НУШ: Театралізована мандрівка «Ми – учні Нової Української школи»

Про матеріал
Театралізована мандрівка Тема: «Ми – учні Нової Української школи» Цілі: 1) формувати в учнів прагнення до активної інтелектуальної діяльності; 2) виховувати вміння працювати спільно, узгоджувати свої дії; 3) виховувати у батьків і дітей інтерес до спільної діяльності.
Перегляд файлу

                                    Театралізована мандрівка

 

Тема: «Ми – учні Нової Української школи»

Цілі:

1) формувати в учнів прагнення до активної інтелектуальної діяльності;

2) виховувати вміння працювати спільно, узгоджувати свої дії;

3) виховувати у батьків і дітей інтерес до спільної діяльності.

                                                Хід свята

Клас святково прикрашений. Під звуки мелодії  заходять першокласники.

  1. – Увага! Увага!                                                                                                                                            Всім чути довкола?                                                                                                             Вас вітають учні                                                                                                                                         Нової Української школи!

 

Пісня «Вітаємо» автор Назар Савко

 

Свято, свято завітало в хату -

Будем святкувати разом ти і я!

Свято, свято - тут гостей багато,

Будемо вітати разом ти і я!

 

Приспів:

 

Вітаєм! Вітаєм! Танцюєм і співаєм!

Здоров'я Вам бажаєм на многії літа!

Вітаєм! Вітаєм! Солодке полюбляєм!

І Вам також бажаєм солодкого життя!

 

Свято, свято завітало в хату -

Будем танцювати разом ти і я!

Свято, свято - тут гостей багато,

Будемо вітати разом ти і я!

 

Приспів.

 

2.  Що за школа в нас нова?                                                                                                           Чути скрізь такі слова.                                                                                                             Знаємо, що це цікаво.                                                                                                                                    Знають це і наші мами.

3.  Ми тут допитливі,                                                                                                                           ми тут кмітливі.                                                                                                                                          І правила для учнів                                                                                                                                             виконувати нам під силу.

4.  Осередки оформили -                                                                                                                                                треба було сил багато.                                                                                                                                                                                                                                Вже дизайнерами стали                                                                                                                               наші мами й тата.

5. «Ранкове коло» - просто клас!                                                                                                                         Про все, про все поговорити.                                                                                                            Чудовий настрій завжди в нас,                                                                                              щоб на уроках все робити.

6.  Скажу, друзі, по-секрету,                                                                                                        що слово «рутина»                                                                                                                          мої рідні в інтернеті                                                                                                                           шукали з годину.

7.  Ну й дорослі – молодці!                                                                                                                               Щоб ми не сварились,                                                                                                        коло вибору нам склали,                                                                                                                         гарно потрудились!

8.  Ви бачили?                                                                                                                         І парти у нас незвичайні.                                                                                                                                                      І «Лєго» - цеглинки,                                                                                                                                             все це для навчання.

Пісня «Першокласники»

Нові портфелики,

А в них - букварики.

Не так то просто

Серед друзів нас знайти.

                      Приспів.

Ми - першокласники,

Ми - однокласники,  

О, як нам весело    

Гуртом до школи йти!  (2)

 

Ми пишем палички,

Крючечки, галочки.

Складаєм літери

До купки у склади.

                         Приспів.

Малюєм пташечки,

Квітки-ромашечки,

Співаєм весело,

Ти, пісенько, лети!

                                       Приспів

 

9.  Тут нам дарують знання і мудрість жити,                                                                                       вчать працювати й любити книжки.                                                                                                    Мріємо в школі й радіємо,                                                                                                   вчимося всі залюбки.

10.  Труднощі теж доводиться долати,                                                                                 бо до науки – тернисті шляхи.                                                                                                        Тут ми повинні різні предмети вивчати,                                                                                           це знадобиться усім у житті.   

Сценка «Барвінок»

  Гарбуз

  • Ну, Барвінку, ось Буквар, щось по-писаному вшквар!

Барвінок

  • О-кругленьке, мов яйце,
  • Же-засушеий жучок,                                                                                                                                       - Че – залізний гапличок,                                                                                                             - Ю- турецький барабан,                                                                                                       -Ша- справжнісінький паркан.

Гарбуз

  • Синочку мій, бач який ти грамотій!                                                                                                             Що ж це ти мені читаєш?                                                                                                 Ти ж ні «бе» , ні «ме» не знаєш!                                                                                                        Не марнуй – но часу зря,                                                                                                                  Та сідай до Букваря!                                                                                                        Поможи йому, Ромашко,                                                                                              Вивчить букви, це ж не важко.

                       Ромашка

  • Подивись, це буква «ка»,                                                                                                                                                              ну хіба ж це пів жука?                                                                                                                             Прислухайсь, де є ця буква?                                                                                                                Корінь, каша, квітка,  клюква.                                                                                               Ще назви такі слова!

 

Барвінок

  • Голова!

Ромашка

  • Де ж тут «ка»? Скажи, будь ласка.
  • «Ка» - це корабель, кіно, картуз…

Гарбуз

- Маєш, дівчино, мороку,                                                                                                                   аж дивитись сумно збоку…    

11.  Киця

Безтурботно пісні я співаю                                                                                                      і гуляю сама по собі. Ваших                                                                                             хлопотів , люди, не знаю                                                                                                      і і спокійно на серці мені.

Я красива, струнка і весела,                                                                                                   я подобаюсь друзям своїм.                                                                                                         Серед кішок усіх – королева.                                                                                                                  І , крім «Віскас», нічого не їм.

Хай добре знають всюди:                                                                                                              кому потрібні Букварі?                                                                                                                 Та викиньте їх, люди!!!

12.    Ой, ні! Нам нічого лінитись.                                                                                                      Ми вже всі букви вивчили                                                                                                                               і далі будемо завзято вчитись.

Пісня  «Мій Букварик» автор Наталія Май

Мій букварик, мій букварик –                                                                                               Він найкращий друг.                                                                                                          Прокидаюсь, посміхаюсь                                                                                                              І беру до рук.

Буква "А" на зірку схожа,

Буква "О" - проста,

Гарно вчитись допоможе

Книжка золота.

                     Приспів:

Завдання просте –      

А, Бе, Ве, Ге, Де.     

Хто такий букварик має,

Той не пропаде!          (2)

Треба всім старанно вчитись,

Знати головне:

Книжка ця – найкраща в світі,

Виручить мене.

Буква "А" на зірку схожа,

Буква "О" - проста,

Гарно вчитись допоможе

Книжка золота.

                 Приспів. (2)

13.  Учитись будем залюбки,                                                                                                 міцніти й гартуватись,                                                                                                             читати з захватом книжки                                                                                                                             і до життя готуватись.

Матроський таночок

14.  Щоб було ще веселіше                                                                                                                        гостям всім на святі, -                                                                                                                         ми смішні шкільні пригоди                                                                                                            хочем розказати.

Жарти

15.    Першокласник

Учитель питає: «Де зошит?» - Забув…                                                                                           Спасибі скажіть, що хоч сам я прибув.                                                                                      Сестричка і мама біжать на навчання,                                                                                                 а татко зі мною зоставсь , як звичайно.                                                                                               Мене у садок  він за звичкою взяв,                                                                                          швиденько завів, перезув, причесав.                                                                                                Сказав: - Біжи з дітками грайся, синок.                                                                                              – Татусю, то ж я маю йти на урок!                                                                                                  Забули ми зошит, забули Букварик.                                                                                                  Який же із мене тепер вже школярик?                                                                                                              Затям собі, татку, щоб не забувати,                                                                                                     ще звечора ранець будеш готувати!

 

16.   Владику, підемо після школи                                                                                                          грати у футбол?

17.  Не можу, я повинен допомагати мамі                                                                                  готувати мої уроки.

18.  Даша. А хто за тобою сидить ?

19. Не знаю, бо вчителька казала,                                                                                                           що повертатися назад не можна.

Пісня «Промінчик» автор Наталія Май

Я сонячний промінчик

В долоньки покладу,

Я сонячний промінчик

До ладу доведу.

                   Приспів:

Світи, світи, промінчик,

Віддай своє тепло,

Щоб хоть на мить тепліше

Усім, усім було.

Щоб хоть на мить тепліше

Усім, усім було!

 

Я і чужих, і рідних,

І всіх, кого люблю,

Промінчиком чарівним

Розраджу й звеселю.

              Приспів.

Якщо в моїх долоньках

Загасне раптом він,

Я в сонечка на небі

Візьму іще один.

 

20. «Батьки – чомучки»

- Ну і мама, ну і тато,                                                                                                                              наче справжні дошкільнята,                                                                                                       нічогісінько не знають,                                                                                                                смішно і сказать комусь,                                                                                                                                  бо щодня мене питають                                                                                                                                          лиш одне:чому, й чому?                                                                                                                  -Ти чому образив Віку?                                                                                                                  - А чому отримав двійку ?                                                                                                              - І чому прийшов так пізно?                                                                                                                      - Та чому в шкарпетках різних?                                                                                                           - Ти чому такий непослух?                                                                                                                               - А чому не стелеш постіль?                                                                                                                         – Ти чому це вірш не учиш?                                                                                                                     – А чому портфель без  ручки?                                                                                                                          –І чому такий синець?                                                                                                                      –Ох, настане мій кінець!                                                                                                                   Не поясниш їм ніколи,                                                                                                                                     хоч би й дуже захотів,                                                                                                                                    треба їх віддать до школи,                                                                                                                     хай питають вчителів!

Пісня «Мушка» муз. Анни Олєйнікової, сл. Лариси Ратич

21.  Все цікаво, все важливо.                                                                                                                   Правду кажуть: «Школа - диво».                                                                                                                     А ще кажуть: «Вчись та вчись»!                                                                                                            Може звикну я колись.

22.  Дуже любим працювати                                                                                                                            в осередку читача,                                                                                                                                      нові книжечки читати,                                                                                                                                 а не гратися в квача.

23.  Щоб знання хороші мати,                                                                                                           треба розум розвивати,                                                                                                                                        гостре око, слух, терпіння                                                                                                                                    і тоді прийде уміння.

Танець «Вальс»

24.  Земля цвіте узорами                                                                                                                                  у далі голубі.                                                                                                                                                     За все , Вкраїно, зоряна,                                                                                                                                      ми дякуєм тобі!!!

Пісня «Ми – щасливі діти» автор Анатолій Пронак

(Діти співають пісню і одночасно виконують рухи  з жовтими та блакитними стрічками)

На нашій планеті прекрасній
Лиш милий один серцю край
Небо блакитне і зіроньки ясні
Ти гарна земля, наче рай

Приспів:
Я і ти, я і ти
Ніде правди діти
На своїй землі святій –
ми щасливі діти

Хай в цілому білому світі
Панує краса і любов
За все, що дала нам земля наша рідна
Ми дякуємо знов і знов

Приспів.

Давайте ми всі, любі діти,
посіємо щастя зерно
тут нам жити, тут нам любити,
тут нам творити добро

Приспів. 2 рази

На цьому свято завершується.

Слово мають батьки та представники дирекції школи.

                                                                       Юрчишина Н.І.

docx
Пов’язані теми
Українська мова, 1 клас, Сценарії
НУШ
Додано
7 квітня 2019
Переглядів
1287
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку