НУШ: Перший урок в 1-му класі

Про матеріал
НУШ: Перший урок в 1 класі. Мета уроку: викликати позитивні емоції від зустрічі з вчителем, школою, однокласниками; розвивати інтерес до навчання; виховувати любов до рідного краю, повагу до школи, бажання гарно вчитися.
Перегляд файлу

               Перший урок в 1 класі Нової Української школи

 

Тема уроку: «Перший раз у перший клас»

 

Мета уроку: викликати позитивні емоції від зустрічі з вчителем, школою, однокласниками; розвивати інтерес до навчання; виховувати любов до рідного краю, повагу до школи, бажання гарно вчитися.

 

Обладнання: кольорові олівці, подарунки для першокласників, комп’ютер, аркуші з листочками, ключик до знань, листочки, казкові герої, коровай.

 

Клас святково прибраний.  Звучить мелодія пісні «Шкільний дзвінок»

 

                                           Хід уроку

Організація  класу. Створення сприятливої обстановки.                                                  - Доброго дня, дорогі друзі! Я дуже рада вітати всіх, хто сьогодні прийшов на наше свято.  Шановні батьки, любі діти та всі наші гості! Я щиро вітаю вас зі святом — Днем знань. Від усієї душі бажаю вам міцного здоров'я та здійснення всіх бажань. Щойно пролунав дзвоник на перший урок в житті наших малят. Вони стали першокласниками. Народився наш шкільний учнівський колектив. Ми дружно будемо долати всі незгоди і радіти успіхам кожного, наше шкільне життя буде світлим і радісним, цікавим і незабутнім.

Хай ясне сонечко зігріває вас                                                                              своїми ніжними промінцями,                                                                             ростіть і навчайтеся так,                                                                                    щоб ніколи із-за вас                                                                               не сумували ваші любі мами.

Від сьогодні ви не просто хлопчики та дівчатка: Оленки, Марійки, Дімочки, Андрійки, а ви вже школярі, ви - учні Нової Української школи, учні не просто школи, а  школи-гімназії. Сьогодні ви стали першокласниками.

 Це наша класна кімната, в якій ви будете навчатися  протягом 4 років. Я - ваша перша вчителька. Звати мене Ніна Іванівна. За вимогами Нової Української школи будете називати мене пані Ніна ви у формі звертання. Наприклад,                               -Пані Ніно, скажіть, будь ласка…

 Кожен день ви будете одержувати подарунки. Але це не цукерки, не печиво, не іграшки… а що? Як ви думаєте? Знання.

 Ми з вами будемо подорожувати по Країні Знань щодня. Її королева передала нам ось цей ключик. Як ви думаєте, для чого він? (Ключ до знань).

 Ви щодня дізнаватиметесь багато нового й цікавого, отримаєте відповіді на різні запитання. Зустрінете багато друзів.

 Подивіться довкола як багато діток у класі. Але нам буде важко спілкуватися, бо ми не знаємо один одного. Треба що? (Познайомитись)

 (Діти виходять із-за парт, стають напівколом).

 Будемо знайомитись. Попробуємо так: як тільки я порахую до трьох, кожен голосно скаже своє ім’я. (Діти сказали).

  • Нічого не зрозуміла… Що ж робити? Як нам почути кожного ім’я? Попробуйте голосніше сказати. Знову не зрозуміла… Давайте тихенько скажемо… Всерівно не зрозуміла. Я засмучена. Підкажіть як почути кожного ім’я. Може діти допоможуть як нам краще зробити, щоб почути кожного ім’я. (Зайчик підказує) Треба говорити по черзі.

Гра павутинка. Діти беруть клубочок, розмотують його і пускають по колу. В кого клубочок, той голосно говорить соє ім’я.

Отже, ми  утворили спільноту, одне ціле, одну сім’ю, яка називається 1-А клас. Повторюйте і на слово клас показуйте пальчиком.                                                                    Діти повторюють за вчителем вірш.

Ми усі- одна сім’я                                                                                                                                                                                                                                                             Неповторний -ти і я.                                                                           Будемо усі дружити                                                                                                 В злагоді і мирі жити.                                                                 Посміхніться тому, хто справа, посміхніться тому, хто зліва, привітайтеся з тим, хто справа, привітайтеся з тим, хто зліва.                            

       Написати на листочку своє ім’я, хто вміє, а хто не вміє-намалювати щось. Хлопчики прикріплюють листочки біля хлопчика, дівчатка - біля дівчинки. Я знаю, що багато із вас уже вміють рахувати. Порахуємо, скільки в класі хлопчиків і скільки дівчаток. Отже, в класі 13 дівчаток і 14 хлопчиків.

Гра «Я – не я».

А щоб грати-треба вам відповідати  Я – не я.                                                                         Коли правда – кажіть «Я» , а неправда – то «Не я».                                                                          Рано-вранці хто піднявся?                                                                                                     А хто сонечку всміхався?                                                                                                               Хто одягатись не хотів?                                                                                                                      А зарядку хто робив?                                                                                                                   Свої ручки хто не мив?                                                                                                              Добре зранку готувався хто?                                                                                                              А ще й досі не вмивався хто?                                                                                                              Хто здоровим хоче стати?                                                                                                                           А знання хто хоче мати?                                                                                                                                              Ви довели, що ви справжні школярі.

        Вчителька: Ось і добіг кінця наш перший урок. Ви зробили перший крок на шляху до знань – стали першокласниками. Нехай цей шлях буде для вас радісним і цікавим! Нехай наша школа стане для вас другою домівкою! Бажаю вам знайти тут вірних друзів, здобути міцні знання. Не зупиняйтеся перед труднощами, будьте                 наполегливими та чемними учнями. Завжди вам допоможуть ваші рідні та близькі.  

 

                                                                                                           Юрчишина Н.І.

 

docx
Додано
7 квітня 2019
Переглядів
1058
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку