Майстер-клас "Дерево сакура"

Про матеріал
Розроблений майстер-клас для учнів 8-х класів, виготовлення дерева з бісеру
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: учитель І категоріїСумського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 26 Сумської міської ради. Давидова Ю.І. Майстер-клас: Дерево з бісеру «Сакура»

Номер слайду 2

Шановні діти!Ми з вами розпочинаємо роботу над проєктом дерево з бісеру «Сакура». Цей проєкт вимагатиме набагато більше вашого часу, але це дуже цікавий проєкт. Для виготовлення сакури нам знадобляться такі матеріали: Бісер № 10 двох кольорів — рожевий, темно-рожевий. Проволока діаметром 0,3 мм та товста проволока для стовпа. Малярний скотч. Клей ПВА. Алебастр. Акрилові фарби. Фольга.

Номер слайду 3

Бісероплетіння сакури починаємо з маленьких гілочок (заготівок), а потім з них будемо створювати наше деревце. Перемішуємо бісер між собою.

Номер слайду 4

Потім беремо проволоку довжиною 45 см, набираємо на неї 6 бісерин,  розташовуємо бісеринки на 8-10 см від краю. Робимо петельку

Номер слайду 5

Далі на довгий кінець проволоки набираємо 6 бісерин. Робимо другу петельку. Петельки мають бути приблизно на 1 см одна від одної.

Номер слайду 6

Таким методом плетемо 11 петельок. Потім проволоку с петлями треба зігнути так, щоб одна петля була посередині, а інші розташовувались одна проти іншої.

Номер слайду 7

Потім скручуємо проволоку с петельками між собою. Починати скручувати можна, як зверху, та і знизу, як вам зручно.

Номер слайду 8

Вийшла маленька гілочка

Номер слайду 9

Таких гілочок робимо від 70 до 100 штук. Чим більше, тим пишніше буде саме дерево.

Номер слайду 10

Коли заготовки всі сплетені, скручуємо їх між собою по 3 штуки. Має вийти ось така гілочка. Робимо такі гілочки з всих заготовок.

Номер слайду 11

Збираємо гілочки. Скручуємо між собою дві основні гілочки. Таких гілочок робимо 2 штуки. Далі 3 основних гілочки скручуємо між собою, як на фото. Таких робимо 3 штуки.

Номер слайду 12

Потім беремо вже 5 основних та скручуємо їх між собою. Має вийти ось така гілочка. Таких робимо 2 або 3 штуки. Це будуть нижні гілочки.

Номер слайду 13

ЗБІР ДЕРЕВА САКУРИ З БІСЕРУЗібрати сакуру можна різними способами. Я покажу один із варіантів. В процесі будемо зразу формувати стовбур всього дерева. Беремо товсту проволоку 40 см довжиною, прикручуємо до неї 2 верхніх гілочки. Потім обмотуємо стовбур малярним скотчем.

Номер слайду 14

Трішки нижче примотуємо 3 середні гілочки. Потім додаємо ще одну товсту проволоку та обмотуємо скотчем.

Номер слайду 15

Знову, чуть нижче добавляємо товсту проволоку, і примотуємо 2 або 3 нижніх гілочки та обмотуємо все скотчем.

Номер слайду 16

Затим беремо формочку, ставимо в неї сакуру і заливаємо сумішшю алебастра.

Номер слайду 17

Тепер необхідно фольгою прикріпити гілочки у сакури. Це робимо для того, щоб стовбур було зручніше замазати сумішшю. Стовбур можна злегка зігнути.

Номер слайду 18

Готуємо суміш для обмазки стовбура. Для цього беремо невеличку ємкість та змішуємо в ній 1 чайну ложку алебастра, 1,5 чайних ложки клею ПВА і якщо знадобиться, додаємо трішечки водички. Суміш має бути, як на млинці. Цією сумішшю обмазуємо стовбур та даємо йому висохнуть.

Номер слайду 19

Після того як стовбур просох, фарбуємо його акриловою фарбою.

Номер слайду 20

Даємо час щоб висохла фарба та промазуємо лаком (якщо лаку немає, то лаком можна не промазувати). Коли все добре просохло, знімаємо фольгу, розправляємо гілочки, як вам подобається. І наша Сакура готова.

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Давидова Юлія
Додано
28 жовтня 2022
Переглядів
905
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку