Мітинг -реквієм до Дня пам'яті Герою України Перепелиці Олександру

Про матеріал
Сценарій мітингу -реквієму до Дня пам'яті Герою-добровольцю Перепелиці Олександру, який загинув в серпні 2014 року під Іловайськом.
Перегляд файлу

Мітинг-реквієм до Дня  пам’яті  Герою України Перепелиці Олександру

 

 Ведучий 1 : Сьогодні, коли Україна потопає в сльозах від горя, з болем у серці говоримо: «Ми не тільки не хочемо війни, а просимо Бога зробити так, щоб вона нарешті закінчилася. Ми віримо в це!»

 

Ведучий 2: Сьогодні на нашій  рідній  землі війна на Сході та щодня  гинуть люди. Сім  важких та трагічних роки ми не можемо спати спокійно: адже  гинуть найкращі українці, цвіт нації. Серед них – наші земляки, які не задумуючись пішли боронити кордони держави.

 

Ведучий 3: Мітинг-реквієм посвячений  дню памяті загиблого під Іловайськом  нашого земляка , учня  нашої школи Перепелиці Олександра Юрійовича  вважати відкритим.

 

                               Гімн України

 

 

Ведучий 4: Молоді, сильні , дужі _їм ще жити і радіти , але багатьом із них, на жаль, не судилося повернутися живими. Вони полягли навіки. Серед них випускник нашої школи  ,односельчанин  Олександр Перепелиця .

 

 

Ведучий 5: Найвищою нагородою тих, хто уцілів, -  є життя, а для загиблих – пам'ять.

 

 

Ведучий 1: У нашій пам’яті Олександр Перепелиця залишиться не лише гарним сином, чудовим другом, товаришем, а й хорошим учнем.

 

Ведучий 2: Народився Олександр 2 травня 1989 року в селі Гальжбіївка  Ямпільського району  Вінницької області    в простій сільській  родині.Свою шкільну дорогу  розпочав у Білянській загальноосвітній  школі І-ІІ ступенів .

 

Ведучий 3 :У 2007 році був призваний на строкову службу.Служив моряком на Флоті в Криму. Після служби повернувся додому.

 

Ведучий 4:Коли почалась війна на Сході , Олександр записався добровольцем було це-  19 червня 2014 року.

 

Ведучий 5: Служив доброволець разом зі своїми побратимами  в 51 бригаді під Іловайськом.

 

 

Ведучий 1: 29 серпня 2014 року при виході з Іловайська Олександр подзвонив товаришу і це був його останній дзвінок .Саме того дня бійці  попали в оточення і в тому гарячому Іловайському котлі поклали своє життя за Україну.

 

 Ведучий 2: Олександр Перепелиця довго рахувався безвісти зниклим бійцем , але статус зниклого змінився , коли були знайдені тіла загиблих солдат  і проведені експертизи і визначили Олександра  героїчно загиблим  під Іловайськом

 

Ведучий 3: Перепоховання Олександра Перепелиці  відбулось 1 квітня 2017 року на рідній білянській землі. Та нагороджений орденом « За мужність « ІІІ ступеня- посмертно.

 

 

Ведучий 4: Нерідко в небесній височині можна побачити, як раптово, немов відірвавшись, падає зоря і згорає блискавично, не встигнувши долетіти до землі. Так і зірка Олександра  спалахнула - і у  квітучі молоді  роки  раптово та жахливо згасла.

 

Ведучий 5 : Роки…Скільки б їх не минуло, не зітруться імена тих, хто не повернувся з цієї неоголошеної війни. Схилимо ж голови перед світлою пам’яттю  нашого воїна-земляка Перепелиці Олександра  і тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя. І вшануємо хвилиною мовчання.

 

  Ведучий 1: Разом із родиною Олександра , його друзями і знайомими сумують усі земляки , всі, кому не байдужа доля нашої країни, майбутнє дітей і онуків. Пам'ять про Олександра Перепелицю, який поклав життя за мирне небо над нашою головою, завжди буде жити в наших серцях. Царство Небесне герою!

 

 

Ведучий 2: Спи спокійно , солдатику-сину,

                     Подвиг твій і любов-два крила.

                     Ти як міг , боронив Україну,

                      А вона ось тебе-не змогла!

 

  Покладання квітів до меморіальної дошки

 

 

Ведучий 3: Мітинг-реквієм  , присвячений  Дню пам’яті нашому воїну - односельчанину  Олександру Перепелиці вважати закритим !

                             Гімн України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
12 квітня 2023
Переглядів
348
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку