Методичні рекомендації від психолога "Як реагувати на дитячий онанізм "

Про матеріал

Онанізм - це спосіб розрядки нервового напруження. Дуже часто самі батьки, точніше їхня поведінка породжує появу онанізму у дітей. У рекомендаціях висвітлюються: основні причини виникнення онанізму у дітей; способи реагування дорослих на дитячий онанізм; прийоми усунення схильності дитини до занять онанізмом.

Перегляд файлу

 

 

Як реагувати на дитячий онанізм?

 

Дуже часто самі батьки, точніше їхня поведінка породжує появу онанізму у дітей. Ось основні причини виникнення онанізму у дітей:

 

1. Неправильне виховання, коли дитина відчуває себе непотрібним, нелюбимим, одиноким. Його це настільки обтяжує і мучить, що він намагається відволіктися, щоб компенсувати самотність. Якщо дитина в цей момент випадково виявить, що онанізм заглушає його занепокоєння, робить життя приємнішим, то він свідомо буде займатися ним.

2. Недолік ласки, батьківського тепла, чутливість до розлуки з матір'ю. Дитина в знак протесту замикається в собі і шукає спосіб розрядитися. Онанізм стає своєрідною «розрядкою».

3. Насильницьке годування. Коли батьки воюють з малюком, впихають, змушуючи все з'їсти. Це викликає тільки огиду до їжі. А якщо дитина не відчуває задоволення від прийому їжі, то включаються інші чутливі зони організму. Зона слизової губ і рота пов'язана з генітальної зоною. Якщо перша «мовчить», то порушується друга. Малюк починає чіпати статеві органи. Якщо Ви продовжуєте насильно годувати дитину, вона продовжує розряджатися. Звичка закріплюється надовго.

4. Недотримання гігієни, надмірно тугий одяг, сверблячка в генітальної області при діатезах, попрілості призводить до появи специфічних відчуттів і бажанням викликати їх.

5. Фізичні покарання (шльопанці, порка) сприяють приливу крові до генітальної області, мимоволі сексуально збуджуючи дитину.

6. Наслідування старшим. Якщо дитина бачила в кіно, випадково побачила батьків, або старших дітей з підвищеним статевим інтересом.

 

Як реагувати на дитячий онанізм?

Перш за все, якщо Ви раптом застали свою дитину за заняттям онанізмом, не треба непритомніти або кричати, тупати ногами. Необхідна витримка і тактовність. Якщо це маленька дитина, то постарайтеся спокійно, без емоцій переключити його увагу на щось інше. З дитиною шкільного віку також необхідно вести себе спокійно, поговорити про це, коли він буде в змозі Вас слухати. Але ні в якому разі не сваріть дитину і не залякуйте!

Заспокойте його, вселити, що Ви хочете йому допомогти, що ні засуджуєте його, що це не вплине на Вашу любов, повагу до нього.

Після того, як перший шок пройшов, довірчі відносини з дитиною налагоджені, спробуйте зрозуміти, чому дитина займається онанізмом.

 

 

 

 

 

Що робити, якщо дитина займається онанізмом?

 

1. Знайдіть причину і постарайтеся її усунути.

2. Не годуйте дитину насильно.

3. Одягайте вільний одяг і нижню білизну.

4. Слідкуйте, щоб дитина відразу засинав. При необхідності давайте заспокійливі відвари.

5. Збільште фізичне навантаження дитини: спортивні секції, прогулянки на свіжому повітрі.

6. Частіше обіймайте, пестить, цілуйте дитину. Приділяйте йому більше уваги.

7. не лайте, що не залякуйте, що не дорікайте, особливо при сторонніх.

 

Пам'ятайте! Онанізм - це спосіб розрядки нервового напруження. Якщо він з'явився у дитини - шукайте витоки напруги. Не надавайте онанізму зайвого значення. Ваші погрози для малюка страшніші, ніж онанізм. Саме вони, а не онанізм, здатні покалічити майбутнє дитини.

 

 

doc
Додано
28 вересня 2018
Переглядів
3790
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку