Майстер клас для вчителів з музичного мистецтва

Про матеріал
Майстер клас з музичного мистецтва, для вчителів. Тема: " Використання інтерактивних методів навчання на уроках музичного мистецтва у 7 класі, підтема " Народна музика"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання інтерактивних методів навчання на уроках музичного мистецтва. Підготував. Шекета Іван Іванович

Номер слайду 2

Мета: ознайомлення з різними методами інтерактивного навчання на уроках музичного мистецтва у 7 класі, використання методів у практичній роботі з учасниками на майстер - класі

Номер слайду 3

Кредо інтерактивного навчання. Те, що я чую, я забуваю. Те, що я бачу і чую, я трохи пам'ятаю. Те, що я чую, бачу і обговорюю,я починаю розуміти. Коли я чую, бачу, обговорюю й роблю, я здобуваю знання і навички. Коли я передаю знання іншим, я стаю майстром.

Номер слайду 4

Асоціативний кущ. Народна пісня

Номер слайду 5

Логічний ланцюжок. Очм ит ен рпйиошв. Ябіл чірик іляб обдру. Идробй ечврі обіт нпае осгдрапою. Йо у увшнеиовм ускад

Номер слайду 6

Інтерактивна вправа “так чи ні” Народна пісня – це авторська пісня… Так чи ні Ніна Матвієнко українська співачка, народна артистка України… Так чи ніПісня “ Чом ти не прийшов написана у мажорі … Так чи ніПісня “ На нашій Україні” це народна пісня … Так чи ніДобрий вечір тобі пане господарю виконується повільно, спокійно… Так чи ні“ Країна мрій” – міжнародний фестиваль етнічної музики на Співочому полі в Києві… Так чи ніЧи вважають Ніну Матвієнко виконавцем народної пісні… Так чи ніМикола Леонтович автор обробок народних пісень… Так чи ні

Номер слайду 7

Метод “Мікрофон”1 Що ви знаєте про календарно – обрядові пісні?2. Які ви знаєте українські народні танці?3. Які українські народні музичні інструменти ви знаєте?4. Запитайте один в одного які українські народні пісні ви знаєте?

Номер слайду 8

      н а2 р       3     о  4   д   н5     а Кросворд

Номер слайду 9

і с т о р и чн ааж ар т і в л и в ак о л и с ко в ао б ря д о ва нл і р и ч на

Номер слайду 10

Метод “ ритмічна пам’ять”. Згадуємо ритм раніше вивченої пісні. Нам потрібно проплескати його. Восьмі та шістнадцяті стукаємо у долоні, а четвертні або половинні стукаємо по парті двома руками.“ Добрий вечір тобі пане господарю”“ Чом ти не прийшов”

pptx
Додано
25 січня 2022
Переглядів
777
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку