Мотиваційна стаття "Книжні смаколики для душі"

Про матеріал

Стаття для дорослих про те, як захопити дитину читанням, як правильно порадити книгу, як з розумінням поставитися до вибору підлітка. Знайомство з книгою Шона Кові - "7 звичок високоефективних підлітків". Ця книга - посібник для сучасних тінейджерів, що містить багато історій реальних людей, інфографіку, вправи та інше.

Посилання на презентацію

https://drive.google.com/file/d/1IhMRXVEGoW4yk8KVSb3Pyo5FM86k70xC/view?usp=sharing

Посилання на відео

Перегляд файлу

Цінність книжок незаперечна в усі часи. Це нічого, що ми живемо в такий час, коли людство має величезний доступ до будь-якої інформації через Інтернет, це нічого, що ми звикли сприймати події й новини через інстаграмні картинки, неважливо навіть те, що ділимось найпотаємнішим з найближчими людьми не за чашечкою ароматного чаю, а в соціальній мережі Фейсбук. Але книги ми читали, читаємо і будемо читати, адже мистецтво й книги – вічні. Допоки є люди, які мають  чим поділитися із світом, які знають що сказати людству, до того часу  ми відчуватимемо справжню насолоду від цікавих історій, отриманих знань, досвідів, емоцій та пережитих почуттів.

 Часто можна почути, як дорослі нарікають  на те, що сучасні підлітки надають перевагу різним девайсам, гаджетам, що нібито замінюють їм все: друзів, ігри у дворі, книги… Але, особисто мені здається, що з книгами питання досить спірне. За спостереженнями останнім часом діти читають не менше, аніж 10-20 років тому, так чому ж бють тривогу дорослі? Все просто - хвилювання викликають способи читання: швидко, вибірково, основне, зі смартфону або читалки. Що ж, можливо це не така вже й проблема, адже для досягнення цілі всі способи годяться, а погано, коли підліток не отримує задоволення від самого процесу, адже ми завжди говоримо про те, що книги – насолода для душі. Можливо нам, дорослим, треба бути мудрішими, інколи й хитрішими, і знаходити для дітей гарні книги, надихаючі історії, які б захоплювали, цікавили, бентежили душу. Нам пощастило жити в такий час, коли книговидавництво в Україні швидкими темпами розвивається, зявляється багато якісної української та перекладної літератури для людей різного віку й на будь-який смак. І так, як і в усі часи, підлітки потребують гарних книг, адже відчайдушно шукають дорослого співрозмовника, котрий говоритиме з ними на рівних та відверто, який не буде їм навязувати власне бачення світу та свою думку. Дорослі діти тонко відчувають панібратське загравання або демонстрацію переваги, тому й книги вони обирають дуже обережно, читають спочатку з недовірою та обережністю, але якщо вже зачепить, то по-справжньому, по-дорослому, хоча вони тільки вчаться жити, а книги їм в цьому можуть якнайкраще допомогти.

Однією з важливих книг для сучасних підлітків може стати книга Шона Кові «7 звичок високоефективних підлітків», яка містить не лише почальний текст, а є ще й своєрідним дружнім, графічним та з гумором написаним посібником, що містить надзвичайно багато симпатичних дрібничок для «просунутих» хлопців та дівчат, та головне, що є в цій книзі – досвід автора, яким він із задоволенням ділиться, цінні поради та корисні вправи, які наближають юну особистість до заповітної мети маленькими кроками.

Перегляд презентації та відеоролика

docx
Додано
7 серпня 2018
Переглядів
713
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку