Мета уроку:
навчальна: формувати професійні вміння і навички призначення столової білизни; навчити правильно розрізняти види столової білизни;
розвиваюча: розвивати професійну компетенцію учнів у відпрацюванні навиків, творче та раціональне мислення;
виховна: виховувати креативність, естетичні смаки.
Методична мета:
Методика проведення уроку виробничого навчання із використанням ігрових технологій та ІКТ.
Мета уроку: навчальна: формувати професійні вміння і навички призначення столової білизни; навчити правильно розрізняти види столової білизни; розвиваюча: розвивати професійну компетенцію учнів у відпрацюванні навиків, творче та раціональне мислення; виховна: виховувати креативність, естетичні смаки. Методична мета: Методика проведення уроку виробничого навчання із використанням ігрових технологій та ІКТ.
Трішки історії Скатертини і серветки - важливі аксесуари сервіровки. Повага до їжі завжди була національною рисою характер наших людей. Холщова скатертина була навіть в самому бідному будинку. Дякуючи скатертині найскромніша трапеза виглядала урочисто. В придане кожній дівчині - і бідній, і багатій - входила столова білизна: скатертини, серветки, рушники, нерідко виткані самою нареченою.
Розмір, см. Колір. Характеристика173х173 Білий. З ажуром (мереживо по краю) та без нього140х250 140х225140х200140х175140х150 140х100 Білий. Льон жакардовий150х150 КольоровіПідрублені з ажуром135х135 КольоровіПідрублені з ажуром173х208 173х250173х280 200х500 200х250 БіліБенкетні, камчатні, жакардовіХАРАКТЕРИСТИКА ЛЛЯНИХ СКАТЕРТИН КЛАСИЧНИХ РОЗМІРІВ ВІТЧИЗНЯНОГО ВИРОБНИЦТВА
Рушники використовують для полірування посуду та наборів, в окремих випадках - полірування фруктів (яблук, груш тощо), витирання рук. Виготовляють їх з м'якої бавовняної тканини, яка легко вбирає вологу. Рушники зазвичай не чисто білі, а смугасті або в клітинку, можуть бути вафельними чи махровими. Розміри рушників - 100 (200) х 40 см, махрових - 40 х 40 см. Рушник