МІНІ – Тренінг «Шкідливі звички заважають жити»

Про матеріал
МЕТА: встановити природну дію алкоголю, наркотиків і токсинів, переконати учнів в неприпустимості вживання наркотиків; визначити основні шляхи профілактики наркоманії, тютюнопаління; розвінчати поширені міфи про популярність і магічність властивостей тютюну, алкоголю, наркотиків; виховувати прагнення учнів до здорового способу життя. Щороку дедалі більше свідомої молоді обирає здоровий спосіб життя, спрямовує зусилля на збереження і зміцнення свого здоров’я. Адже здоров’я є тим чарівним ключем, який відчиняє двері до можливостей: прагнути і досягати, омріювати і здійснювати, розвивати себе. Ви – люди нового тисячоліття. Сучасна мода одна – здоров’я. Бути здоровим – красиво, модно, стильно. По-справжньому сучасний еталон краси – здорова людина, яка обирає здоровий спосіб життя.
Перегляд файлу

МІНІ – Тренінг

«Шкідливі звички заважають жити»

 

МЕТА: встановити природну дію алкоголю, наркотиків і токсинів, переконати учнів в неприпустимості вживання наркотиків; визначити основні шляхи профілактики наркоманії, тютюнопаління; розвінчати  поширені міфи про популярність  і  магічність властивостей тютюну, алкоголю, наркотиків; виховувати прагнення учнів до здорового способу життя.

 

                                                    Епіграф:

                             «Життя саме по собі — ні благо, ні зло;

                       воно вмістилище і блага, і зла, дивлячись по тому,

                       на що ви самі його перетворите».       М. Монтень

 

 Пам'ятайте !   Справжня радість життя і щастя не сумісна з тютюном, наркотиками і спиртними напоями.

                                              Живіть  здоровим життям!

  1. Привітання. Доброго дня, діти!

 

 Вправа № 1 Мозковий штурм.  Класна дошка розділена навпіл. Учні по черзі називають і записують свої міркування.

Причини

 

Чому люди мають шкідливі звички?

Чому  люди не  мають шкідливих звичок?

 

- Модно

- Щоб зберегти здоров’я

- Щоб виглядати дорослим

- Щоб зупинити погіршення здоров’я

- За компанію

- Прагнуть не мати шкідливих звичок

- Щоб бути «як усі»

- Мають сильну волю, характер

- Наслідують «авторитета»      

- Не впевнені в собі

- Знають про шкідливий вплив тютюну, алкоголю, 

 нікотину,   цигарок,  

- Бачать з дитинства як палять, п’ють батьки  і вважають це за норму

 - Самоствердження за допомогою алкоголю, нікотину

-Ведуть здоровий спосіб життя

 -Правильне і раціональне харчування

 

 

Ми переконались, що причини чому люди мають шкідливі звички можуть бути різними. А які можуть бути наслідки?

 

Вправа № 2 Вправа «Крилаті вислови».

Учасники тренінгу підійдіть до мене та дістаньте прислів’я, або приказку про здоров’я.

Бережи одежу нову, а здоров'я змолоду.

Було б здоров'я — все інше наживемо.

В здоровому тілі — здоровий дух.

Здоров'я — краще багатства.

Здоров'я в чистоті міцніє.

Здоров'я не цінують, поки не приходить хвороба .

Здоров'я дорожче за багатство.

Здоровий жебрак щасливіший за хворого короля.

Якщо хвороба  існує в природі, то й здоров'я також існує. 

Всі здорові люди люблять життя. 

 

Вправа № 3 Вправа «Сила звички». Нитки – сірники.

Учень стає з витягнутими уздовж тіла руками. Тренер обв’язує його ниткою і просить розірвати цю нитку, напруживши руки. Учень робить це легко.

 Вдруге тренер обертає нитку три рази. Учень розриває нитку, але прикладає більше зусиль.

Поясніть, що досліди вчених показали, поширені звички формуються за три тижні (21 день). Після цього тренер втретє обертає нитку 21 раз. Скоріше за все учень не зможе розірвати її, або розірве з великим зусиллям.

Існують такі звички, наприклад, вживання наркотиків, або паління, що роблять з людини раба. Такі звички порівнюються не з ниткою, а з товстими залізними цепками.

 

Вправа №4: «Клубок». Зараз ми з вами будемо передавати клубок з нитками, говорячи при цьому приємні слова один одному. Обмотавшись нитками ми порівнюємо нитки, як родинні стосунки. (Учасники тренінгу обмотуються нитками,  говорячи приємні слова. Тренер тягне за ниточку так щоб це відчули учасники).

У нас зав’язалась «павутина» і коли я тягну за нитку усі учасники відчувають. це говорить про те, що якщо в сім’ї є проблема шкідливих звичок то це впливає на кожного члена сім’ї. На рівні емоційних стосунків, психологічного клімату в родині, виховання дітей.

 

Вправа №5: «Витинанка». Ви отримали аркуші паперу і зараз кожен з вас буде виконувати інструкцію, без запитань.

Інструкція: згорніть листок навпіл, відірвіть верхній лівий куток, згорніть навпіл, відірвіть нижній лівий куток, згорніть навпіл і відірвіть нижній правий куток. Зараз кожен розкриває свою «сніжинку», погляньте на їх, у кого з вас є однакові. Однакових майже нема, це говорить про те, що ви всі різні, індивідуальні. Кожен для себе буде обирати свій життєвий шлях.

 

Вправа №6: Рефлексія заняття «Мікрофон».

Ви отримали та почули багато інформації, над якою кожен задумався і тому просимо Вас поділитися думками та враженнями від сьогоднішнього тренінгу.

(Завершальне слово.)

Кожна людина має вибір своєї життєвої позиції, який дасть можливісь реалізувати себе як особистість. Тільки Нам з Вами вирішувати чи будемо ми успішними в житті, тобто, чи матимето хорошу роботу, успішну кар’єру та люблячу, здорову  родину. Бути здоровим – значить бути веселим, життєрадісним, щасливим. І вам,діти, необхідно зробити правильний вибір, щоб жити цікаво,активно,вміти правильно організувати своє дозвілля,відмовитись від шкідливих звичок.

Тож, почніть долати вже сьогодні свої шкідливі звички, а набувайте і виховуйте в собі все більше корисних звичок. І незабаром ви побачите,що у вас з’явилося більше друзів, успішнішим стало навчання, з’явилися нові корисні справи, життя стало яскравішим і цікавішим.

Щороку дедалі більше свідомої молоді обирає здоровий спосіб життя, спрямовує зусилля на збереження і зміцнення свого здоров’я. Адже здоров’я є тим чарівним ключем, який відчиняє двері до можливостей: прагнути і досягати, омріювати і здійснювати, розвивати себе. Ви – люди нового тисячоліття. Сучасна мода одна – здоров’я. Бути здоровим – красиво, модно, стильно. По-справжньому сучасний еталон краси – здорова людина, яка обирає здоровий спосіб життя.

docx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
13 травня
Переглядів
101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку