Натюрморт. Сервірований стіл

Про матеріал
У презентації розміщено матеріал до підручника О.В.Калініченко, Л.М.Масол "Образотворче мистецтво , 6 клас" з розділу "Натюрморт" на тему "Сервірований стіл", а саме: різні види натюрмортів (від реалістичного до декоративного) для сприйняття мистецьких творів, завдання для учнів. Також презентація містить матеріал про Катерину Білокур та її роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Образотворче мистецтво, 6 клас Розділ V. НАТЮРМОРТ Сервірований стіл Вчитель: Петрина А. О.

Номер слайду 2

Які

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Роздивіться тональну рівновагу в композиції натюрморту на картині та схемі

Номер слайду 5

Що зображено на натюрмортах? Порівняйте їхні композиції. Роздивіться форму посуду та особливості його розміщення. Проаналізуйте, яке значення кольору в досягненні композиційної рівноваги.

Номер слайду 6

Порівняйте натюрморти. Що у них спільного? А чим вони відрізняються? Проаналізуйте, яке значення кольору в досягненні композиційної рівноваги.

Номер слайду 7

Чи підходять дані натюрморти до теми уроку? Порівняйте їх. Що на них зображено? Проаналізуйте, як впливає колір на сприйняття даних творів. Яка картина вам більше подобається? Чому?

Номер слайду 8

Портрет митця «Якби ми мали художницю такого рівня майстерності, то змусили б заговорити про неї цілий світ»Між тим, художниця, як і всі українські селяни в СРСР на той час, не мала навіть паспорта. Однак сила її таланту була такою, що пробилася навіть крізь «залізну завісу».

Номер слайду 9

Роботи Катерини Білокур

Номер слайду 10

«Цар-колос»«Берізка»«Колгоспне поле»

Номер слайду 11

ПРАКТИЧНА РОБОТА Намалюй натюрморт із посудом

Номер слайду 12

УкраїнаІндія. Японія. Франція. Туреччина. Грузія

Номер слайду 13

1. У вільний час поцікався, які традиції сервірування стола існують в різних народів світу.2. Віднайдіть твори мистецтва, які відображають ці традиції

Номер слайду 14

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
6 березня 2023
Переглядів
406
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку