Презентація на тему: "Квіти і птахи весною".

Про матеріал
Метою презентації є завдання виховувати любов до природи, дбайливе ставлення до неї.Розвивати пізнавальну активність учнів, навички спілкування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентаціяна тему:«Квіти і птахи весною»

Номер слайду 2

Пробрався з-під снігу. Підсніжник маленький. В зелених листочках. Такий чепурненький. Голівоньку клонить,Вітає мене…Коли вже ця довга. Зима промине?!

Номер слайду 3

Весною вранці сонечко зійде,Все обігріє променем ласкавим. Туман розсіється і пропаде,Й шафран розкриєПелюстки чудові.

Номер слайду 4

Тане сніг, течуть струмки,Ожива травичка,І до сонця гілочки. Простяга вербичка.І м´якенькі, як пушок,Ніжні, як шовкові,Ясно дивляться з гілок. Котики вербові.

Номер слайду 5

Холодне сонце мріяло. Зимою про весну. Бліде проміння сіяло. У землю крижану. Крижинки розтопилися,І враз з посівів тих. Сто сонечок пробилося. Маленьких, золотих.

Номер слайду 6

Шпак – це невеликий перелітний птах.Їжею для нього служать. Фрукти і безліч комах. До трьох виводків за літо буває у шпаків. Бо діти дуже швидко. Покидають гніздо своїх батьків. Шпак копіюєГолос інших птахів,Якщо ти хоч раз чувЇхній незвичний спів.

Номер слайду 7

Летять великі птахи. Ліси, поля минають,Ту хату де осядуть,Щасливою вважають. Лелека-чорногузка—Це символ України,Як оберіг у хаті,Великої родини.

Номер слайду 8

Ластівка— це швидка пташка,Її їжа – будь-яка літаюча комашка. Вона крила довгі має,І в повітрі трюки виробляє. Гніздо під стріхою будинку. Завзято будує,Спів її дзвінкий, веселий,Кожен з нас почує.

Номер слайду 9

Летять у синім небі дикі гуси,Несуть на крилах молоду весну. Земля чекає вже добірні зерна,Які впадуть у вигріту ріллю..

Номер слайду 10

А качечка випливає з качуром за ними,Ловить ряску, розмовляє з дітками своїми…

Номер слайду 11

Може скрізь вона літати,Бо нема своєї хати. Яйця іншим підкидає,Скільки кому жити—знає!

Номер слайду 12

Дякую за увагу !

pptx
Додано
10 квітня 2022
Переглядів
521
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку