"Віршик для Зайчика". Інтерактивна логопедична вправа

Про матеріал
Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі, використовуючи дидактичний матеріал. Вправа допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.
Перегляд файлу

Інтерактивна логопедична вправа «Віршик для Зайчика»

Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі. Вправа   допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.

Мета: розвивати фонематичний аналіз, правильну вимову, поповнювати словниковий запас.

Хід вправи: Добрий день, дітлахи! Сьогодні наша вправа буде творчою. Я пропоную разом написати віршик про зайчика Кроша. А чи пам’ятаєте ви назву мультика, де ми його зустрічаємо?(Діти відповідають).

Він веселий, цікавий і жвавий зайчик, от я і захотіла про нього написати, звичайно з вашою допомогою. Гарна ідея? Тоді до діла!

Отже, я почну, а ви мені будете доповнювати закінчення слова. Давайте спробуємо.

Сонечко пе…ЧЕ,
Річечка те…ЧЕ,
Зайчик скік, скок!
Швидше зайчик в холо…ДОК.
Жабка із води:
- Теж ходи сю…ДИ! -
Зайчик вушком трусь:
- Я води бо…ЮСЬ.

Потім спати захотів,

Сам постелю посте….ЛИВ,

Сам собі зробив подушку,

Підмостив її під вуш.. КО.

Та у зайця довге вушко —

Все звисає із подуш..КИ

 

Який гарно у вас вийшло, я думаю, що треба запросити Крошика до нас на гостини і подарувати йому віршик на пам’ять. Як ви гадаєте, йому сподобається ? Скоро дізнаємося.

Рефлексія: Дивіться, що я знайшла, це улюблена їжа Крошика – морквинка. Вона нам зараз дуже допоможе визначити, чи з легкістю вдалось нам написати віршик для зайчика. Отже, якщо все вдалося і ви легко виконали вправу – то кладіть морквинку до синього відерця, коли ж вам було трішки складно – морквинка потрапляє до червоного відерця.

 

docx
Додано
11 березня 2021
Переглядів
433
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку