Міні-проект з основ здоров'я у 9 класі "Дослідження ринку праці за матеріалами ЗМІ"

Про матеріал
Тема міні-проекту відповідає чинній програмі з основ здоров'я. Він містить мету, завдання, інформаційні матеріли, ілюстрації, які можуть бути використані на уроці під час опрацювання теми повністю, або у вигляді окремих слайдів. Дана презентація дозволить школярам визначитися у великому різноманітті професій на ринку праці, спираючись на власні бажання, можливості та затребуваність тієї чи іншої професії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міні-проект «Дослідження ринку праці за матеріалами засобів масової інформації»Підготувала Шуть Тетяна Володимирівна, вчитель предмета “Основи здоров’я” Першолиманського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дитячий садок”

Номер слайду 2

Актуальність теми Стан ринку праці безпосередньо залежить від загальної економічної ситуації, розвитку підприємництва, а також від традицій участі населення в економічній діяльності, можливостей вибору її видів та системи цінностей, які переважають у суспільстві. Оскільки тут переплітаються не лише інтереси працівників і роботодавців, а й віддзеркалюються всі соціально-економічні, політичні, демографічні та інші процеси у суспільстві. Саме тому вивчення ринку праці, його структури, відстеження основних його тенденцій завжди залишатиметься актуальним та постійно потребуватиме аналізу і моніторингу.

Номер слайду 3

Мета З’ясувати зміст понять «ринок праці» та «засоби масової інформації», формувати уявлення про критерії і мотиви вибору професії, провести дослідження ринку праці за матеріалами засобів масової інформації та встановити найбільш перспективніші з них. Сприяти розумінню необхідності вибору легалізованої праці, виявити професійні схильності учнів, ознайомити з перліком професій, які можна здобути після 9 класу.

Номер слайду 4

Ключові поняття. Ринок праці – це система суспільних відносин, пов’язаних з купівлею і продажем трудових послуг працівників (послуг праці). . Засоби масової інформації – це сукупність безлічі каналів поширення інформації (преса, радіо, рекламні щити, телебачення та Інтернет), спрямованих до найширшої громадськості, соціальних груп, держав з метою інформативного інформування їх щодо подій і явищ у сучасному світі і конкретних країнах.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Сфери, що потребують співробітників

Номер слайду 8

Найбільш перспективні професії в Україні (за даними служби зайнятості)

Номер слайду 9

Такий вигляд матиме ринок праці України в найближчому майбутньому

Номер слайду 10

При виборі майбутньої професії необхідно враховувати:

Номер слайду 11

Виявлення професійних схильностей учнів У кожній з 20-ти пар запропонованих видів діяльності оберіть тільки один вид (а або б). Знайдіть ділянку у бланку відповідей з відповідним номером (наприклад: 6а, 10б) і поряд поставте знак "+". Аркуш для відповідей містить 5 колонок. Кожна колонка відповідає певному типові професії, і у ній проставлені номери з опитувальника, які належать до певного типу. Обробка результатів. За кожен знак "+" ставиться 1 бал. Бали кожної колонки підсумовуються, а їхня кількість визначає схильність до тієї чи іншої професії.ії.

Номер слайду 12

Назва типів професії за колонками:"Людина - природа". "Людина - техніка". "Людина - людина". "Людина - знак". "Людина - художній образ".

Номер слайду 13

Професійна освіта після 9 класу. ПЕРЕВАГИбільша кількість бюджетних місць;легше отримати ліжко-місце в гуртожитку;швидше отримують професію, починають трудову діяльність, за бажанням продовжують навчання у ВНЗ заочно;змога безкоштовно здобути подальшу освіту з невисоким середнім балом;раніше стають самостійними. НЕДОЛІКИхвилювання і переживання батьків;остаточно не визначилися ким хотіли б бути в майбутньому, тому вибір професії після 9 класу загрожує помилками і розчаруванням.

Номер слайду 14

ТОП-10 професій для дівчат після 9 класу

Номер слайду 15

ТОП-10 професій для хлопців після 9 класу

Номер слайду 16

Диплом +

Номер слайду 17

Резюме як ефективний інструмент пошуку роботи Резюме служить основою запрошення на співбесіду та дає роботодавцю коротку і достовірну інформацію про кандидата на вільне робоче місце. 5 речей, які роботодавець шукає в резюме. Чиє це резюме?Наскільки він дійсно хороший ?Це резюме унікальне?А де ж досягнення?Чому я це досі читаю?

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Наслідки нелегального працевлаштуваннязнижує доходи місцевих бюджетів, бюджетів Пенсійного фонду та фондів соціального страхування;знижує рівень державного соцзабезпечення;спотворює бізнес-конкуренцію;зменшує інвестиційну привабливість країни.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Висновок Свідомий і відповідальний вибір спеціальності передбачає насамперед пізнання себе, оцінку власних здібностей і можливостей, а також урахування потреби суспільства і виробництва в такій професії. Шукайте себе, щоб надалі насолоджуватися плодами своєї діяльності.

Номер слайду 22

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Номер слайду 23

Список використаних джерелfakty.ictv.uaglavcom.uaipk.edu.ualife.pravda.commojazarplata.com.uaporadu.pp.uaporadum.compustunchik.uastudwau.com.uatsn.uaukr-media.comwww.4uth.gov.ua

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.8
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Лапенков Юрій Іванович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чудная Ольга Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Сердюк Тимофій Олександрович
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Аршинікова Наталія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Черняк Леся Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
25 липня 2019
Переглядів
70021
Оцінка розробки
4.9 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку