Матеріали для читання "Тексти - анаграми"

Про матеріал
Матеріал містить завдання для розвитку швидкочитання у дітей, за допомогою анаграм розвивають увагу. Тексти-анаграми доцільно використовувати на уроках читання та як додаткові завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тексти - анаграми для розвитку швидкочитання. Упорядкувала: Швидченко Ганна

Номер слайду 2

Кіт Філя У бсубаі Пінлои жвие тік Флія. Вні сирій і птихнаусй. У нгоьо виклеі зенелі чіо й дгові бліі всуа. Бусбая вивишає, а Флія гтьсраєя мкоотм ноитк. Пітом ббуася Пінола хваоє нктии, ела Флія вес ноод ен смуує. Вні гєтьсаняя аз сїовм хстовом! Яикй еж нів птуусн! А лико ббусаі намеє вмода, тік сдитиь ан пвііднконі й чкатеи її.

Номер слайду 3

Як ми їздили на дачу Пришйла венса. На вихінидх ми вєсію ронидою пхалоїи ан дчау. Тма кжеон зайвасмя свєою спаворю. Ддуісь нсоив вдоу. Баусбя салдиа ківти. Ттао і мйі сшитарй барт колапи гдкряу. А им роазм із маомю галотувиоібд. Лшие анш тік Мкас ніочго ен рбоив. Вні леажв ан дхау срааю і грісвя ан венсяонму сочекну.

Номер слайду 4

Приліт птахів Нвесані з тиеплх каїрв пначиоють потивертася пахти. У бзреені пшимери птаюлірить шакпи. У ктніві жев мжноа пчуотипсніі зликяба, жворонайка, дздроа. У ейц сач пвероютьтася ан бківщинатьу ледебі, ккачи,гсуи й жавурлі. А в твнраі пюліритать лтіваски ат срижті. Токаж у твнраі пвероютьтася й понаючить спватіи соолв’ї.

Номер слайду 5

Зоопарк У зпарооку жвие тгир Тшкоа. У нгньоо лгіадне ім’я, ела храктеар зсіовм ішинй. Тгирхдиоть оп ктцліі, гзнріо рчиить і вісх лкаяє. Лшие пціврацния зпарооку Лдюлмиа Пріветнаен бтьсоїя Тшкои. Ажде вноа гуводала йоог мкоолом із пшечляки, клои вні бву ще мкиаленьм треняигм. Тшкоа джуе її лбиють і,муабть, вжаває сєвою моамю.

Номер слайду 6

Пастух і вівці Птуасх пгнарив оевць діп удб. Човолік плистеов діп дрееовм сівй палщ, вліиз нвреах і сатв трситуи жудолі. Вціві праідблиипдлои і нероконам позлгрии палщ птуасха. Вні нарисвав хї: “Ви чижум лдяюм датєе внову дял оядгу, а мйі оядг з’їил!” Отка бвауєі серед лдеюй: чжиум дмаопоюгать, а ближхін обржаають!

Номер слайду 7

Сторож Жви сбоі на ствіі мкиленьай рдиуй псиек. Завли йгоо Бноя. Вні джуе люибв сгвоо гоподарся і зждави охроняов гойо рчеі. Одгоно рзау вчевері гпоосдар зашилив на гродоі ккуеп на вірді з ктоплеарю. Бноя не сапв цліу нчі і варватув блія вдріа. А гподаоср тже не мгі зснуати, бо джуе ххвивавлюся: кдуи ж повдіся Бноя?

Номер слайду 8

Птахи і прикмети У нроаді є дежу бгаато пкримет, пзаниов’яхіз пковеодіню патіхв. Ось дякеі з нхи. Ящко латсвіка злива гнзідо пді даохм бдуинук аоб нда вкіонм- у цмьоу дмоі бдуе щсатя. А ящколатсвіка ліатє нкизьо нда зелмею - бдуе щод. Свейлооко спаівє вюс ніч - тже на дщо. Срокоа сккорече блія вкіна - чкаей на нвоини.

Номер слайду 9

Футболісти Натреші до лсіу прйшлиа внеса. Вді зимгвоо сну пкиронуслия їчжаки - Маюлк Кболучок і Кнпкао. Їм пдобаєоться тлеепе сцеон і зенелатавра. А ще їкажи лляюбть гтраи у фбоутлан гвиаляні. Маюлк сїотть мжі дмова пкаеньми, а Кболучок ктьотися у вроота.Їнхя сстера Копнка сдиить ан пнькеу і рхуає глои: оидн, дав, тир…

Номер слайду 10

Птах, що не літає Сустраи - нльайбіші пахти ан ншіай пнелаті.Їніхй зісрт сгаяє мйжае тьорх мріетв. Цесвжпрані гганіти, яік нетсуь вечезнлиі яцйя. Вгаа оногдо яцйя догасяє довх кіралогмів. Сраутс не вємі лтаіти, зтае джуе шидвко бгаіє. У ногьо синльі нгои, яимки вні мжое відтивабися вді вогіров. Жвуить сраутсисльтіки ж, слькіки й лдюи.

Номер слайду 11

Зубна фея У мєої ммаи ксираві і дробі оіч. І хатеракр у нїе тже дриобй. Аел віс дтіи її бятьося, тмоуощ моя маам - дичитяй стотомалог. Онодгорзау вноа лівакула мнеі збу. Це блуо звсіомне саштрно і мжайе не бляоче. Мяо маам - спвжнрая збнуа фея! Тпеер я вісм розвіподаю, що лівакути збуи не тка стшрано, як зєтьдася.

pptx
Додано
22 січня
Переглядів
328
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку