Матеріал до уроку "Значення регулярних профоглядів для хлопців та дівчат. Профілактика та раннє виявлення онкологічних захворювань молочної залози"

Про матеріал
Теоретичний матеріал для проведення уроку на тему "Значення регулярних профілактичних оглядів для хлопців та дівчат. Профілактика та раннє виявлення онкологічних захворювань молочної залози. Соціально-психологічні та медичні послуги держави для молоді"
Перегляд файлу

Тема. Значення регулярних профілактичних оглядів для хлопців та дівчат. Профілактика та раннє виявлення онкологічних захворювань молочної залози. Соціально-психологічні та медичні послуги держави для молоді

Значення регулярних профілактичних оглядів для хлопців та дівчат.

Возрастная анатомия, физиология и гигиена | ВКонтактеПідлітковий віковий період характеризується інтенсивними фізичними змінами, бурхливою фі­зіологічною перебудовою організму. Підліток по­чинає швидко рости – темпи зростання можна порівняти тільки з внутрішньоутробним періодом і віком від народження до 2 років.

У різко зростаючому організмі підвищуються потреби у кисні та поживних речовинах, збільшу­ються об’єм серця і легень, глибина дихання для забезпечення киснем. Нестабільність гормональ­ної, нервової та вегетативної регуляції може призводити до певних розладів. Характерними є значні коливання артеріального тиску, часті головні болі, болі у м’язах, проблеми із щитовидною залозою та  жовчним міхуром. 

Усім вам відомо, що хворобу легше попередити, ніж вилікувати. Тому важливими є профілактичні огляди, коли визначають загальний стан здоров’я людини, оцінюють роботу всіх важливих систем та органів. Саме під час профілактичного огляду можна виявити більшість захворювань на початковій стадії. Слід уважно ставитися до отриманих результатів обстеження та у випадку необхідної додаткової консультації вчасно звертатися до лікаря-фахівця.

Медичний огляд (першокурсники) | Факультет соціології і права КПІ ...Згідно із нормативними документами МОЗ України, учні загальноосвітніх навчальних закладів повинні щороку проходити профілактичні огляди у присутності одного з батьків або іншого закон­ного представника у лікувально-профілактичному закладі за місцем спостереження дитини. Під час таких оглядів лікарі проводять обстеження учнів, роблять висновок про стан їхнього здоров’я, ви­значають групу для занять фізичною культурою, дають рекомендації щодо додаткових обстежень, лікування, профілактичних щеплень, режиму, хар­чування та здійснення інших заходів. Огляди лікарів різного профілю (хірурга, офтальмолога, стоматолога, ЛОР-лікаря, невролога, ендокринолога і психіатра) є обов’язковими при вступі до школи та вищих навчальних закладів. Протягом навчання у школі такі огляди рекомендують за наявності певних ознак захворювання при щорічному огляді.

Психология подросткового возраста - ПсихологосУ підлітковому періоді також відбувається формування харак­теру, поведінки, у тому числі  набуття шкідливих звичок. Змінюєть­ся соціальне оточення, що зумовлено зміною умов навчання, побуту, вибором професії та оволодін­ня нею, від’їздом із батьківського дому, розставан­ням із членами родини та друзями.

Тож психологічне здоров'я підлітків також потребує уваги. По­ліпшення навичок спілкування та уміння розв’язу­вати проблеми, зміцнення впевненості у собі мо­жуть сприяти запобіганню таких проблем, як порушення поведінки, тривога, депресія, розлади харчової поведінки, а також різні форми ризикованої поведінки, включаючи вживання психоактивних речовин.

Пам’ятайте! Свідоме та уважне ставлення до свого здоров’я допоможе уникнути багатьох захворювань та порушень, що можуть вплинути на усе подальше життя!

Мамологія як профілактика раку грудей — Клініка ISIDA Київ, УкраїнаПрофілактика та раннє виявлення онкологічних захворювань молочної залози

На жаль, за останні роки суттєво підвищився рівень захворюваності на рак молочної залози. Екологічні проблеми, значні психологічні та фізичні навантаження жінок, нестача йоду в організмі, пристрасть до алкоголю та паління, генетична схильність, небажання проходити профілактичні огляди і незначні, початкові зміни у молочних залозах, що «задавнюються», і призводять до розвитку раку молочної залози. Дівчатам варто уважно ставитись до свого здоров’я, вчасно реагувати на виникнення больових відчуттів, ущільнень у грудях. За потреби звертатись до профільних лікарів: гінеколога та мамолога.

Мамологія (від латин. mamma – молочна залоза та грец. Logos – наука) – це розділ медицини, що займається діагностикою, лікуванням і профілактикою захворювань молочних залоз.

Соціально-психологічні та медичні послуги держави для молоді

Держава і суспільство зацікавлені у формуванні в молоді відповідального ставлення до власного здоров’я та здоров’я близьких, формуванні в молоді моральних цінностей. Ваше завдання – навчитися захищати своє право на здоров’я, повноцінне життя, здорове потомство.

Гуляйпільський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та ...Система центрів соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді функціонує на державному,  регіональному та місцевому рівнях. Метою таких закладів є правова, психологічна, освітня, реабілітаційна допомога конкретній людині чи окремим соціальним групам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. У більшості таких центрів працюють команди фахівців: соціальний педагог, психолог, реабілітолог, соціальний працівник тощо. До роботи в центрах долучають також волонтерів – школярів і студентів.

Основними принципами діяльності центрів соціальних служб для молоді є законність, доступність, конфіденційність, відповідальність за дотримання етичних та правових норм під час надання допомоги, недопущення дискримінаційних дій щодо соціально незахищених категорій дітей і молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.

Кабінету медичної допомоги підліткам та молоді Яремчанської ЦМЛ ...Клініка, дружня до молоді (КДМ) – самостій­ний центр або структурний підрозділ (відділення) закладу охорони здоров’я, що надає медико-соціальну допомогу підліткам віком 14-18 років і мо­лоді віком до 24 років з проблем збереження здоров’я на основі «дружньо­го підходу» через розуміння їхніх проблем, спіль­ний пошук шляхів зміни поведінки, збереження здоров’я. У КДМ підлітки і молодь мають реаль­ну можливість самостійно отримати медичну й психологічну допомогу, інформацію про збережен­ня здоров’я, а отже, легше подолати період дорос­лішання. «Дружній підхід» передбачає такі принци­пи: добровільність, доброзичливість, доступність, конфіденційність, анонімність, неосудливе став­лення до відвідувача тощо.

У центрі КДМ працюють: підлітковий лікар, дерматовенеролог, гінеколог, психолог, психоте­рапевт, психіатр, соціальний працівник; КДМ взає­модіє з центрами соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Непомняща Марія
    Корисна інформація з теми, допомогла при підготовці до уроку. Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Трофімова Тетяна Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Паславська Тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Саніна Світлана Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
docx
Додано
14 квітня 2020
Переглядів
7299
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку