Наслідки ранніх статевих відносин.

Про матеріал
Матеріал можна використовувати для учнів 9-11 кл. В презентації описуються наслідки підліткового сексуального дебюту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наслідки ранніх статевих відносин. Година спілкування

Номер слайду 2

Раннє статеве життя — це початок сексуальних стосунків до того моменту, як молода людина стала зрілою: біологічно, психологічно, соціально. Воно може мати небажані наслідки, як-от: інфекції, що передаються статевим шляхом (ІПСШ), небажана вагітність тощо. Мабуть, ви вже вважаєте себе дорослими, незважаючи на те, що думають про вас батьки чи оточення. Але дорослою людина стає не в якомусь певному віці, а тоді, коли навчиться відповідати за свої вчинки й навіть навчиться робити їх усвідомлено. А що робити, коли тіло доросле, а душа ще дитини? Чи можна їй грати в «дорослі ігри»? У багатьох розвинутих країнах пропагується утримання від раннього статевого життя. Часто молоді люди плутають потребу в поцілунках з потребою в сексуальній близькості. Хлопець і дівчина можуть зустрічатися, товаришувати, подобатися одне одному, але їм зовсім не обов'язково вступати в статеві зносини.

Номер слайду 3

Раннє статеве життя спричиняє багато проблем, пов'язаних із психологічною, фізіологічною та моральною неготовністю дівчини та хлопця до сексуальних стосунків, впливом на здоров'я молодих людей і майбутнє життя. Статева зрілість настає, раніше, ніж повне дозрівання організму. Тому ранні статеві стосунки — це надмірні навантаження для молодого організму. Адже в період дозрівання, коли людина ще формується, їй для повноцінного розвитку потрібно значно більше сил, ніж дорослому організмові.

Номер слайду 4

Наслідки ранніх статевих стосунків.1.Інфекції, що передаються статевим шляхом. За даними МОЗ в Україні щороку реєструють близько 400 000 нових випадків сифілісу, гонореї, хламідіозу, герпесу, сечостатевого мікоплазмозу, генітального кандидозу і трихомонозу. ІПСШ, збудниками яких є більше 30 різних бактерій, вірусів, грибків та паразитів, поширюються головно внаслідок незахищених сексуальних контактів. Людина може мати ІПСШ без явних симптомів захворювання. Серед статевих інфекцій розрізняють: Бактеріальні: сифіліс, гонорея, м'який шанкр, хламідійна, мікоплазменна, уреаплазменна інфекції. Вірусні: генітальний герпес, папіломавірус, ВІЛ. Паразитарні: трихомоніаз, педикульоз.

Номер слайду 5

Наслідки ранніх статевих стосунків.2. ВІЛ/СНІДВІЛ-інфекція – це соціально небезпечне інфекційне захворювання, що розвивається внаслідок інфікування вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), довготривалого переживання (персистенції)  ВІЛ в лімфоцитах, макрофагах  та клітинах нервової тканини. ВІЛ передається: Через кров - при потрапляння крові чи інших біологічних рідин, що містять кров від  ВІЛ-інфікованої особи до здорової  людини. Найчастіше цей шлях реалізується при ін’єкційному введенні наркотичних речовин брудними шприцами та голками, що вже використовувались іншими особами. Статевим шляхом - підчас незахищених статевих стосунків. Внаслідок передачі вірусу від інфікованої ВІЛ матері до її дитини підчас вагітності, пологів та годуванні груддю.

Номер слайду 6

Наслідки ранніх статевих стосунків3. Незапланована вагітність. Вагітність в ранньому віці супроводжується багатьма негативними факторами:– не повністю дозрілий організм повинен нести велике фізичне навантаження,– моральне навантаження за рахунок нових обов’язків та відповідальності перед майбутньою дитиною;– підліткова вагітність супроводжується більшими ускладненнями;– в багатьох випадках відсутня підтримка, як моральна, так и фінансова, з боку батьків, друзів, партнера;– багато дівчат змушені припинити навчання;– вагітні підлітки стикаються з насильством, як словесним (вербальним), так і фізичним, зі сторони найближчих людей частіше, ніж інші жінки.

Номер слайду 7

Як розпізнати вагітність ?

Номер слайду 8

затримка менструації або вона пройшла в строк, але дуже мізерно;ознаки«раннього токсикозу»(нудота, блювання, більш виражене вранці, непереносимість запахів);змінилися смакові переваги, пропав або посилився апетит;нагрубання (збільшення, тяжкість) молочних залоз;часті зміни в настрої (плаксивість, дратівливість) і стомлюваність, хронічна втома.за допомогою тесту на вагітність (в аптеці у вільному продажу), починаючи з 3-5 дня затримки менструації;через 1,5-2 тижні з моменту затримки менструації за допомогою ультразвукового обстеження (УЗД);через дві і більше тижнів з моменту затримки менструації при огляді гінекологом.

Номер слайду 9

Дякую за увагу. Чому підлітки погоджуються на сексуальну близькість?Щоб довести своє кохання,Щоб утримати коханого, через побоювання, що в іншому разі він її покине,З цікавості,Через упевненість, що «всі так роблять» (або побоювання бути «білою вороною»),Тому, що це здається правильним,Щоб стати популярнішим серед однолітків,Тому, що партнер пропонує довіритися йому, запевняє, що не буде жодних проблем,За гроші чи подарунки,Тому, що обом цього хотілося,У стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння,Щоб довести, що вони вже дорослі,Коли кохають один одного, готові до близьких стосунків і до відповідальності за можливі наслідки.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
14 лютого 2022
Переглядів
8718
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку