Навчальний проект "Подорожуємо Україною"

Про матеріал
Ознайомити учнів з визначними місцями рідної країни, її природою. красою, сімома чудесами України. Розвивати навички працювати самостійно, відшуковувати цікаві факти у довідниках , з інтернет-сайтів і саме цікаве продемонструвати своїм однокласникам. Виховувати велике почуття любові ло свого краю
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний проект. Подорожуємо Україною. Я у світі 3 клас. Рудська гімназія. Гоцуляк Т.І.

Номер слайду 2

МЕТАФормування предметних компетентностей:поглибити знання учнів про Україну; розвивати допитливість, спостережливість, наполегливість;виховувати патріотичні почуття. Формуванняключових компетентностей:навчати володіти прийомами роботи самостійно та в групі; тренувати увагу, зосередженість, вміння запам'ятовувати ; формувати здатність здоьувати, осмислювати, опрацьовувати та використовувати інформацію з різних джерел

Номер слайду 3

Характеристика проектуінформаційнийгруповийкороткотривалий

Номер слайду 4

Красивий, щедрий рідний крайІ мова наша солов’їна. Люби, шануй, оберігай. Усе, що зветься Україна.Ігор Січовик

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Україна – це наша земля, це наш народ, який боровся багато віків за свою незалежність

Номер слайду 7

Україна – це рідна мова, пісня мелодійна, наші традиції, талановитий народ та мальовнича природа

Номер слайду 8

Україна – це велика незалежна держава в Європі

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Хмельниччина

Номер слайду 11

Дунаєвецький район

Номер слайду 12

Столиця України

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Київ, Алея Героїв Небесної Сотні

Номер слайду 16

Слава Україні!Героям Слава!!!

Номер слайду 17

Сім чудес України

Номер слайду 18

Кам'янець – Подільська фортеця

Номер слайду 19

Першу в історії згадку про Кам'янецький замок маємо у грамоті від 7 (15) січня 1374 року литовсько-руського князя Юрія Коріатовича, якою він за згодою свого брата Олександра Коріатовича надав кам'янчанам магдебурзьке право та прямо зазначив, що грамота дається «на замку» в Кам'янці. Зараз в стінах фортеці проводять безліч лицарських турнірів і фестивалів. Так само Кам’янець-Подільський полюбили учасники повітряних видів спорту, щороку в травні десятки повітряних куль пролітають над могутніми стінами заповідника «Кам’янець»

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Хотинська фортеця,Чернівецька область

Номер слайду 23

У XIII столітті в стародавньому місті Хотині на березі Дністра спорудили фортецю. І хто володів фортецею, той ставав володарем тутешніх територій. Правителями фортеці за всі вісім століть побували як українці, так і турки, і поляки, і молдавани, і австрійці, і росіяни, і знову українці. Як і Кам’янецька фортеця, в Хотині проходили зйомки багатьох фільмів радянських часів. У стінах фортеці знімали такі кінокартини: «Стріли Робін Гуда», «Балада про доблесного лицаря Айвенго».

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Києво-Печерська Лавра, Київ

Номер слайду 27

Ки́єво-Пече́рська ла́вра — православний монастирський комплекс в Києві. Один із найбільших християнських центрів-святинь країни. Визначна пам'ятка історії та архітектури. Києво-Печерська лавра належить державі, а релігійні організації користуються нею на правах оренди. Заснований 1051 року як печерний монастир за межами Києва. 1994 року разом із Софійським собором внесений до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Софія Київська, Київ

Номер слайду 30

Мало що збереглося від Київської Русі на території сучасного Києва. Спалили завойовники, зруйнув час, не вберегли наступні покоління. Софія Київська – один з багатьох пам’яток архітектури, який зберігся до наших днів. На початку XI століття вона була закладена князем Ярославом Мудрим. Софія ще й відома коронацією Володимира Мономаха. Свого часу Софія була зруйнована сином Юрія Долгорукого. Її спалював хан Менглі-Гірей, грабував хан Батий. Відновлював гетьман Іван Мазепа. Але цим випробування не закінчилися. Храм розграбували більшовики, а трохи пізніше – гітлерівці. Але Софія Київська з гордістю вистояла! Цим місцем можна справді пишатися, тому що воно зберігає 260 кв. метрів мозаїки і 3000 кв. метрів фресок. Це найбільша і унікальна колекція подібного живопису епохи раннього Середньовіччя Європи!

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Дендропарк «Софіївка», Умань, Черкаська область

Номер слайду 33

"Софіївка" була створена в кінці XVIII століття власником міста Умані, польським магнатом графом Станіславом Потоцьким. Граф був одружений з константинопольською дывчиною грецького походження Софією, яку сучасники характеризували як жінку виняткової краси і чарівності. Граф Потоцький любив балувати красуню-дружину і в якийсь момент вирішив зробити їй романтичний подарунок на іменини. Так в Умані з'явився казкової краси дендрологічний парк, який був названий на честь дружини графа.

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Острів Хортиця, Запоріжжя

Номер слайду 38

Найбільший острів на Дніпрі (довжина в 12,5 км) – Хортиця. Але не цей факт став причиною внесення його до списку 7 Чудес України. У XV-XVIII століттях на острові утворилися козацькі укріплення Запорізької Січі. На Хортиці жили запорізькі козаки, готувалися до бойових походів, займалися будівництвом своїх знаменитих кораблів – «чайок». У 1709 році Запорізька Січ була зруйнована московськими військами. Лише через 300 років, вона частково була відновлена. Тепер вона виступала в ролі історико-культурного комплексу «Запорізька Січ» на острові Хортиця. Тепер кожен може потрапити в атмосферу тодішньої незалежної республіки козаків, подивитися, як жилося нашим мужнім предкам в куренях, зайти до церкви, побачити роботи козацьких ремісників, поспостерігати, якими умілими вони були наїзниками.

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Херсонес, Севастополь

Номер слайду 42

2000 років тому Чорне море вони називали Понтом Евксинським. Ними були древні греки, які населяли Крим, Приазов’я і Південь сучасної України. Греки були великим народом, який будував міста, воював і успішно займався торгівлею. На пам’ять про колишні часи греки залишили нам руїни Херсонеса. Зараз кожен може прогулятися стародавніми вулицями міста греків, які були знайдені при розкопках археологів. Відвідайте Севастополь, і Ви зможете помилуватися давньогрецькою архітектурою, дізнатися про побут цього народу, не виїжджаючи за межі України.

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Кониський Олександр Якович Боже великий, єдиний,Нам Україну храни,Волі і світу промінням. Ти її осіни. Світлом науки і знання. Нас, дітей, просвіти,В чистій любові до краю,Ти нас, Боже, зрости. Молимось, Боже єдиний,Нам Україну храни,Всі свої ласки-щедроти. Ти на люд наш зверни. Дай йому волю, дай йому долю,Дай доброго світу,Щастя дай, Боже, народуІ многая, многая літа

Номер слайду 47

Література https://dity.te.ua/pro_ukrainu. Джерело: https://prolviv.com/blog/2017/10/01/7-chudes-ukrainy-krashchi-arkhitekturni-pamiatky-ukrainy/© prolviv.comhttps://tsn.ua/osoblyva_ukraina/dendrologichniy-park-sofiyivka-vichniy-pam-yatnik-kohannyu-307662.html

pptx
Додано
10 лютого 2019
Переглядів
14077
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку