"Мода і стиль".Виховний захід (гурткове заняття)

Про матеріал

Сучасний світ різноманітний, підростаючій молоді не зовсім легко розібратися у течіях, напрямках культури та мистецтва, і тому актуальним є питання допомоги учням у визначенні важливих питань «хто я?», «який я ?», «як мене сприйматиме оточуючий світ ? Чи допоможе мені в цьому мій зовнішній вигляд ?». Даний виховний захід націлений на виховання в шкільної молоді естетичного смаку, почуття міри у використанні модних деталей в одязі, зачіски, взуття. Процес естетичного впливу на свідомість молоді з боку виховних закладів довготривалий і на миттєвий результат розраховувати важко, але потрібно постійно надавати перевагу справжній красі, створеній природою та підкресленій дизайном, перед штучною красою, що іноді є результатом бездумного поклоніння моді

Перегляд файлу

1

 

ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

ОЧАКІВСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

РАЙОННИЙ МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ

ШКОЛА ЕСТЕТИЧНОГО ВИХОВАННЯ

C:\Users\aXnel\Desktop\0_64401_6ee9ed78_orig.jpgС. ПАРУТИНЕ

 

 

 

 

 

Робота учасника обласного  конкурсу

 

 

 

 

 

 

 

 

Розробка виховного заходу: «Мода і стиль»

Керівника гуртка «В’язання гачком» Попової Л.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015 рік

 

 

 

 

 

 

 

 

Анотація: 

Сучасний світ різноманітний, підростаючій молоді не зовсім легко розібратися у течіях, напрямках культури та мистецтва, і тому актуальним є питання допомоги учням у визначенні важливих питань «хто я?», «який я ?», «як мене сприйматиме оточуючий світ ? Чи допоможе мені в цьому мій зовнішній вигляд ?». Даний виховний захід націлений на виховання в  шкільної молоді  естетичного смаку, почуття міри у використанні модних деталей в одязі, зачіски, взуття. Процес естетичного впливу на свідомість молоді з боку виховних закладів довготривалий і на миттєвий результат розраховувати  важко, але потрібно постійно надавати  перевагу справжній красі, створеній природою та підкресленій дизайном, перед штучною красою, що іноді є результатом бездумного поклоніння моді

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділ освіти, молоді та спорту

Очаківської райдержадміністрації

Рівненська ЗОШ І – ІІІ ступенів

Школа естетичного виховання

с. Парутине

 

Гурток «Плетіння гачком»

 

Виховний  захід « Мода і стиль »

 

 

 

 

 

 

 

 

2015

 

 

 

 

 

 

 

Номінація «Позашкільна освіта»

Розробка виховного заходу  « Мода і стиль »

 

Автор: Попова Людмила Іванівна

Посада: вчитель  зарубежной літератури

Стаж роботи : 37 років

Рівненська ЗОШ І – ІІІ ступенів

 

Гурток «Вязання гачком»

Школа естетичного виховання с. Парутине

Очаківський район Миколаївської області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема : Мода і стиль

Мета: вчити учнів звертати свою увагу на зовнішність, на стиль , колір одягу;

виховувати акуратність, охайність в одязі та взутті, почуття любові до природи, природних кольорів;

розвивати художні смаки, творчі здібності 

Обладнання : комп’ютер, роздаткові картки, кольорові олівці;

Місце проведення: актова зала

Вік дітей : 10-16 років

Основні поняття : мода, стилі одягу, зачіска, аксесуари,колір

Структура заняття

1. Мотивація                                                                   

2. Круглий стіл: обговорення питання «Що таке мода і стиль»

3. Цікаве у «високій моді»: демонстрація моделей (електронна презентація).

4.Виступ експертів : «Подія і наш одяг»

5. Майстер – клас «Вибір кольору для нашого одягу»

6. Демонстрація відеоряду «Мода у в’язаних речах сезону 2014»

7. Виступ «театру в’язаних моделей»

 

Хід виховного заходу

І. Мотивація.

Вступне слово ведучого.

       Доброго дня, дорогі діти! Сьогодні ми з вами зібралися на не зовсім звичайну зустріч. Ми будемо вирішувати декілька питань, які дуже турбують молодь : що таке красива людина, як вона повинна виглядати ? Російський письменник А.Чехов зауважив, що в людині повинно бути все прекрасним: і одяг, і душа, і думки. Сьогодні ми поговоримо про моду, стиль, про кольорову гаму в одязі, ви висловите свої думки з цього приводу.

 

ІІ. «Круглий стіл»

       Обговорення питання «Що таке мода і стиль»

1).Мода – слово, що вабить кожну поважаючу і люблячу себе людину. Мода – це тимчасова популярність зовнішнього вигляду, стилю одягу, ходи і навіть розмови. Саме тимчасова, так як основною тенденцією моди є швидка минучість її популярності, на зміну  якій приходить «нова мода» або висока мода, а старомодність розчиняється в хмарі добрих спогадів.

2). Нова мода чи новизна в світі моди, спокуса до нових стилів, для створення краси і чарівності людини. Вступ в силу нової моди не залежить від її вигадки або створення, а від моменту набрання популярності, набуття суспільного визнання, завоювання довіри та поваги оточуючих.

3). Головні мотиви або двигуни моди – умисне наслідування для набрання досвіду, гарного смаку, стилю, чарівності і боязнь опинитися поза суспільством, залишитися непоміченим або в глузуваннях.

4). Є таке поняття як сезонність моди.  Сучасний світ ділить моду на сезонність – «весна-літо» та «осінь-зима». Два рази в рік в усьому світі, у великих містах проходять неділі високої моди, де виставляють колекції знаменитих модельєрів і дизайнерів. Ці шоу обожнюють любителі нової моди, критики, власники журналів про моду, журналісти, фотографи і з задоволенням слідкують за подіями, що розгортаються на подіумах, звичайні телеглядачі.

5). Розцінюють покази високої моди, як грандіозне шоу, на яких  представляють кращі моделі і дають неосяжний матеріал для редакторів популярних у світі журналів моди.

6). Говорять, що ніщо так швидко не змінюється, як мода, а стиль завжди залишається. Які стилі ви знаєте ? (обговорення питання)

Порадник ! Самим важливим в стильному образі є індивідуальність. Вам треба визначитися зі своїми улюбленими стилями одягу, вивчити їх і будувати комплекти в рамках цих стилів. Головне тут - продумати  усе у своєму одягу. Не треба забувати , що аксесуари, зачіска, взуття, прикраси також мають свій стиль і він повинен підходити під ваш стиль і ваш образ. 

 

ІІІ. Цікаве у «високій моді» (додаток 1): демонстрація моделей (відеоряд) (фарфорове плаття, плаття, що змінює настрій, відео плаття, плаття – пташина клітка, плаття податкової форми, плаття з клейкої стрічки, плаття з телефонної книзі, плаття – гамбургер, плаття з туалетного паперу тощо)

 

ІV. «Подія і наш одяг», виступ «експертів»

1). Не можна ігнорувати правила етикету чи звичаї , які прийняти у суспільстві, громаді, у якій ви живете.

2). Є універсальні правила , як треба одягатися. Одягатися треба відповідно до сезону, часу доби, події, правилам етикету і дрес-коду. Ви повинні бути стильні, але ваша стильність та індивідуальність не повинні переходити в епатаж, тобто не шокувати оточуючих. Хай на вас звернуть увагу , як на найкращу, а не на як «странну», незвичайну чи невиховану людину.

3). На свято (весілля, вистава у театрі, Новий рік тощо) одягаємося святково, на траур – траурно, на навчання – діловий одяг, сексі – наряди – для нічного життя, літні речі – на літо, зимові – на зиму.

4). Дуже часто можна побачити «странні комплекти»: іде взимку дівчина у високих міхових сапогах, чорних колготах, світлої джинсовій міні-спідниці ! А ще взимку можна побачити вагітну дівчину у джинсових штанях на стегнах, короткій куртці, і – голий живіт ! Не дуже гарно виглядають у театрі чи опері люди у джинсовому одязі  та кросівках.   Робимо висновок – треба враховувати подію і відповідно до неї продумувати свій одяг.

 

V. «Колір і наш одяг». (Додаток 2 ) Майстер – клас з наступною практичною роботою (майстер – клас проводить учитель образотворчого мистецтва)

Учитель.  Із народження нас оточує колір. Дитинкою ми тягнулися до яскравих предметів, несвідомо починали  любити «свої» кольори і тільки з роками замислюємося над вибором кольору одягу: чи лічить нам кофточка такого кольору чи ні, з чим її треба одягнути. Навчатися вибирати колір треба у природи, треба бути спостережливим, уважним, треба вчитися вдивлятися в кольори оточуючої нас природи. Вибір кольору не такий вже простий , і з таким вибором стикаються люди, які працюють з образом людини, творчі особистості у різних професійних галузях. Хочу познайомити вас із кольорами, що підходять один до одного. (Демонстрація карток, пояснення)

Практична робота. Умови : уважно роздивиться подані картки і розфарбуйте трафарет за своїми уподобаннями із урахуванням вимог щодо вибору кольорів.

 

VІ. Мода у в’язаних речах (додаток 4) (демонстрація відеоряду)

Ведучий. . Цього сезону модні в’язані плаття, подовжені светри,тоненькі шарфікі, які не гріють, а виконують функцію декору. Також модні речі, звязані за технологією fullifashion-, це безшовні речі, звязані цілком , як панчохи. Дуже зручні, доречі !

 

VІІ. Виступ театру в’язаних моделей. (додаток 5 ) (Гуртківці під музику демонструють в’язаний одяг , в’язані прикраси, аксесуари до одягу)

 

Використана література

  1.    Павх С.П. В'язання гачком. Ткацтво. - Тернопіль — Харків: Вид-во Ранок.-2009.- 112с. (Серія “Практикум”)
  2.    Вязание крючком и на спицах. Методическое руководство.-М.:МП “Диалог -информ”, 1999.
  3.    Павх С. Прикладна творчість. В'язання гачком.-Тернопіль: ТДПУ імені Володимира Гнатюка, 2006. - 48 с.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОДАТКИ

Додаток 1. Електронна презентація І частина « Цікаве у світі плаття»

 

Фарфорове плаття цілком створене з фарфору дизайнером Лі Хіаофенг

 

 

 

 

 

 

 

Плаття, чутливе до емоцій. Якщо ви напружені чи сердиті, ваше плаття почервоніє, а якщо заспокоїтеся – воно стане зеленим. Розроблено дизайнером Філіпс.

 

 

 

 

Відеоплаття розроблено турецьким дизайнером Хусейном Гахалахом. У тканину плаття вмонтовано світлодіоди

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Плаття – пташина клітка повністю функціонально придатне для птахів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Плаття – податкові форми, створено з ділових документів податкових інспекцій  з допомогою клею

 

 

 

 

 

 

 

Плаття створено з клейкої стрічки , плаття – переможець у конкурсі, переможці отримали $3000  на навчання

 

 

 

Плаття з телефонної  книги, яке цілком можна носити.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Плаття – гамбургер, в’язане гачком

 

 

 

  Плаття з туалетного паперу.

 

 

Додаток 2. Роздатковий матеріал : картки

Фото. Розовая пудра.

Легкое и нежное сочетание пудровых тонов прекрасно подойдет для воздушных платьев и хрупких фей, которыми нас видять мужчины и которым найдется место даже в офисной среде.

Фото. Тонизирующая динамика.

Чтобы не потеряться в толпе, достаточно добавить смелые сочетания в свой гардероб! Сочетание горчичных и фиолетовых красок выглядит по-настоящему смело и тонизирующе.

Фото. Независимая позиция.

Черно-зеленый и серый хаки образует с зелеными нотами уникальный цветовый аккорд, который по-настоящему оценят натуры с пози-цией независимого наблюдателя по жизни.

Фото. Близкая дистанция.

Оттенки коричневого символизируют теплоту и домашний уют. Чтобы выглядеть по-дружески неформально, но все же держать дистанцию, комбинируйте коричневый с голубым и приглушенным оливковым.

Фото. Сдержанный шик.

Настоящей аристократке не нужны яркие цвета. Ее благородные корни лучше всего подчеркивают сдержанные цвета, как бы слегка выцветшие от времени

Фото. Марево саванны.

Ясные оранжевые и красне цвета становятся тут непонятными, размытыми, таяющими в дымке полуденной жары. Добавить четкости в такие ансамбли, без потери общего настроения, помогает темно-коричневый цвет.

Фото. Тень друидов.

Наверняка вы не раз восхищались старыми стенами, увитыми виноградом или плющом. Это действительно очень красиво! А все оттенки камней и скал превосходно смотрятся рядом со светлой и темной зеленью.

 

Фото. Дева гор.

Зеленый и бирюзовый лежат рядом на цветовом круге,  рядом мы их видим и в природе. Где горы касаются неба, а холмы переходят в долины, рождаются невероятно приятные глазу сочетания. Уравновесить их в одежде поможет ахроматическая гамма цветов.

Додаток 3 Роздатковий матеріал: картки

Практична робота. Умови : уважно роздивиться подані картки  і розфарбуйте трафарет за своїми уподобаннями із урахуванням вимог щодо вибору кольорів.

Фото. Осень на озере Sylvenstein, Германия. Выразительный контраст синего и охры

 

 

 

 

Фото. Глубокая палітра сине-зеленых красок. Гавайи, подводный кадр.

 

 

 

Фото. Снег… 

На фото Швеция. Здесь тоже можно любоваться невероятно изысканной игрой легкого света и голубоватого снега.

 

 

 

Фото. А эта гамма для смелых, экстравагантных и креативных!

 

 

 

Фото. Лесная дымка – это саме лучшие цвета для интерьера комнат, требующих ясности мысли и спокойного состояния.

 

 

Фото. Вибрирующая палитра восхода! Нью- Йорк, вид на Манхэттен

 

 

 

Фото. Палитра в бежево-зеленой гамме дает ощущение спокойствия с проблесками юной энергии. Деревянный мост, Galacia, Испания

 

 

 

 

 

Фото. Спокойная и неяркая цветовая гамма тоже может быть очень милой! Все зависит от контекста использования и от тех. материалов, в которых реализуется цветовое сочетание

 

 

Фото. В противовес строгой деловой гамме теплая палитра оттенков кофе с печеньем помогает общению и неформальным отношениям.

 

Додаток 4. Мода у в’язаних речах (демонстрація відеоряду  «Мода і плетені гачком речі»)

Додаток 5.  Виступ театру в’язаних моделей. (Електронна презентація, ч.ІІ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Ярошевська Ольга Валентинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Катруха Світлана Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Якушевська Єва Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Хаюк Тетяна Трохимівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
doc
Додано
10 лютого 2018
Переглядів
4227
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку