Майстер- клас «Виготовлення квітки тюльпану» з фоамірану

Про матеріал
Квіти з фоамірана відрізняються своєю реалістичністю і абсолютної схожістю з оригінальними рослинами. Такі вироби застосовуються всюди: в інтер'єрі, для рукоділля, для яскравого оформлення свят, для створення одягу і прикрас. Фоаміран - штучна тканина своєю структурою нагадує замшу або гуму. Саме ця особливість дозволяє виробам бути максимально природними і красивими.
Перегляд файлу

      Майстер – клас «Виготовлення квітки тюльпану» з фоамірану

 

Тюльпаны из фоамирана: фото мастер класса, как сделать выкройку, видео как своими руками, шаблоны цветов, пошаговоD:\фото\мое\hand made\мк тюльпан\19ec518406d7dc9ea7e007d096yx--tsvety-i-floristika-tyulpany-iz-foamirana.jpgD:\фото\мое\hand made\мк тюльпан\10d202562cdc906f94627c402eu3-tsvety-floristika-tyulpany-iz-foamirana-450x330.jpg

  1. Вступне слово:

Квіти з фоамірана відрізняються своєю реалістичністю і абсолютної схожістю з оригінальними рослинами. Такі вироби застосовуються всюди: в інтер'єрі, для рукоділля, для яскравого оформлення свят, для створення одягу і прикрас.

Фоаміран - штучна тканина своєю структурою нагадує замшу або гуму. Саме ця особливість дозволяє виробам бути максимально природними і красивими.

2. Практична частина:

Інструкційна картка «Виготовлення квітки тюльпану»

Інструменти і матеріали:

1.Фоаміран. Вибір кольору обумовлений стилем композиції. При створенні реалістичних виробі вслід вибирати відповідну забарвлення

2.Фольга.

3.Дріт.

http://vdnt.ru/sites/default/files/images/20160503133622.jpghttps://zhenskie-uvlecheniya.ru/wp-content/uploads/2018/01/tiulpany-iz-foamirana-svoimi-rukami-1-500x375.jpg

4.Шаблон натуральної квітки.

5.Тейп-стрічка.

6.Праска, який буде потрібно для обробки фоамірана.

7.Клей момент, щоб зробити процес обклеювання комфортним краще використовувати термопістолет.

8.Ножиці середніх розмірів.

9.Кілька зубочисток.

10.Різні молди або столова ложка (для надання реалістичних форм пелюсткам).

11. Набір воскової крейди( пастель масляна).

12. Вологі серветки для тонування.

 

Послідовність виконання операцій

Зображення

1.

Виконати малюнок шаблона майбутньої квітки обравши за власним бажанням форму пелюстки та листка.

Ширина пелюстки  3,5-5,5 см;

Висота пелюстки   6,5-8,5 см;

Ширина листочка 6,5 см (4,5см);

Висота листочка 16 см (13см).

 

Здравствуйте! Я к Вам снова со своим «велосипедом»: больше года хочу сделать тюльпан из фоамирана, сколько было попыток — не сосчитать...(все в мусорном ведре). Как только я бедный фоамиран не резала, и одинарными лепестками, и тройными, и по шесть сразу. Как я только его не мяла и не крутила. Даже купила молды. Получались цветы, но не тюльпаны. Решила подойти к вопросу серьезно. Все обдумала. Подготовилась. О результатах сообщаю. фото 5D:\фото\мое\hand made\мк тюльпан\post-22540-1314768900.jpg

2.

Виготовити шаблон виробу:

Вирізати (на малюнку зображено схему розрахунку розміру) пелюстку квітки і листок тюльпану.

D:\фото\мое\hand made\мк тюльпан\345097_1.jpg

3.

На аркуші фоамірана ручкою з непишучих стрижнем або зубочисткою обведіть шаблон пелюстки. Для одного тюльпана потрібно зробити шість пелюсток. За допомогою канцелярського ножа або ножиць вирізати всі елементи.

D:\фото\мое\hand made\мк тюльпан\345097_4.jpg

4.

Спочатку нам потрібно вирізати з фоамірана майбутні пелюсточки.

Всі вони будуть однакового розміру і форми. А всі майбутні листочки можуть бути різними за розміром, якщо іх буде декілька.

D:\фото\мое\hand made\мк тюльпан\345097_2.jpg

5.

Затонуємом пелюстки і листочки  пастеллю. Вологою серветкою набираємо потрібний колір. Пелюстки потрібно затоновувати як з зовнішньої так і з внутрішньої сторони і потім залишаємо їх висихати.

D:\фото\мое\hand made\мк тюльпан\345097_8.jpg

6.

Викладіть пелюстка на нагріту поверхню. Як тільки краї почнуть загинатися всередину, зніміть і злегка розтягніть кінчиками пальців від вузького кінця до широкого. Дійте акуратно, щоб не порвати. Ще два рази витягніть по бічних сторонах, надаючи потрібну форму. У широкої частини повинен бути вигин.

D:\фото\мое\hand made\мк тюльпан\345097_9.jpg

7.

Докладаємо кожну пелюстку до праски і надаємо  потрібну форму. Спочатку трохи розтягуємо в ширину, потім трохи тягнемо в довжину і формуємо поглиблення ближче до низу пелюстки. Ось що повинно вийти.

D:\фото\мое\hand made\мк тюльпан\345097_23.jpg

8.

Далі будемо надавати форму пелюсток. Для цього нам потрібні ложка (її вибираємо за розміром пелюсток), праска і губка.

Нагріваємо праску і прикладаємо до нього першу пелюстку. Кладемо швиденько на губку, надаючи ложечкою увігнуту форму. Тобто ми просто зверху пелюстки кладемо ложку і натискаємо.

Ось так пелюстка виходить увігнутою формою.

D:\фото\мое\hand made\мк тюльпан\439_6.jpg

9.

Прикладаємо до праски листя і складаємо їх навпіл уздовж. Трохи розтягуємо по боках надаючи увігнуту форму та хвилясті краї, скручуючи пальцями верхню частину листя. Зубочисткою малюємо прожилки.

D:\фото\мое\hand made\мк тюльпан\345097_57.jpg

10.

Обклеюємо бутони пелюстками (якщо немає готових бутонів, можна зробити їх з фольги та дроту). Перші три пелюстки дуже щільно приклеюємо до бутона так, щоб його не було видно.

D:\фото\мое\hand made\мк тюльпан\4_62.jpg  D:\фото\мое\hand made\мк тюльпан\5_66.jpg                       

11.

Приклейте внахльост перші три пелюстки до основи так, щоб їх боку утворювали трикутник. Почекайте час, вказане в інструкції клею, а потім в шаховом порядку приклеюємо інші  пелюстки.

D:\фото\мое\hand made\мк тюльпан\tiulpany-iz-foamirana-svoimi-rukami-11-500x375 (1).jpg

12.

Приклейте листочки, обертаючи їх навколо стебла і розміщуючи один листок трохи нижче іншого. Обмотуючи стебло поступово тейп-стрічкою чи вузькою стрічкою з фоамірану.

D:\фото\мое\hand made\мк тюльпан\tiulpany-iz-foamirana-svoimi-rukami-12-500x375.jpg

13.

Тюльпани з фоамірану сформують барвисту композицію, яка не вимагає ретельного догляду і простоїть довгий час. Зборка готових деталей найбільш відповідальний етап, оскільки при пошкодженні частини квітки доведеться переробляти. Роботу слід робити не поспішаючи і акуратно.

D:\фото\мое\hand made\мк тюльпан\tiulpany-iz-foamirana-svoimi-rukami-15-500x373.jpg

  1. Заключне слово:

Тюльпан велика квітка з великими пелюстками, тому конструкція повинна мати міцність. Краса - параметр, який не обговорюється. Букетик тюльпанів, зроблений своїми руками, стане шикарним подарунком . Букет квітів з фоамірана можна поставити в вазочку, приколоти до сумочки або капелюшку або використовувати як бутоньєрку. У будь-якому випадку, такого ніжного букетик весняних квітів ви завжди знайдете застосування.

doc
Пов’язані теми
Технології, Майстер-класи
Додано
4 вересня 2019
Переглядів
3257
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку