше нема нічого. - Спасибі й за те,- пісним голосом промовив Журавель. А ти б, Лисичко, до мене завтра в гості прийшла. Добре, Журавлику, прийду, чому не прийти, - каже Лисичка. На тому й розійшлися.

Номер слайду 11

Другого дня приходить Лисичка, а Журавель наварив такої смачної страви: узяв і м’яса й картопельки, й бурячків –усе покришив дрібненько склав у глечик з вузькою шийкою та й поставив на столі перед Лисичкою: - Їж, кумонько . Не погордуй, любо моя, - припрошує Журавель.

Номер слайду 12

Нюхає Лисичка – смачно пахне! От вона до глечика – голова не влазить!Пробує лапкою – не витягне. Крутиться Лисичка, скаче навколо глечика, а Журавель їсть собі шматочок за шматочком, поки всього не виїв.

Номер слайду 13

Вибачай, любонько, - каже, випорожнивши глечика, - чим хата багата, тим і рада, а більш на цей раз нічого немає.

Номер слайду 14

Розсердилася Лисичка. Навіть і не подякувала за гостинність. Вона, бачите, думала, на цілий тиждень наїсться, а тут прийшлося додому йти, облизня спіймавши. Відтоді зареклася Лисичка з Журавлем приятелювати.

Номер слайду 15

добрийхижакмітливий хитрарозумний. Улеслива. Винахідливийзладотепнийбезсоромнаstyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

pptx
Додав(-ла)
Ярошик Оксана
Додано
15 березня 2022
Переглядів
541
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку