Методична розробка уроку на тему:"Види столової білизни(скатертина, рушник, ручник"

Про матеріал

Мета уроку:

навчальна: формувати професійні вміння і навички призначення столової білизни; навчити правильно розрізняти види столової білизни;

розвиваюча: розвивати професійну компетенцію учнів у відпрацюванні навиків, творче та раціональне мислення;

виховна: виховувати креативність, естетичні смаки.

Методична мета:

Методика проведення уроку виробничого навчання із використанням ігрових технологій та ІКТ.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Столова білизна. Розробила Майстер виробничого навчання Пирожок Тетяна Миколаївна

Номер слайду 2

Мета уроку: навчальна: формувати професійні вміння і навички призначення столової білизни; навчити правильно розрізняти види столової білизни; розвиваюча: розвивати професійну компетенцію учнів у відпрацюванні навиків, творче та раціональне мислення; виховна: виховувати креативність, естетичні смаки. Методична мета: Методика проведення уроку виробничого навчання із використанням ігрових технологій та ІКТ.

Номер слайду 3

Трішки історії Скатертини і серветки - важливі аксесуари сервіровки. Повага до їжі завжди була національною рисою характер наших людей. Холщова скатертина була навіть в самому бідному будинку. Дякуючи скатертині найскромніша трапеза виглядала урочисто. В придане кожній дівчині - і бідній, і багатій - входила столова білизна: скатертини, серветки, рушники, нерідко виткані самою нареченою.

Номер слайду 4

Скатертини Серветки Ручник Рушники Види столової білизна

Номер слайду 5

Основні види тканин, які використовуються для столової білизнинатуральні: Атлас Бавовна. Вовна. Льон. Муслін. Тюль. Шовк. Полотно. Дамаст

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Змішані тканини: суміш натуральних тканин з різним відсотком синтетичних волокон

Номер слайду 8

Характеристика скатертин

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Характеристика скатертин

Номер слайду 11

Характеристика скатертин

Номер слайду 12

Розмір, см. Колір. Характеристика173х173 Білий. З ажуром (мереживо по краю) та без нього140х250 140х225140х200140х175140х150 140х100 Білий. Льон жакардовий150х150 КольоровіПідрублені з ажуром135х135 КольоровіПідрублені з ажуром173х208 173х250173х280 200х500 200х250 БіліБенкетні, камчатні, жакардовіХАРАКТЕРИСТИКА ЛЛЯНИХ СКАТЕРТИН КЛАСИЧНИХ РОЗМІРІВ ВІТЧИЗНЯНОГО ВИРОБНИЦТВА

Номер слайду 13

Асортимент скатертин закордонних фірм-виробників

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Столові скатертини

Номер слайду 17

Чайні скатертини

Номер слайду 18

Скатертини з національним орнаментом

Номер слайду 19

Бенкетні скатертини

Номер слайду 20

Фуршетні скатертини

Номер слайду 21

Фуршетні скатертина

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Фуршетні спідниці

Номер слайду 24

Фуршетні спідниці

Номер слайду 25

Мулетон

Номер слайду 26

Наперони

Номер слайду 27

Наперони

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Доріжка

Номер слайду 30

Доріжка

Номер слайду 31

Сети

Номер слайду 32

Сети

Номер слайду 33

Сети

Номер слайду 34

Сети

Номер слайду 35

Сети

Номер слайду 36

Гра: Що зайве?

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Розмір 35×85см. Призначені для : подачі страв (підкладають під гарячій посуд), протирання, полірування посуду і приборів, попередження від забруднення манжетів офіціантів. Колір може бути білим, в окремих випадках - пастельних тонів. Ручник має бути чистим та випрасуваним. Ручник

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Рушники використовують для полірування посуду та наборів, в окремих випадках - полірування фруктів (яблук, груш тощо), витирання рук. Виготовляють їх з м'якої бавовняної тканини, яка легко вбирає вологу. Рушники зазвичай не чисто білі, а смугасті або в клітинку, можуть бути вафельними чи махровими. Розміри рушників - 100 (200) х 40 см, махрових - 40 х 40 см. Рушник

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Наталя Янчук Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Романюк Ірина Георгіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 травня 2020
Переглядів
3403
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку