"Нісенітниці". Інтерактивна логопедична вправа

Про матеріал
Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі, використовуючи дидактичний матеріал. Вправа допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.
Перегляд файлу

Інтерактивна логопедична вправа «Нісенітниці»

Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі. Вправа   допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.

Мета: розвиток уваги, мислення.

Хід вправи: Добрий день, любі дітлахи! Рада знову вас бачити. Уявляєте, сьогодні мені надійшов лист від Нолика. Нещодавно він розповів, що почав писати вірші. І ось у цьому листі, він надіслав ці віршики мені. Але коли я почала читати, то зовсім нічого не зрозуміла. Якісь нісенітниці виходять! Вигадав небилиці, яких ніколи не буває в житті. От, жартівник! Давайте спробуємо знайти у його віршиках небилиці разом. Допоможете мені, малята?

Чудово ! Я зараз буду читати ці віршики, а ви, дуже уважно, слухайте. Якщо Нолик написав про те, чого не буває, відразу – піднімайте руку до гори і говоріть, яку небилицю ви почули. Готові?

  1. Настало літо. Спека.

Йдуть жнива.

А на градуснику— мінус двадцять два!

  1.  Гріє сонце золоте

Ласкаве і привітне.

Морозець щипає щічки,

Не пуска дітей до річки.

  1. Бабу снігову качаємо,

На санчатах політаємо

І під сонцем засмагаємо.

  1. У песика робота непроста:

Охороняє від мишей кота.

  1. Літо – це пора дощів,

Вітру, снігу і грибів!

  1. Качур і Качка на озері вчать

    Плавати своїх діток-курчат.

  1. Три ведмеді  вухаті

Пішли сіно копати,

І картоплю косити,

І вирубувать жито.

  1. Лисиця на соснi сидiла,

А поруч ковбаса летiла.

Зайчик у ставок пiрнав -

Від морквини утiкав.

Ну от ми з вами і розібралися, як Нолик пожартував над нами у своїх віршиках. Дякую вам, малята, ви стільки небилиць знайшли, просто молодці!

Рефлексія : А на закінчення нашої вправи, давайте оцінимо, чи легко було вам впоратись із плутаницею Нолика. Я приготувала для вас червоні і зелені м’ячики. Якщо ви швидко знайшли нісенітниці – то кладіть у кошик зелений м’ячик, якщо ж навпаки – то червоний.

 

 

docx
Додано
11 березня 2021
Переглядів
915
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку