Моє довкілля 1 клас

Про матеріал
Доброго ранку, першокласники! Діти стають у коло «ланцюжком», вітають з новим днем один одного, висловлюють побажання на цей день.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ранкове коло

Номер слайду 2

З гарним настроєм хто прийшов — махніть рукою. Хто чує мене — кивніть головою. Хто бачить мене — прошу оком моргнути. Хто любить дітей — ті підводяться тихо. Хто найвеселіший — ви всім усміхніться. Хто ввічливий — сусідові злегка вклоніться. Вітання

Номер слайду 3

Доброго ранку, першокласники!Діти стають у коло «ланцюжком», вітають з новим днем один одного, висловлюють побажання на цей день. Коло добра

Номер слайду 4

Довкілля дмухне нам повітрячком(легкі помахи рук перед обличчям)І ніжно посипле нас листячком.(хвилеподібні рухи зверху вниз, присіли)Довкілля збудує великий паркан,(імітація напрямків цеглової кладки)А за парканом собака Полкан.(рухливі вушка собаки)Весною довкілля( глибокий вдих та видих)Пахне бузком,А взимку – морозцем та сніжком(потирають плече, ніби гріються)

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Включи уяву

Номер слайду 7

Який сьогодні день?Місяць?День тижня?Погода?Робота з календарем

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Влітку падає сніг. У пустелі випав дощ. Взимку дощить. У морі сухо. Навесні пожовтіло листя. Взимку заквітли квіти. Камінь – це предмет живої природи. Рослина – це предмет живої природи. Взимку буває холодно. Влітку буває холодно. Влітку буває спекотно. Кульбаби зацвітають навесніКульбаби зацвітають пізньою осінню. Ліс навесні наповнюється пташиним співом Ліс восени замовкає і т.д.

Номер слайду 10

Гра « Знайди слова»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ЗЛАМАНА ГІЛКАЗламав Івасик гілку ясеневу і кинув геть, коли награвся нею. Веселий він побіг собі додому. Вона ж лежить на гнилищі рудому. В самотині зітхає гілка тяжко. Уже на ній не сяде більше пташка. Вже вітерець її не захитає, «Хитати ще?» – її не запитає. В її прожилках не бродити соку, не гріти мрію ніжну і високу.Івась у ліжку спить спокійно, тихо. Невже не знає він, що скоїв лихо?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Що треба зробити, щоб зберегти довкілля й не зашкодити собі?

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Правила поведінки серед природи. Не залишати сміття після себе серед довкілля. Не викидати сміття у водойми. Не розводити багаття у невстановленому місці. Не ламати гілок дерев і кущів. Не пошкоджувати кору дерев і кущів. Не зривати квітучих рослин. Не ловити комах, не знищувати павуків, жаб. Не ловити диких тварин та не забирати їх додому. Не руйнувати гнізда птахів і не зачіпати їх. Не кричати без потреби серед довкілля. Не виривати кущики ягід із корінням. Не зачіпати мурашники. Голосно в довкіллі не розмовляти. Нічого незнайомого не куштувати.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Не сміти! Сортуй сміття! Бережи воду!Не ламай гілок!

Номер слайду 20

«Пригоди лісових друзів. Охорона природи» 

pptx
Додав(-ла)
Hopej Sofij
Додано
7 квітня 2022
Переглядів
449
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку