Презентація "Жайворонок сонечку допомагає"

Про матеріал
Допоміжний матеріал на урок читання у 2 класі. Тема: "Навесні все оживає. Л.Костенко "Вночі за вовчими ярами...". В.Сухомлинський "Жайворонок сонечку допомагає".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Весна, весна-весняночка Сонце гріє, сонце сяє — вся природа воскресає. Навесні все оживає. Василь Сухомлинський «Жайворонок сонечку допомагає»Підготувала: вчитель початкових класів. КСШ 9 Щербак Наталія Владиславівна

Номер слайду 2

Слухай, запам’ятовуй! Весна фарбувала розквітлу природу: синьою барвою — в озері воду, на лузі — у колір пребілий ромашку, пісочок — у жовтий, в сіренький — пташку. Фазана у полі червоним зробила, рудим куропатці побризкала крила, і навіть в кімнату фіранку відкрила і зелень на фікусі всю поновила. Аж три кольори дарувала фіалці й краплину на носа хлюпнула Наталці. В. Ващенко — У який колір і що саме фарбувала весна?

Номер слайду 3

— Сьогодні на уроці ми починаємо вивчати новий розділ «Весна, весна-весняночка». Як ви гадаєте, про що читатимемо в цьому розділі?

Номер слайду 4

— Діти, ваше життя — це неповторний світ, цікавий і захоплюючий. У цьому розділі вміщено три теми, одну з яких ми сьогодні починаємо вивчати. А от яку саме, ви дізнаєтеся, прочитавши уривок із вірша Ліни Костенко. Вночі за вовчими ярами І прочитала так сосна: зайці давали телеграми. «Чекайте з квітами. Весна».

Номер слайду 5

Робота з репродукцією картини Миколи Глущенка «Весна іде» — Розгляньте репродукцію картини українського художника Миколи Глущенка «Весна іде». Яку пору року відтворено на картині?Який настрій вона навіює? — Пригадайте з уроків мистецтва, як називається картина, де зображено природу.— Що ви відчуваєте, коли розглядаєте цей пейзаж?

Номер слайду 6

Василь Олександрович Сухомлинський. Життєвий та творчий шлях письменника https://www.youtube.com/watch?v=Yu9 So2 N4aq. Y

Номер слайду 7

Робота над заголовком — Прочитайте заголовок оповідання. Як ви гадаєте, про що чи про кого будемо читати?“Жайворонок сонечку допомагає”

Номер слайду 8

Щоденні 5. «Слухаю і розумію»

Номер слайду 9

Заключна частина. — Який розділ ми почали вивчати? — Яку репродукцію розглядали? — Чи схожі за змістом вірш Ліни Костенко і картина Миколи Глущенка? — Який настрій у вас на закінчення уроку?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сухорукова Анна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 березня 2022
Переглядів
962
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку