Презентація "Сонце гріє, вітер віє"

Про матеріал
Додатковий матеріал на урок читання у 2 класі. Тема "Малий Кобзар. Тарас Шевченко «Сонце гріє, вітер віє…», «Зоре моя вечірняя…» за підручником Н.Кравцової. Цікаві та доступні завдання, різнобарвний матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Малий Кобзар. Тарас Шевченко «Сонце гріє, вітер віє…», «Зоре моя вечірняя…». Підготувала: вчитель початкових класів. КСШ 9 Щербак Наталія Владиславівна

Номер слайду 2

Мовленнєва розминка. • Відгадування загадки. Хто це весноньці-весні Хто це гарно так співаєв гаю тьохкає пісні? що аж серце завмирає?

Номер слайду 3

• Утворення слів Розгляньте калинові грона. На ягідках заховалися літери. Утворіть з них слова. Доберіть загальну назву до утворених слів.

Номер слайду 4

Мотивація навчальної діяльності. Повідомлення теми уроку.— Що ви дізналися про життя Тараса Григоровича Шевченка? Розкажіть. — Як називається книжка, у якій зібрані вірші поета? — Сьогодні ми читатимемо твори Тараса Шевченка про природу.

Номер слайду 5

Робота над віршем «Сонце гріє, вітер віє…»Сонце гріє, вітер віє На калині одиноке З поля на долину, Гніздечко гойдає, -Над водою гне вербою А де ж дівся соловейко? Червону калину; Не питай, не знає.— Які емоції у вас після слухання вірша?— Яку пору року описав поет?— Які слова доводять, що це кінець літа?— Який настрій був у поета, коли він писав цей вірш?— Скільки речень у вірші?— З якою інтонацією треба читати перше речення?— Як треба прочитати друге речення?

Номер слайду 6

• Запам’ятовування вірша за мнемотаблицею.?

Номер слайду 7

Робота над віршем «Зоре моя вечірняя…». Зоре моя вечірняя,Зійди над горою,Поговорим тихесенько. В неволі з тобою. Розкажи, як за горою. Сонечко сідає. Як у Дніпра веселочка. Воду позичає.— З якою інтонацією я читала вірш?— До кого звертається поет? — Що він просить у зорі? — Яку річку згадує поет у вірші? Що він про неї говорить? — Що означає вислів «... у Дніпра веселочка воду позичає»? — Який пейзаж (картину природи) змальовує Тарас Шевченко у вірші? — За чим журиться поет? — Як ви гадаєте, чому автор використовує таку форму слів: сонечко, веселочка, тихесенько?

Номер слайду 8

Вправа «Продовж речення» На уроці я працював / працювала ... На уроці мені було ... Були завдання, які я не зміг / не змогла ...

pptx
Додано
27 березня 2022
Переглядів
2439
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку