Логопедична гра "Дідусевий чай"

Про матеріал
Логопедична гра для дітей дошкільного віку та дітей з ООП. Формувати і розвивати навички утворення відносних прикметників від іменників, узгодження прикметників з іменником чоловічого роду. Розширити словниковий запас з лексичної теми "Фрукти. Ягоди. Трави".
Перегляд файлу

ЛОГОПЕДИЧНА ГРА

"Дідусевий чай"

Мета: формувати і розвивати навички утворення відносних прикметників від іменників, узгодження прикметників з іменником чоловічого роду.  Розширити словниковий запас з лексичної теми  "Фрукти. Ягоди. Трави". Розвивати логічне мислення, слухову і зорову увагу, пам'ять. Виховувати наполегливість в роботі.

Хід гри :

Логопед пропонує дітям пригадати, який чай вони полюбляють пити.  Потім  учитель розповідає, що дідусь Панас чекає на своїх внуків і хоче пригостить їх різноманітним смачним чаєм. Логопед демонструє дітям пакетики з чаєм і пропонує визначити, який саме чай буде заварювати  дідусь для внуків.

Діти самостійно беруть пакетики, уважно розглядають їх і називають спочатку зображений фрукт або ягоду, а потім промовляють, як називається чай із зображеного фрукта (ягоди, трави).

Мовний матеріал: абрикос, лимон, яблуко, груша, вишня, ананас, апельсин, виноград, смородина, малина, полуниця, липа, слива, калина, м'ята, банан, гранат, ромашка, обліпиха, шипшина, журавлина, персик, чорниця, мандарин, суниця, грейпфрут.



doc
Пов’язані теми
Логопедія, Матеріали для друку
Інкл
Додано
28 лютого 2023
Переглядів
418
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку