Літературний практикум

Про матеріал
.Анотація. Презентація містить комплекс завдань до уроку «Узагальнення і систематизація вивченого з української літератури за І семестр». Запропоновані завдання на розвиток основних компетентностей, формують мотивацію учнів, свідоме навчання, залучають до роботи більшу кількість учнів, збільшують продуктивність уроку загалом, розроблені на основі модельної навчальної програми «Українська література. 5-6 класи» для закладів загальної середньої освіти (автори: Архипова В.П., Січкар С.І., Шило С.Б.), рекомендованої Міністерством освіти і науки України» (наказ Міністерства освіти і науки України від 12.07.2021 № 795).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературний практикум. Урок-підсумок з української літератури І семестр

Номер слайду 2

{3 B4 B98 B0-60 AC-42 C2-AFA5-B58 CD77 FA1 E5}«Як їжак і заєць бігали наввипередки»народ «Фарбований лис»І. Франко«Цар Плаксій та Лоскотон»В. Симоненко«Микита Кожумяка»Олександр Олесь«Мавка-Вербинка»В. Королів-Старий«Назви автора»

Номер слайду 3

«Впізнай героя»Лоскотон. Мудра дівчина. Микита Кожум'яка. Ох. Мавка-Вербинка

Номер слайду 4

«Назви твір»«Мудра дівчина»«Як заєць і їжак бігали наввипередки»«Фарбований Лис»«Золотий черевичок»«Про правду і кривду»

Номер слайду 5

«Знайди пару-1»знайди пару між твором і його жанром{3 B4 B98 B0-60 AC-42 C2-AFA5-B58 CD77 FA1 E5}«Берегиня»прислів’я «Чому пес живе коло людини»»легенда«Цар Плаксій та Лоскотон»казка. Або пан, або пропавзагадка. Плине він, біжить, минає,Нам його не вистачаєміф

Номер слайду 6

«Знайди пару-2»знайди пару між твором і його темою{3 B4 B98 B0-60 AC-42 C2-AFA5-B58 CD77 FA1 E5}«Ох»зображення дружби та взаємодопомоги як ключових по­нять у взаєминах між людьми та досягнення успіху однієї людини за допомогою колективних зусиль«Мавка-Вербинка»»історія появи сузір’я«Цар Плаксій та Лоскотон» зображення країни, пригніченої тираном, який змушує людей страждати«Про Зоряний Віз»взаєморозуміння людини зі світом природи на прикладі зображення життя добрих фантастичних істот на тлі світу людей з їхніми вадами і позитивними рисами«Летючий корабель»зображення праці як шляху самовдосконалення

Номер слайду 7

«Віднови сюжет»12345

Номер слайду 8

«Впізнай твір за предметом»«Як заєць і їжак бігали наввипередки»«Фарбований Лис»«Летючий Корабель»«Золотий черевичок»

Номер слайду 9

pptx
Додано
26 грудня 2022
Переглядів
460
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку