Презентація "Безпечний інтернет"

Про матеріал
Презентація "Безпечний інтернет"стане у нагоді класним керівникам, психологам, соціальним педагогам при обговоренні з учнями теми безпечного поводження у мережі інтернет. Висвітлює питання соціальних мереж, їх переваги та недоліки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БЕЗПЕЧНИЙ ІНТЕРНЕТ

Номер слайду 2

Що таке інтернет? Інтернет - це всесвітня комп'ютерна мережа, що об'єднує різні мережі та окремі комп'ютери.

Номер слайду 3

На сьогоднішній день 90% підлітків і молодих людей користуються інтернетом (у школі і вдома). При цьому 60% підлітків спілкуються в чатах щодня. Кожна десята дитина проводить в Мережі 5-10 годин щодня. Кожна восьма дитина «живе» в інтернеті.

Номер слайду 4

ПЕРЕВАГИ ІНТЕРНЕТУ: СПІЛКУВАННЯ; НАВЧАННЯ;РОЗВАГИ (ІГРИ, МУЗИКА, ФІЛЬМИ);ПОКУПКИ В ОНЛАЙН-МАГАЗИНАХ;ПОШУК ІНФОРМАЦІЇ;ЕЛЕКТРОННІ ПЛАТІЖНІ СИСТЕМИ;ЕЛЕКТРОННА ПОШТА;НОВИНИ.

Номер слайду 5

НЕДОЛІКИ ІНТЕРНЕТУ: ШАХРАЙСТВО;ІНТЕРНЕТ-ЗАЛЕЖНІСТЬ; НИЗЬКИЙ РІВЕНЬ ЦЕНЗУРИ;ПОШИРЕННЯ ВІРУСІВ; ХАКЕРИ;НЕПРАВДИВА ІНФОРМАЦІЯ;ЗАМІНА «ЖИВОГО» СПІЛКУВАННЯ НА ВІРТУАЛЬНЕ;НЕЕТИЧНА РЕКЛАМА;ПОРНОГРАФІЯ;АГРЕСІЯ, ОБРАЗИ, ПСИХОЛОГІЧНИЙ ТИСК;ПРОБЛЕМИ ЗІ ЗДОРОВ’ЯМ.

Номер слайду 6

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ – ЦЕ СОЦІАЛЬНА СТРУКТУРА, ЩО УТВОРЕНА ІНДИВІДАМИ АБО ОРГАНІЗАЦІЯМИ. В ІНТЕРНЕТІ СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ МАЮТЬ ВИГЛЯД САЙТІВ, НА ЯКИХ КОРИСТУВАЧІ МОЖУТЬ УТВОРЮВАТИ ПЕРСОНАЛЬНІ СТОРІНКИ ТА СПІЛЬНОТИ ДЛЯ СПІЛКУВАННЯ ТА ПОШИРЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ СЕРЕД ВЕЛИКОЇ КІЛЬКОСТІ ЛЮДЕЙ.

Номер слайду 7

ПОЗИТИВНИЙ ВПЛИВ СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ:1. МОЖЛИВІСТЬ САМОРЕАЛІЗУВАТИСЯ В ОЧАХ ДРУЗІВ ТА ЗНАЙОМИХ;2. ЗНАЙТИ СОБІ ДРУЗІВ;3. ПОШУК ОДНОДУМЦІВ;

Номер слайду 8

НЕГАТИВНИЙ ВПЛИВ СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ: ЗАГАЛЬНОДОСТУПНІСТЬ ІНФОРМАЦІЇ;2. ЗАЛЕЖНІСТЬ ВІД ВІРТУАЛЬНОГО СВІТУ;3. ШКІДЛИВИЙ ВПЛИВ НА ЗДОРОВ’Я;4. ПСИХІЧНІ РОЗЛАДИ.

Номер слайду 9

ЯК УБЕЗПЕЧИТИ СЕБЕ?НЕ ВКАЗУЙ У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ ОСОБИСТУ ІНФОРМАЦІЮ ПРО СЕБЕ;ЗАКРИЙ СВОЮ СТОРІНКУ ВІД СТОРОННІХ ОСІБ;ЗБЕРІГАЙ СВОЇ ПАРОЛІ У ТАЄМНИЦІ;НЕ ЗУСТРІЧАЙСЯ З НЕВІДОМИМИ ОН-ЛАЙН ДРУЗЯМИ;НАДАВАЙ ПЕРЕВАГУ ОФІЦІЙНИМ САЙТАМ;НЕ ВІДКРИВАЙ ПІДОЗРІЛІ ЛИСТИ, НЕ ПЕРЕХОДЬ ЗА ПОСИЛАННЯМИ ТА НЕ ЗАВАНТАЖУЙ ДОДАТКИ З ТАКИХ ЛИСТІВ; НЕ ПОВІДОМЛЯЙ В ІНТЕРНЕТІ ДАНІ ПЛАТІЖНИХ КАРТОК;

Номер слайду 10

Інформацію, яку ти публікуєш в Інтернеті, часто неможливо видалити повністю. Навіть, якщо на сайті є така функція, хтось може скопіювати дані і поширювати їх вже після того, як ти видалиш. Фото чи відео твоїх друзів можна публікувати лише за їх згоди. Не поспішай вірити всьому, про що пишуть чи говорять в Інтернеті.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
14 лютого 2022
Переглядів
1930
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку