Мультимедійна презентація до уроку Права дитини (курси за вибором) Право дитини на особисту свободу, на захист від незаконного переміщення. Гідність людини, її свобода та недоторка

Про матеріал

Мультимедійний супровід уроку до курсів за вибором Права дитини. Право дитини на особисту свободу, на захист від незаконного переміщення. Гідність людини, її свобода та недоторканість.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Право дитини на особисту свободу, на захист від незаконного переміщення. Гідність людини, її свобода та недоторканість. Права дитини 4 клас Підготувала вчитель початкових класів Мигалківського НВО Царенко С.В.

Номер слайду 2

Девіз уроку З кожним роком, з кожним днем Ми міцнієм і ростем. Ми права людини знаєм, Бо постійно їх вивчаєм.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Білосніжка і сім гномів Кожна дитина має право на життя

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Лисичка й журавель Порушено право на харчування

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Три ведмеді Порушення права на відпочинок

Номер слайду 14

Права, обов'язки і чесноти Правознавчий брей-ринг

Номер слайду 15

І тур

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ІІ тур

Номер слайду 18

У якому документі, крім Декларації прав дитини, записані права громадян ? У Конституції України

Номер слайду 19

Чим право відрізняється від обов’язку ? Право-можу, обов’язок – треба

Номер слайду 20

Якими правами дитини користуєтеся ви у даний момент ? Правом на життя та освіту

Номер слайду 21

Добре вчитися-це право чи обов’язок ? Обов’язок

Номер слайду 22

Про які права говориться у прислів’ї: Добре працювати ─ легко відпочивати Право на працю і відпочинок

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Попелюшка Кожна дитина має право на любов, турботу і сім”ю

Номер слайду 26

Мачуха з ранку до вечора примушує Попелюшку працювати. Бідній дівчинці заборонено брати участь в іграх та забавках сестер. Яке право порушено стосовно Попелюшки? Право дитини на відпочинок і розваги, право брати участь у розважальних заходах, що відповідають їх ньому віку

Номер слайду 27

Опікун Гаррі Поттера перехоплює і читає листи, що надходять хлопчику зі школи чарівників Ходвадсу. Яке право Гаррі порушено? Право на приватне життя, недоторканність житла й таємницю кореспонденції.

Номер слайду 28

Баба Яга викрадає Івасика Телесика й відносить його за тридев'ять земель у тридесяте царство. Які права дитини порушила злодійка?

Номер слайду 29

Фізкультхвилинка

Номер слайду 30

Як ви розумієте слово «торгівля» ? Чим можна торгувати: наркотиками,зброєю?

Номер слайду 31

Шкільний магазин

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Стаття 11 1. Держави-учасниці вживають заходів для боротьби з незаконним переміщенням і неповерненням дітей із-за кордону. 2. З цією метою держави-учасниці сприяють укладанню двосторонніх або багатосторонніх угод чи приєднуються до діючих угод.

Номер слайду 34

Стаття 35 Держави-учасниці вживають на національному, двосторонньому і багатосторонньому рівнях всіх необхідних заходів для відвернення викрадень дітей, торгівлі дітьми чи їх контрабанди у будь-яких цілях і в будь-якій формі.

Номер слайду 35

Стаття 28 Кожен має право на повагу до його гідності. Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню. Жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим чи іншим дослідам.

Номер слайду 36

Робота в зошиті с. 19 Допиши вислів користуючись словами для довідки. Допиши речення, використо-вуючи слова для довідок.

Номер слайду 37

Правила безпечної поведінки з незнайомими людьми

Номер слайду 38

Отже, щоб зберегти своє життя й здоров'я необхідно знати й завжди дотримуватися простих й у той же час досить ефективних правил поведінки.

Номер слайду 39

Будь ввічливим та привітним у спілкуванні з людьми. Така поведінка викликає позитивне відношення до тебе серед оточуючих. Тримайся подалі від незнайомих людей, які поводять себе не добре, уникай будь-яких розмов із ними. Намагайся не відповідати на грубість і нахабство тим же. Краще промовчати або зробити влучне зауваження про невихованість грубіяна.

Номер слайду 40

Не грайся на вулиці допізна.

Номер слайду 41

Ніколи не йди гуляти на вулицю, не повідомивши батьків чи інших близьких тобі людей про те, куди ти ідеш і з ким.

Номер слайду 42

Якщо ти загубив батьків у незнайомому місці, стій там, де ти загубився. Якщо ти не можеш їх знайти, звернись про допомогу до міліціонера чи інших дорослих.

Номер слайду 43

Якщо ти відчуваєш, що хтось переслідує тебе, намагайся скритися від нього, але не заходь у безлюдні місця. Ніколи не погоджуйся йти з незнайомими людьми до чужого під’їзду, підвалу або інших безлюдних місць.

Номер слайду 44

Перед тим, як увійти до ліфту, під’їзду, добре роздивись навколо. Не заходь у ліфт із незнайомими, краще почекай чи йди пішки. Якщо в ліфт сідає незнайома людина, то не повертайся до неї спиною, краще стежити за її діями.

Номер слайду 45

Якщо незнайомець увійшов до ліфта після тебе і ти боїшся їхати з ним, натисни кнопку «Стоп», і тоді двері кабіни не закриються. Якщо ти відчуваєш небезпеку під час руху ліфта, натисни кнопку «Виклик диспетчера» і розкажи диспетчеру ситуацію. Це відверне увагу незнайомця, а може, і зовсім злякає його. Якщо на тебе напали у ліфті чи у під’їзді, голосно кричи про допомогу, дряпайся, кусайся й іншими діями відбивайся від нападника.

Номер слайду 46

Намагайся не показувати на вулиці серед великої кількості людей свої дорогі речі (мобільний телефон, гроші, інші коштовності).

Номер слайду 47

Не приймай від незнайомих людей ласощі, подарунки. Не впускай чужу людину до себе у квартиру.

Номер слайду 48

Про всі дивні зустрічі, подарунки і пропозиції незнайомих людей обов'язково й негайно повідомляйте своїм батькам або вчителям.

Номер слайду 49

Якщо біля тебе зупиняється авто і незнайома людина звертається з якимось проханням, головне – не підходь надто близько до машини. Якщо запитання тобі здаються сумнівними, то ввічливо скажи незнайомцю, що ти поспішаєш; ні в якому разі не сідай до машини, що б тобі не пропонували.

Номер слайду 50

Якщо ти бачиш на вулиці, у транспорті коробку, сумку, згорток, пакет – не чіпай їх.

Номер слайду 51

Пам’ятайте, що говорити ласкаві слова, обіймати, цілувати, дарувати подарунки й пригощати насолодами можуть тільки дуже близькі люди.

Номер слайду 52

Підсумок уроку З якою темою ми ознайомилися на сьогоднішньому уроці? Яка стаття Конвенції Прав дитини забороняє викрадення та торгівлю людьми? Яка стаття Конституції України захицає гідність громадян?

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Булат Марина
    Тема даного курсу актуальна сьогодні. Логічно і цікаво. відповідно до віку дітей підібрані матеріали презентації. Дякую.
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Додано
25 березня 2018
Переглядів
1444
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку