Наслідки вживання наркотиків. Міфи і факти про наркотики.Наркотична залежність. Ознаки і механізми виникнення залежності

Про матеріал

презентація до розробки уроку з основ здоровя 7 клас до теми "Наслідки вживання наркотиків. Міфи і факти про наркотики.Наркотична залежність. Ознаки і механізми виникнення залежності"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наслідки вживання наркотиків. Міфи і факти про наркотики. Наркотична залежність. Ознаки і механізми виникнення залежностіПідготувала:учитель біології та онов здоров`я. Візантій Вікторія Степанівна. Мукачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 20 ім. О. Духновича. Мукачево 2016 – 2017 н.р.

Номер слайду 2

Мета:розглянути негативний вплив на здоров’я наркотичних речовин та соціальні наслідки їх вживання; виділити ознаки наркотичної залежності; розвивати вміння швидко реагувати на життєві обставини; виховувати відповідальну за своє життя та здоров‘я людину.

Номер слайду 3

Диспут «Чи можуть друзі бути “вовками в овечій шкурі”?»

Номер слайду 4

Міфи і факти про наркотики. Наркотик — це речовина, що спричиняє психічну та фізичну залежність.

Номер слайду 5

4. Формування психофізіологічної залежності. Формування наркозалежності в підлітка зазвичай відбувається в такій послідовності:3. Регулярне вживання. 2. Періодичне вживання (стадія контрольованого прийому).1. Експеримент.

Номер слайду 6

Перегляд відеофрагменту «Розповідь колишнього наркомана». Заповнення таблиці. Ознаки наркотичної залежностіМеханізм виникнення залежностіНаслідки вживання наркотиків------------

Номер слайду 7

Оздоровча вправа Тренування зору (група вправ для зміцнення окорухових м'язів)Вправа 1 Виконується сидячи. Зімкніть повіки обох очей на 3-5 секунд. Потім відкрийте їх на такий же час. Вправа 2 Виконується сидячи. Швидко моргайте обома очима протягом 5-10 секунд. Вправа 3 Виконується сидячи. Повільно переводите погляд з підлоги на стелю і назад, при цьому дивляться тільки очі, голову не повертайте. Повторіть вправу 2 рази.

Номер слайду 8

Наркоманія. Соціальне здоров`я Соціальна залежністьІнтелектуальне здоров`я. Деградація особистості;Неадекватна самооцінка власних дій; Втрата реальності часу. Духовне здоров`я. Деградація особистості; коло інтересів звужується до пошуку нової дози. Фізичне здоров`яфізична залежність Емоційне здоров`я. Психологічна залежність«Вплив наркотичної залежності на здоров`я»

Номер слайду 9

Формування висновків

Номер слайду 10

Підбиття підсумків уроку« Закінчи речення»Сьогодні на уроці я дізнався... У мене виникло запитання щодо...

Номер слайду 11

Домашнє завдання1. Запишіть домашнє завдання : § 5 - повторити, § 26, 27 - прочитати та вивчити. 2. Творча робота Чи є у тебе безпечний рецепт вирішення особистих проблем? 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Юсин Надія Улянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
14 вересня 2018
Переглядів
7522
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку