Навчальний проект: «Найбільші та найменші птахи світу»

Про матеріал

В ході проекту діти пізнають:

Значення птахів у природі;

Як навчитися не шкодити всьому живому;

Причини зникнення;

Як треба відноситись до пташок;

Різноманітність птахів;

Перші дослідники (вчені) які досліджували різноманіття птахів;

Розподіл птахів за розміром та масою тіла, розмахом крил…

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний проект:«Найбільші та найменші птахи світу»

Номер слайду 2

Збагатити знаннями учнів про найбільших та майменших птахів світу;Залучити дітей до самостійного пошуку цікавих матеріалів про птахів;Вміло презентувати свої роботи

Номер слайду 3

В ході проекту діти пізнають: Значення птахів у природі;Як навчитися не шкодити всьому живому;Причини зникнення;Як треба відноситись до пташок;Різноманітність птахів;Перші дослідники (вчені) які досліджували різноманіття птахів;Розподіл птахів за розміром та масою тіла, розмахом крил…

Номер слайду 4

Теоретичний- учні ознайомлюються з учительською презентацією. Практичний-учні шукають цікавий матеріал у додатковій літературі у мережі Internet

Номер слайду 5

Найменші птахи світу

Номер слайду 6

Птахи - дивовижні створіння, їх розміри та види вельми різняться. Найбільша птах у світі важить 104 кг, а скільки ж тоді важить найменша птах? Вперше дрібні птахи були вивчені Хуаном Лембеем в 1850 році, і в тому ж році він опублікував список 10 самих маленьких птахів.

Номер слайду 7

Красногрудая чекановая плиска Красногрудая чекановая плиска широко поширена в Австралії. У неї довгі ноги і загнутий вниз дзьоб. За формою нагадує щітку, допомагає поїдати комах, павуків, квітковий нектар і насіння. Самці чеканової плиски мають більш яскраве забарвлення, ніж самки - це допомагає їм знайти партнера в шлюбний сезон. Він триває з серпня по листопад. Як правило, трелі плиски мелодійні, але коли птах збуджена, вона видає напористий щебет. Довжина: від 10 до 13 см, Вага: від 10 до 11 р.

Номер слайду 8

Білоока парула. Довжина: 11 см, Вага: від 6 до 8 р. Тропічна парула зустрічається головним чином у басейні Амазонки. Дорослий самець має сіро-блакитну спинку, голову і хвіст. Черевце має яскравий жовтий колір. Існує 14 видів тропічних парул, серед яких самий дрібний вид становить близько 11 см в довжину і важить близько 6 р. Незвичайні трелі прерывисты і різання. Однак стривожена птах видає високі пронизливі звуки. Тропічна парула в основному харчується павуками і комахами, але іноді їсть насіння і нектар.

Номер слайду 9

Банановий співун. Довжина: від 9,5 до 11 см, Вага: 9 р Банановий співун зазвичай зустрічається у Вест-Індії, в південній частині Бразилії та на Карибських островах. Це дуже товариська пташка, яку можна застати в квіткових і фруктових садах під час пошуку їжі. Банановий співун має темно-сіру спину і яскраво-жовте черевце. Головка оперезана чорною смужкою у формі корони. Вигнута форма дзьоба полегшує поїдання квіткового нектару. Так як співун не може літати подібно колібрі, йому доводиться сідати кожен раз, щоб поїсти. У шлюбний період він відкладає 2-4 білих яєць, які висиджує 12-14 днів, поки не вилупляться пташенята.

Номер слайду 10

Довжина: 11 см, Вага: 11 р. Американський щиглик. Американський щиглик - невелика північноамериканська пташка сімейства зябликовых. Часто зустрічається в Сполучених Штатах, а також у південній частині Канади і Північній Мексиці. Влітку пір'я самця яскраво-жовті, крила і шапочка на голові чорні. Щиглики линяють двічі на рік (в кінці зими і в середині літа). Можуть жити до 10 років (все завдяки вегетаріанської дієти). Відкладають 2-7 біло-блакитних яєць.

Номер слайду 11

Геригона коричнева. Довжина: 10 см, Вага: 5 р. Раніше птах була відома як коричнева очеретянка. Геригона мешкає на східному узбережжі Австралії - зазвичай в групах від двох до чотирьох особин, у прибережних лісах. В основному харчується комахами. Спинка і область у дзьоба оливково-коричнева, черевце блідо-сірого кольору.

Номер слайду 12

Корольок. Довжина: 8,5-9,5 см, вага: 13,5-15,5 р. Корольок – найдрібніша з птахів Європи. Він також зустрічається в самих різних місцях, включаючи Азію, Великобританію, Уельс, Китай, Росію і Гімалаї. Королька вважають царем птахів у європейському фольклорі.

Номер слайду 13

Золотоголовая цистикола. Довжина: 10 см, Вага: 10 рЇї називають птахом-кравчинею із-за здатності робити шви, схожі на рукодільні. Також відомо назву цистикола яркоглавая. Зустрічається на заході Австралії, Індії та Китаї. Живиться комахами і насінням. Самець і самка в'ють гніздо разом, проте яйця висиджує тільки самка.

Номер слайду 14

 Райдужна птиця. Довжина: 9 - 11 см, Вага: від 9 до 11 р. Це дуже красивий птах з яскравим помітним плямою на голові і шиї. Як правило, райдужні птахи живуть невеликими сімейними групами в довгих горизонтальних норах у землі або в дуплах дерев. Вони живляться комахами, павуками, солодким соком евкаліпта і т. д. І самець, і самка разом в'ють гнізда, висиджують яйця і годують пташенят.

Номер слайду 15

Короткоклювка. Довжина: від 8 до 9 см, Вага: 6 р. Це австралійська пташка, зустрічається в основному в лісах середньої частини країни. Вона проводить більшу частину часу, шукаючи комах і личинок в лісі, дерева і т. д. Самка відкладає два або навіть три яйця вершкового кольору за один раз. Із-за ваги всього в 6 грам короткоклювка є 2-ий з найменших птахів світу (після колібрі-бджілки)

Номер слайду 16

Колібрі-бджілка. Довжина: від 5 до 6 см, Вага: від 1,6 до 1,8 р. Як випливає з назви, така колібрі повинна бути завбільшки з бджолу, але вона все ж таки трохи більше. Це найменша пташка у світі. Самець і самка можуть відрізнятися за розміром – жіноча особина трохи більше чоловічий. Колібрі, як правило, живуть в дрімучих лісах Куби. Самка відкладає два яйця за один раз, кожне розміром з горошину. Колібрі-бджілка важить всього 1,6 грама (трохи менше, ніж американський пенні)

pptx
Додано
11 червня 2018
Переглядів
1763
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку