20 вересня о 18:00Вебінар: Numicon (Нумікон): проста математика для всіх

Літературний диктант. Григорій Квітка-Основ᾿яненко «Маруся» 9 клас

Про матеріал
Літературний диктант за творчістю Григорія Квітки-Основ᾿яненка, також його повісті «Маруся» в форматі ЗНО (з відповідями).
Перегляд файлу

                    Григорій Квітка-Основ᾿яненко . «Маруся» 

  1. Григорій Квітка-Основ᾿яненко увійшов в українську літературу як

А. батько і перший класик художньої прози

Б. перший драматург

В. великий лірик

Г. письменник-новеліст


  1. Де здобував освіту Григорій

А. в початковій школі

Б. в монастирській школі

В. не вчився взагалі

Г. вчився вдома


  1. В якому році розпочалась його літературна творчість

А. 1843 р.

Б. 1817 р.

В. 1827 р.

Г. 1800 р.


  1. Скільки творів складає творча спадщини Григорія Квітки-Основ᾿яненка

А. 10

Б. понад 100

В. близько 70

Г. близько 80


  1. В якому жанрі не творив  письменник

А. вірші

Б. оповідання

В. фейлетон

Г. статті


  1. Який твір не належить перу Г.  Квітки-Основ᾿яненка

А. «Маруся»

Б. «Чорна рада»

В. «Конотопська відьма»

Г. «Сердешна Оксана»


  1. Який твір був першим прозовим твором митця

А. «Козир-дівка»

Б. «Конотопська відьма»

В. «Маруся»

Г. «Добре роби, добре й буде»


  1. Перший зразок сентиментально-реалістичного письма

А. «Перекотиполе»

Б. «Сердешна Оксана»

В. «Конотопська відьма»

Г. «Маруся»


  1. Вкажіть головних героїв в «Марусі»

А. Маруся, Василь, Наум

Б. Маруся, Василь, Корній

В.  Маруся, Петро, Микола

Г. Маруся, Петро, Мотря


  1. Вкажіть жанр «Марусі»

А. оповідання

Б. повість

В. роман

Г. п’єса


  1. Проблемою твору не є

А. життя і смерть

Б.  пошуки щастя

В. поет і влада

Г. соціальна нерівність


  1. В якому році помер письменник

А. 1813 р.

Б. 1840 р.

В. 1872 р.

Г. 1843 р.


 

 

 

 

 

 

 

Відповіді

  1. А
  2. Б
  3. В
  4. Г
  5. А
  6. Б
  7. В
  8. Г
  9. А
  10. Б
  11. В
  12. Г

 

docx
Додано
25 січня
Переглядів
371
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку