Літературна вікторина для 9-их класів на тему: "Творчість українських письменників"

Про матеріал

Відеопрезентація літературної вікторини розрахована для учнів 9-их класів (можна поділити клас на команди або провести вікторину на паралелі). Вікторина - підсумок вивченого у 5-8класах. Пропонується три види завдань різного рівня складності. Перемагає команда, яка набрала найбільше балів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

з української літератури «Творчість українських письменників» для 9-их класів

Номер слайду 2

Мета: виявити рівень знань,умінь та навичок із вивченої теми, закріпити їх; розвивати творчі здібності учнів, логіку, швидкість мислення, увагу, пам’ять, спостережливість; виховувати наполегливість і працьовитість, інтерес до наслідків власної праці; пунктуальність, відповідальність.

Номер слайду 3

ПЛАН ПРОВЕДЕННЯ ВІКТОРИНИ: 1. Відповідь на запитання 2. Впізнай письменника 3. Продовжи рядок

Номер слайду 4

Дайте відповіді на запитання (1 бал – 1 запитання) 1. Як називається перша збірка Шевченка і скільки творів ввійшло до неї? 2. Як назвав Шевченко цикл віршів, написаний під час ув’язнення у Петропавловській фортеці? 3. Який композитор написав близько  100-а мелодій на слова Шевченка? 4. За участь у якому таємному товаристві засуджено Т.Г.Шевченка? 5. У якій галузі мистецтва, крім літератури, прославився Шевченко (час для відповідей 1хв.30сек)

Номер слайду 5

Дайте відповіді на запитання 1. Колір фарби, що був у діжці (І. Франко, «Фарбований Ліс») 2. У якій повісті Франка показано прекрасний образ дівчини, що заради любові до народу зрікається свого батька? 3. Постать каменяра з молотом у руках - такий пам'ятник стоїть у Львові на могилі... Кому? 4. Назвіть справжнє ім’я, по батькові і прізвище Лесі Українки. 5 «Тореадори з Васюківки», «В країні сонячних зайчиків», «Незвичайні пригоди в лісовій школі», - що об’єднує ці твори? (час для відповідей 1хв.30сек)

Номер слайду 6

Дайте відповіді на запитання 1. У якому оповіданні Є. Гуцала зустрічаються брати Підберезовики, дядько Шпичак? 2.. Ім'я цієї людини стоїть у першому ряду корифеїв українського дореволюційного театру. В українській літературі відомий під псевдонімом, складеним з імені батька та прізвища улюбленого героя з драми Т.Шевченка "Назар Стодоля" 3. Хто автор твору «Послання до єпископів» 4. Хто головний герой п’єси «Сто тисяч» 5. Назвіть один із творів М. Коцюбинського (час для відповідей 1хв.30сек)

Номер слайду 7

2. НАЗВИ ПИСЬМЕННИКА (кожна правильна відповідь 2 б.)

Номер слайду 8

НАЗВИ ПИСЬМЕННИКА:

Номер слайду 9

НАЗВИ ПИСЬМЕННИКА

Номер слайду 10

НАЗВИ ПИСЬМЕННИКА

Номер слайду 11

НАЗВИ ПИСЬМЕННИКА

Номер слайду 12

3. Продовжи рядок (1 правильна відповідь -3б.) “Мені тринадцятий минало…”

Номер слайду 13

3. Продовжи рядок (1 правильна відповідь -3б.) “«Любіть Україну, як сонце любіть…”

Номер слайду 14

3. Продовжи рядок (1 правильна відповідь -3б.) “Тече вода в синє море, та не витікає…”

Номер слайду 15

Підведення підсумків

Номер слайду 16

 Твір, який читають, має теперішнє; твір, який перечитують, має майбутнє.       О. Дюма-син 

ppt
Додано
12 квітня 2018
Переглядів
5389
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку