"Стрілка, стрілка покружляй!". Інтерактивна логопедична вправа

Про матеріал
Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі, використовуючи дидактичний матеріал. Вправа допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.
Перегляд файлу

Інтерактивна логопедична вправа «Стрілка, стрілка, покружляй!»

Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі, використовуючи дидактичний матеріал. Вправа   допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.

Мета вправи: Розвивати мовну активність, діалогічну мову (за допомогою відповідей на питання), розвиток зорового сприйняття та кольорів.

Хід заняття :

Привіт, дітлахи! Рада зустрічі з вами. Я знаю, що ви хочете бути і веселими і розумними, як наші улюблені герої мультфільму «Фіксики». І я вам вже розповідала, що фіксики вміють всі гарно і розмовляти, і співати. А за цим процесом завжди слідкує Папус.

Ми завжди з вами чекаємо в гості наших улюблених Сімку і Нолика. Але говорять, що до нас на гостини збирається Верта. А вона дуже розумна. Давайте ми підготуємося до зустрічі з Вертою. Пропоную трошки повеселитися і повчитися. Сьогодні ми з вами згадаємо кольори і пограємо в гру, яка називається "Стрілка, покружляй". Для цього зробимо велике коло. Молодці. На ваші кофтинки прикріпляємо кружечки різного кольору. А тепер давайте порахуємося і виберемо першого ведучого.

Тікав заєць через міст,

Довгі вуха, куций хвіст.

А ти далі не тікай,

Рахувати починай.

Раз, два, три – вийди ти.

Отже, це наш Павлик. Виходь, любий, на середину кола, ти будеш

нашою "стрілочкою".

"Стрілочка" кружляє навколо себе, а ми разом промовляємо:

Стрілка, стрілка обернись.

Всім кружечкам покажись.

І який тобі миліший

Покажи нам всім хутчіше!

Стоп! Ну от наша «стрілочка» зупинилася і показала на Марійку. Марійка називає колір і вони з Павликом міняються місцями.

Які ви молодці. Так весело і повчально в нас пройшла гра! Думаю Фіксики будуть вражені вашими знаннями і обов’язково запросять вас до своєї країни Фіксикоаероплан.

Рефлексія :

 Працювали ми сумлінно

 Працювали на „відмінно”

 Час занять уже скінчився

 То скажи чого навчився?

Педагог з дітьми підсумовує проведення вправи з логопедії.

Молодці, мої улюблені дітлахи. Сьогодні Андрійко, як завжди всім допомагав. І навіть у Іванка сьогодні  кольори «не розбіглися». Ми готові поділитися своїми уміннями з Вертою.

 

docx
Додано
11 березня 2021
Переглядів
262
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку