Літературний диктант "Огляд життя і творчості Т.Г.Шевченка"

Про матеріал
Літературний диктант "Огляд життя і творчості Т.Г.Шевченка" входить до циклу робіт, які можна використовувати на різних етапах уроків у 9 класі.
Перегляд файлу

Літературний диктант

“Огляд життя і творчості Т.Г.Шевченка”

 

  1. «Він був сином мужика і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури.»                                                                      Ці слова про Тараса Шевченка належать… .                                                            (І.Франку.)                                               
  2. Причина арешту Т.Шевченка 5 квітня 1847 року – … .                                                   (Участь у Кирило-Мефодіївському братстві.)
  3. У викупі з кріпацтва допомогли Шевченку такі видатні люди того часу: … . (К.Брюллов, В.Жуковський, Є.Гребінка.)
  4. Перше видання «Кобзаря» було видруковано у місті … .                                                     (С.-Петербурзі.)
  5. До першого видання «Кобзаря» увійшло … .                                                                                   (8 творів.)
  6. Рання творчість Шевченка охоплює період з … .                                                                 (1838 – 1843рр.)
  7. Поему «Катерина» Т.Шевченко присвятив відомому російському поету … . (В.Жуковському.)
  8. Перше видання «Кобзаря» відкривається поезією … .                                                                     («Думи мої, думи мої…)
  9. Невеликий віршований ліро-епічний драматично напружений твір з науково-фантастичним чи історико-легендарним сюжетом називається …  (Баладою.)
  10.  За жанром «Причинна» Т.Шевченка – це … .                                                       (Романтична балада.)
  11.  Ранні балади написані в дусі … .                                                                  (Романтизму.)
  12.  Основою для написання поеми «Гайдамаки» стали … .                                                 (історичні пісні та перекази.)

 

 

docx
До підручника
Українська література 9 клас (Слоньовська О. В., Мафтин Н.В., Вівчарик Н.М., Курінна Н.С., Шевчук Л. Т.)
Додано
7 лютого 2023
Переглядів
1080
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку