О.Грін "Пурпурові вітрила" Асоль та Грей

Про матеріал
"Пурпурові вітрила".Символіка образу пурпурових вітрил. Образи-символи в повісті, для учнів 7 класу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олександр Грін. «Пурпурові вітрила». Асоль і Грей. Духовно-емоційний світ героїв Символіка образу пурпурових вітрил

Номер слайду 2

Давайте пригадаємо: 1.Що таке казка? 2. Фантастика – це? 3. Повість – це? 4. Феєрія – це?

Номер слайду 3

Я зрозумів одну нехитру істину. Вона в тому, щоб творити так звані дива своїми руками. О.Грін

Номер слайду 4

Бесіда • Чи сподобався вам твір? Чим саме? • Які герої найбільше запам’яталися? • Чи став хтось із героїв вашим ідеалом? Чому?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Бесіда над змістом повісті. 1. Де відбувається дія твору? 2. Чому Лонгрен, матрос із «Оріона», покинув службу? 3. Кого Лонгрен вважав винуватцем смерті своєї дружини? 4. Як смерть дружини вплинула на Лонгрена? 5. Розкажіть про подію, після якої мешканці Каперни зненавиділи Лонгрена та його доньку. Оцініть ситуацію: чи правильно вчинив Лонгрен? Що ним керувало?

Номер слайду 9

6. Якою росла Ассоль? 7. Які ігри любила Ассоль? 8. За яких умов відбулася зустріч Ассоль з чарівником-фольклористом? 9. Що напророкував дівчинці Егль? (виразне читання пророцтва)

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Знайомство з Греєм Коли Грей захопився морем?( 12 рокі у бібліотеці, дивлячись на картину) Коли Грей вирішив поєднати своє майбутнє з морем? ( 15 років) Яким Грей прийшов на корабель, і яким став( с. 195-196) Що відчув Грей, коли побачив на березі моря сплячу дівчину?

Номер слайду 12

5. Що Грей подарував сплячій дівчині? 6. Як Грей вирішив зробити Ассоль щасливою? 7. Подумайте, чи є спільні риси, які об’єднують Ассоль і Грея?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Реальне Фантастичне Життя бідних рибалок, їхній побут, становище дітей – напівсиріт, негативне ставлення оточуючих до тих, хто на них не схожий, особливо серед дітей. Здійснення чуда, фантастичні пейзажі, щасливий кінець. Робота з таблицею «Реальне і фантастичне у творі О.Гріна «Пурпурові вітрила»

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Символіка повісті Пурпурові вітрила здійснення мрії, великого кохання, щирої людської душі, віри в краще майбутнє Море бурхлива доля, свобода Зоря пробудження душі Каперна людське зло Ассоль світло, добро Грей втілення мрії Білий парусник символ кохання, нового життя для Ассоль

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Мене в казці – феєрії вразило... Для мене перпурові вітрила – це ... Яка людина може «творити дива своїми руками»

Номер слайду 20

1. Створити постер до повісті «Пурпурові вітрила» (намалювати або комп’ютерний варіант) або намалювати малюнок до твору; 2. написати характеристику Асоль і Грея Домашнє завдання

ppt
Додано
18 січня 2022
Переглядів
483
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку